به گزارش خبرنگار ایرنا، نبی الله محمدی روز پنجشنبه در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان به جایگاه صنعت سرب و روی در برنامههای توسعه استان اشاره کرد و افزود: اگر حسابرسی زیست محیطی را در صنایع روی داشته باشیم، مشخص می شود که این واحدها مقداری به سمت زیان دهی حرکت می کنند.
محمدی افزود: فعالیت واحدهای روی هرچند عوایدی در زمینه اشتغال استان داشته است اما در کنار مزایا، ایراداتی هم دارد و به پیامدهای اجتماعی منجر می شود که اغلب در حوزه مسائل محیط زیست است.
وی ادامه داد: به دلیل نبود گزارش جامعی از میزان آلودگی صنایع سرب و روی در استان، هر عارضه و بیماری شهروندان به آثار این صنایع نسبت داده می شود درحالیکه نمی توان چنین چیزی را به دلیل نبود گزارش جامع، تایید یا رد کرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی بر لزوم اقناع سازی افکار عمومی با تهیه گزارش های دقیق از فعالیت واحدهای سرب و روی تاکید کرد و گفت: اگر در جایی اثرات منفی زیست محیطی در اثر فعالیت صنایع وجود دارد باید اقدامات پیشگیرانه تشدید شود.
محمدی بر ضرورت تسریع در جا به جایی شهرک تخصصی روی زنجان تاکید کرد و افزود: این موضوع یک خواسته و مطالبه عمومی است.
نماینده مردم ماهنشان و ایجرود نیز در این جلسه با انتقاد از آلودگی شهرستان ماهنشان به پسماندهای صنعتی روی، گفت: حداقل شهرستان ایجرود را نباید به این پسماندها آلوده کنیم.
سید جمال موسوی بر ضرورت جذب و هزینه حداکثری حقوق دولتی معادن تاکید کرد و افزود: وضعیت جاده های ماهنشان بر اثر تردد کامیون های معدنی خوب نیست و همین موضوع در ایجرود نیز با انتقال پسماندها به محدودهای در این شهرستان، در شرف وقوع است.