قم - ایرنا - مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم گفت: با اهتمام دولت مردمی، طی سه‌سال گذشته در راستای تامین امنیت غذایی مردم، بیش از ۵۵۳ هزار تُن انواع کالای اساسی شامل برنج، شکر و گندم در این استان توزیع شد.

سعید محمدی روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، بیان داشت: در همین رابطه در سال ۱۴۰۰، ۶ هزار و ۳۶۸ تُن برنج، پنج هزار و ۵۴۵ تُن شکر و ۱۶۴ هزار و ۳۰۰ تُن گندم برای مصرف مردم در قم توزیع شد. این میزان در سال ۱۴۰۱ به ترتیب برای برنج ۶ هزار و ۳۰۰ تُن، شکر هفت هزار و ۹۱۹ تُن و گندم ۱۷۳ هزار و ۲۴۹ تُن بوده‌است. همچنین در سال ۱۴۰۲، پنج هزار و ۳۴۰ تُن برنج، سه هزار و ۲۵۴ تُن شکر و ۱۸۰ هزار و ۹۸۸ تُن گندم در این استان توزیع گردید.

وی افزود: در سال جاری نیز روند تامین، تدارک و توزیع کالاهای اساسی برای تنظیم بازار استان و پاسخ به نیاز مردم به خوبی درجریان است و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد؛ اداره کل غله و خدمات بازرگانی قم با همکاری سایر دستگاه‌های متولی، وضعیت موجودی کالاهای اساسی در بازار استان را به صورت مستمر رصد می‌کنند و بر اساس آن برنامه‌ریزی‌های لازم برای حمل و توزیع کالاهای مورد نیاز را انجام می‌دهند.

وی تاکید کرد: این روند کنترل و مدیریت کالاهای اساسی در خصوص گندم که عامل تامین کننده قوت غالب مردم یعنی نان است با حساسیت بیشتری دنبال می‌شود و ما علاوه بر خرید تضمینی گندم کشاورزان قمی مازاد نیاز استان به این محصول را از طریق واردات محصول با کیفیت از سایر نقاط تامین می‌کنیم.

گفتنی است گندم مورد نیاز استان قم در سیلوی بِتُنی ۱۱۰هزار تُنی شهید آصف نخعی که در جنوب غربی شهر قم در محور قم ـ سلفچگان قرار دارد، ذخیره می‌شود؛ این سیلو از امکانات و تجهیزات کامل تخلیه و بارگیری گندم برخوردار است.

آزمایش‌های انجام شده توسط نهادهای نظارتی همچون اداره کل استاندارد نشان می‌دهد آرد توزیع شده در میان نانوایی‌های استان از کیفیت لازم برخوردار است و در ادامه نانوایان عزیز قمی نیز تلاش می‌کنند با مهارت بالای خود، نان با کیفیتی را به دست مردم برسانند، به نحوی که مسئولان حوزه آرد و نان قم بیان می‌کنند نان های تولید شده در این استان به‌خصوص نان سنگک از بهترین نان‌های کشور است.

به طور کلی حدود ۹۰۰ نانوایی در سطح شهر و مناطق مختلف استان قم فعال است و نانوایان در این استان انواع نان های مورد علاقه مردم را تولید می‌کنند. پنج کارخانه تولید آرد نیز در قم فعال است و میزان آرد مصرفی نانوایی‌ها در این استان در هر ماه بیش از ۱۰ هزار تُن است.