قشم - ایرنا - رییس کمیته امداد شهرستان قشم گفت: مردم بزرگ ترین جزیره ایرانی خلیج فارس با هر رقم و میزان کمکی، می توانند در پویش ذبح عید سعید قربان با این نهاد همدستی و مشارکت کنند.

رضا تارک روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: پویش نذر قربانی در آستانه عید سعید قربان در راستای تحقق مفاهیم دینی و ترویج سنت حسنه قربانی و با هدف کمک به معیشت نیازمندان در این شهرستان مرزی آغاز شده است.

وی ادامه داد: مردم خیر و نیکوکار قشم با مشارکت در این پویش می توانند گوشت قربانی و نذورات خود را به پایگاه‌ها و مراکز نیکوکاری این نهاد در سطح این جزیره تحویل داده تا در اسرع وقت در بین نیازمندان و محرومان جامعه توزیع شود.

رییس کمیته امداد شهرستان قشم با بیان اینکه سال گذشته ارزش نذوراتی که مردم خیر و نیکوکار این جزیره در عید قربان به کمیته امداد تحویل دادند هفت میلیارد و ۳۱۰ میلیون ریال بود، افزود: این مبلغ به صورت نقدی و تحویل دام زنده یا گوشت قربانی بود که در میان نیازمندان توزیع شد و پیش‌بینی می‌شود امسال شاهد افزایش مشارکت مردم در طرح نذر قربانی کمیته امداد این جزیره باشیم.

تارک با اشاره به اینکه بسترهای الکترونیکی برای آن دسته از خیران که به هر دلیل امکان حضور در دفاتر و مراکز نیکوکاری را ندارند، مهیاست، گفت: علاوه بر جمع آوری نذورات غیرنقدی مردم شامل گوسفند زنده و گوشت گرم، نذورات نقدی نیکوکاران از طریق شماره گیری کد #۰۷۶۵*۸۸۷۷* و انتخاب گزینه نذر قربانی یا واریز به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۹۵۰۰۲۷۷۶۴ نزد بانک ملی نیز جمع آوری می شود و به نیابت از آنان، گوسفند، ذبح و گوشت قربانی آن تا پایان روز عید قربان بین مددجویان تحت حمایت توزیع خواهد شد.

وی گفت: مردم نیکوکار و خیر شهرهای درگهان، رمکان و روستای سرریگ‌ می‌توانند از طریق کد دستوری #۳۱۲۳۱۷*۸۸۷۷* مرکز نیکوکاری خانه امید، #۸۷۲۲*۸۸۷۷* مرکز نیکوکاری رمکان و #۸۷۵۰*۸۸۷۷* مرکز نیکوکاری احسان در این نذر قربانی با هر توان مالی مشارکت داشته باشند.

کمیته امداد امام خمینی (ره) در شهرستان مرزی قشم سه هزار و ۶۴۴ هزار خانوار (هفت هزار و ۵۰۰ نفر) تحت پوشش دارد که خانواده‌ های تحت پوشش ماهیانه در مجموع ۳۰ میلیارد ریال مستمری دریافت می‌ کنند.

خانوارهای تحت حمایت این اداره شامل ۲ هزار و ۵۸۸ زن سرپرست خانوار (۷۱ درصد) و هزار و ۵۶ مرد سرپرست خانوار (۲۹ درصد) است که ۲ هزار و ۶۹۸ خانوار (۷۴ درصد) از آنان ساکن روستاها و ۹۴۶ خانوار (۲۶ درصد) آنها ساکن در مناطق شهری جزیره قشم هستند.

از این تعداد مددجو ۲ هزار و ۹۸۳ خانوار (۸۲ درصد) اهل سنت و ۶۶۱ خانوار (۱۸ درصد) اهل تشیع هستند.

فوت شوهر (هزار و ۶۶۹ خانوار - ۴۶ درصد)، مرد سرپرست سالمند (۹۴۴ خانوار - ۲۶ درصد) و بانوان مطلقه (۶۶۴ خانوار - ۱۸ درصد) سه دلیل وابستگی خانوارهای تحت حمایت به اداره کمیته امداد این شهرستان مرزی است که سه هزار و ۲۷۷ خانوار معادل ۹۰ درصد به واسطه این سه دلیل تحت حمایت این اداره قرار دارند.

این اداره حمایت از هزار و ۵۰ نفر فرزند یتیم و محسنین را بر عهده دارد که از این تعداد ۵۷۴ نفر از فرزندان ایتام و ۴۷۶ نفر از فرزندان محسنین (۵۴۶ فرزند دختر و ۵۰۴ فرزند پسر) هستند.

جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع استان هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌ های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌ های خلیج فارس گسترده شده است.