تهران- ایرنا- دبیر شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی در تشریح مصوبات جلسه ۴۸۱ این شورا گفت: دو موضوع؛ اساسنامه تأسیس بنیاد بین‌المللی حکیم نظامی و اعطای مجوز رتبه‌بندی محصولات و آثار فرهنگی و هنری به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جلسه بررسی و با تشکیل آن بنیاد موافقت شد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه ۴۸۱ شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست محمدرضا مخبر دزفولی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد. دبیر شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن تشریح مصوبات این جلسه گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اساسنامه تشکیل بنیاد بین‌المللی حکیم نظامی را در راستای پاسداشت زبان فارسی و با هدف توسعه و پیشرفت فرهنگ و ادب در مسیر جهانی شدن هم‌تراز با هویت تاریخی، شأن دینی و ارزش‌های ملی و تمدنی ایران اسلامی و صیانت از این سرمایه ماندگار به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه کرده بود.


غلامرضا بصیرنیا افزود: در جلسه شورای معین اقدامات و راهکارهای مختلف برای صیانت از جایگاه حکیم نظامی مطرح شد و درنهایت با اصل تشکیل بنیاد بین‌المللی حکیم نظامی به عنوان مؤسسه غیردولتی زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بدون توسعه ساختاری جهت معرفی و بزرگداشت همچنن گردآوری آثار فرهنگی، ادبی و هنری با موضوعات و مضامین شعر، اندیشه و شخصیت این حکیم و دیگر شاعران، ادیبان و سخنوران برجسته پارسی موافقت و مقرر شد تا اساسنامه آن توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری ستاد فرهنگی و اجتماعی دبیرخانه با رویکرد فرهنگی اصلاح و تکمیل و به شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد شود.


وی تصریح کرد: موضوع اعطای مجوز رتبه‌بندی محصولات و آثار فرهنگی و هنری به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بررسی شد. این وزارتخانه تقاضا داشت مجوز رتبه‌بندی محصولات و آثار فرهنگی و هنری به آن واگذار شود که پس از بررسی ابعاد مختلف موضوع و فلسفه و ضرورت این اقدام مقرر شد در راستای صیانت از حقوق مصرف‌کنندگان و تنظیم‌گری حوزه صنایع فرهنگی و استقرار نظام استاندارد اعتبارسنجی مؤسسات و محصولات و آثار فرهنگی و هنری مرتبط با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت‌دهی و متناسب‌سازی حمایت‌های دولتی با نتایج آن نظام جامع گونه بندی، سطح‌بندی و رتبه بندی مؤسسات و محصولات و آثار فرهنگی و هنری در تطابق با ارزش‌های فرهنگی اسلامی- ایرانی و در چارچوب مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی مشتمل بر شرایط دریافت مجوز، شاخص‌های ارزیابی، ارزش‌گذاری و سنجش اعتبار، گونه بندی، سطح بندی و رتبه‌بندی مؤسسات و محصولات و آثار فرهنگی و هنری و ضوابط و فرایندهای متناسب‌سازی حمایت‌های دولتی با نتایج اعتبارسنجی ظرف ۳ ماه توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تدوین و جهت تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه ‌شود.


دبیر شورای معین خاطر نشان کرد: در این جلسه مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای گزارشی از عملکرد این بنیاد و مجوزهای صادر شده، حمایت از تولید بازی‌ها، برگزاری نمایشگاه تخصصی و رویدادها و مسابقات، احیای جشنواره بازی رایانه‌ای فجر، نظارت و ساماندهی بازار بازی‌های رایانه‌ای و دیجیتال، رده‌بندی سنی و آموزش و فرهنگ سازی مصرف این بازی‌ها ارائه داد.

وی در خاتمه افزود: همچنین پیمایشی در مورد وضعیت مصرف بازی‌های دیجیتال و آثار و ابعاد و گستره آن در سطح ملی و جهانی و در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی توسط بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای ارائه شد. بر مبنای پیمایش به عمل آمده میانگین سنی بازیکنان ایرانی از ۱۶ سال در ۱۳۸۹ به ۲۳ سال در ۱۴۰۰ افزایش یافته است و تعداد بازیکنان در همین بازه زمانی نیز از ۱۶ میلیون نفر به ۳۴ میلیون نفر افزایش پیدا کرده است. پس از بررسی ابعاد مختلف این دو گزارش توسط اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی با توجه به اهمیت بازی‌های رایانه‌ای و شمول آن به همه رده‌های سنی و تأثیرات بالای آن در حوزه‌های فرهنگی، مقرر شد گزارش تکمیل و با پیشنهادات سیاستی مشخص در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی طرح شود.