به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی نظرزاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران، تاکید کرد: ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و ۹۶ درصد جمعیت روستایی در قم به آب سالم و بهداشتی دسترسی دارند. که این موضوع نشان دهنده وضعیت خوب آبرسانی در این استان نسبت به میانگین جهانی است.
وی بیان داشت: بیشتر میزان آب مورد نیاز قم با صرف هزینه و تلاش بسیار از منابع خارج استان تامین می شود و همین نکته لزوم صرفه جویی در سرانه مصرف آب در قم را به خوبی نشان می دهد.
وی ادامه داد: متوسط هر نفر در قم طی یک شبانه روز حدود ۲۴۰ لیتر آب مصرف می کند که این میزان با توجه به شرایط خاص این استان باید کاهش یابد.
نظرزاده گفت: در زمینه وضعیت فاضلاب شهری، در قم نسبت به میانگین کشوری عقب تر هستیم و لازم است با تخصیص هرچه بیشتر اعتبارات و افزایش فعالیتها در این خصوص عقبماندگی ها را با سرعت بیشتری رفع کنیم، نقشه جامع فاضلاب شهر قم نیز در همین رابطه طراحی شده و در حال اجراست.
وی با اشاره به عملی شدن استفاده از فاضلاب برای آبیاری فضای سبز در قم گفت: هم اکنون دانشگاه قم در حال استفاده از فاضلاب تصفیه شده برای آبیاری فضای سبز خود است.
وی ادامه داد: در حوزه صنعت نیز به خوبی میتوان از پساب تصفیه شده استفاده و فعالیتهای تولیدی مورد نظر را انجام داد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم بیان داشت: در بخش فرآوری پسماند فاضلاب شرکتهای دانش بنیان در حال انجام تحقیقات هستند و قم در این زمینه به عنوان نمونه کشوری مشغول فعالیت است.
وی افزود: در حوزه استفاده از انرژیهای پاک، آبفا قم پیشگام است و حدود نیمی از برق مورد نیاز خود را از طریق استفاده از سلولهای خورشیدی و توربینهای آبی تامین میکند.
نظرزاده همچنین تاکید کرد: نام و یاد رییس جمهور شهید گرامی باد که در موضوع آب برنامه گستردهای را در دستورکار داشت و بحث آبرسانی به ۱۰ هزار روستا را با جدیت پیگیری کرد.
وی افزود: در همین رابطه در استان قم نیز آبرسانی به روستاهای جاده قدیم قم - تهران به خوبی دنبال شد و همچنان در ادامه خط قیام ادامه دارد.