به گزارش خبرنگار ایرنا، «محمد فتاحی» روز شنبه در جمع خبرنگاران، افزود: این اکیپها که متشکل از ۶۳ نفر دامپزشک، بازرس بهداشت گوشت و ناظر ذبح شرعی هستند، وظیفه کنترل و نظارت بهداشتی و شرعی بر کشتار دامها در روز عید قربان را از ساعت ۶ صبح تا ۱۴ بعد از ظهر در سطح استان را برعهده دارند.
وی با تاکید به اینکه ذبح دام در روز عید قربان تنها در کشتارگاههای شهرستانها و مراکز تعیین شده انجام میشود، عنوان کرد: به منظور جلوگیری از انتشار بیماریهای مشترک خطرناک بین انسان و دام از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و تب مالت، نیاز است ذبح دامها در کشتارگاه ها و تحت نظر بازرسان شرعی و بهداشتی این اداره کل انجام شود و مردم از هرگونه ذبح دام در منزل، معابر و خارج از کشتارگاه به شدت خودداری کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی تصریح کرد: طبق هماهنگیهای به عمل آمده تمامی کشتارگاههای دام در شهرستانهای استان مرکزی در روز عید قربان از ساعت ۶ صبح تا ۱۴ فعال و آماده ذبح دامهای قربانی خیرین به صورت رایگان هستند.
فتاحی تاکید کرد: با توجه به احتمال انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام از جمله تب خونریزیدهنده کریمه کنگو(CCHF ) توصیه میشود مردم قبل از مصرف، گوشت دامهای قربانی را به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری کنند.
بیشتر بخوانید:
مردم تب کریمه کنگو را جدی بگیرند
وی خاطر نشان کرد: مردم میتوانند در صورت نیاز با شماره تلفن ۱۵۱۲ (سامانه اطلاع رسانی و پاسخگویی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی) و یا شماره تلفن اداره دامپزشکی شهرستانها تماس حاصل نمایند و هرگونه گزارش و درخواستهای خود را از این طریق اعلام نمایند.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یک هزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۹۶۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.