محسن حبیبی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به ضرورت احداث نخستین بخش تحقیقات گیاهی کشور در مناطق چهارگانه تحت مدیریت محیط زیست اشاره کرد و افزود: در این منطقه گونههای انحصاری و آندمیک استان کشت خواهد شد.
وی اظهار داشت: با احداث آن، اقدامات شاخص مطالعاتی بر روی گونههای گیاهی استان در این بخش به عمل خواهد آمد تا مورد استفاده پژوهشگران و محققان قرار گیرد.
حبیبی با اشاره به اینکه در استان یکهزار و ۵۰۱ گونه گیاهی شناسایی شده که تعدادی از این گونهها انحصاری استان است، افزود: بخشی از این گونهها با توجه به برخی تهدیدات در سالهای اخیر از جمله بوتهکنی، چرای دام، تغییرات اقلیمی شامل خشکسالی و گرم شدن هوا، دستخوش تهدیدات قرار گرفته است و هم اینک تعدادی از این گونهها در معرض تهدید و خطر قرار گرفته است.
معاون محیطزیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: از ۲ سال گذشته با توجه به اهمیت موضوع تنوع زیستی گیاهی و اینکه در سالهای گذشته توجه چندانی به این موضوع نشده است، اداره کل حفاظت محیط زیست استان توجه بیشتری نسبت به این موضوع کرده و پژوهشهای در زمنیه تنوع زیستی گیاهی از جمله برای گیاهان اندمیک(بومی) استان انجام داده است.
وی اظهار داشت: در این مدت علاوه بر پژوهشها و تحقیقات انجام شده، اقدامات عملیاتی نیز انجام شده که بررسی آفات و بیماری گونه گون در شرق استان و همزمان با آن اجرای فاز عملیاتی احیای این گونه در 13هکتار اجرا شد.
به گفته حبیبی، در این مدت مطالعه بر روی گونه آندمیک "زنیان پیرکوه " و همزمان اجرای فاز عملیاتی تکثیر این گونه در سطح منطقه حفاظت شده تنگ صیاد از طریق کشت بافت اجرا شده است.
وی اظهار داشت: در این مدت مقابله با گونه گیاهی "جاشیر" در منطقه حفاظت شده تنگ صیاد اجرا شد که با توجه به قابلیت جذب آب در رقابت با سایر گونه و گیاهان در این بخش از منطقه حفاظت شده به صورت مهاجم درآمده و کنترل آن در دست اقدام است.
حبیبی افزود: در این ۲ سال از طریق جلوگیری از انتشار این گونه گیاهی، گونههای جایگزین متناسب با فلور منطقه اقدامات موثری انجام شده است.
به گزارش ایرنا، تاکنون در استان چهارمحال و بختیاری یکهزار و ۵۰۰ گونه گیاهی شناسایی شده است.