اردبیل - ایرنا - عملیات احداث همزمان پنج باب مدرسه ۱۵ کلاسه شهرستان اردبیل با مجموع ۷۵ کلاس درس روز شنبه طی آیینی با حضور مسئولان استانی آغاز شد.

به گزارش ایرنا، استاندار اردبیل در این آیین با اشاره به کمبود فضای آموزشی در پنج شهرستان این استان به‌ویژه در شهر اردبیل گفت: شهر اردبیل به لحاظ سرانه فضای آموزشی کمترین میزان سرانه را در سطح استان دارد.

سیدحامد عاملی، تامین و جبران کمبود فضای آموزشی در استان اردبیل را مساله‌‎ای بسیار مهم در روند توسعه زیرساخت‌های فرهنگی استان عنوان کرد و افزود: محرومیت شهر اردبیل در فضاهای آموزشی از تمامی شهرستان‌‎های استان بالاتر است.

وی بیان کرد: برای جبران کمبود فضای آموزشی در سطح استان، برنامه اجرایی لازم تدوین شده که بر اساس آن، ۲ هزار کلاس درس جدید با کمک خیرین و منابع دولتی در سریعترین زمان ممکن احداث شده و این کمبود جبران خواهد شد.

استاندار اردبیل اضافه کرد: قبل از عید عملیات احداث پنج مدرسه برای تامین کمبود فضای آموزشی در شهرستان اردبیل شروع شد و امروز هم اجرا و احداث پنج واحد آموزشی با ۷۵ کلاس درس آغاز شد.

وی اظهار کرد: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده، در هفته‌های آتی عملیات احداث ۲۲۰ کلاس دیگر نیز از محل اعتبارات طرح مولدسازی املاک و اموال آموزش و پرورش آغاز خواهد شد تا در شهرهای بحرانی استان اردبیل کمبود فضای آموزشی جبران شود.

استان اردبیل نیاز به احداث ۲ هزار کلاس درس جدید دارد

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل نیز در این آیین با اشاره به آغاز نهضت مدرسه‌سازی و جبران کمبود فضاهای آموزشی در استان به همت دولت و با مشارکت خیرین گفت: این استان برای رسیدن به میانگین فضای آموزشی کشور نیازمند احداث ۲ هزار کلاس درس جدید است.

بهزاد محمدی خلفلو بر ضرورت تامین کمبود فضای آموزشی استان تاکید کرد و افزود: بر اساس برنامه تدوین شده ۵۰۰ کلاس درس از این ۲ هزار کلاس درس مورد نیاز با تامین اعتبار دولتی از محل منابع اعتبارات ملی و استانی در مدت سه سال احداث می‌شود.

وی با اشاره به توافق اولیه برای احداث ۵۰۰ کلاس دیگر مورد نیاز استان اردبیل از محل اقدام خیرخواهانه خیرین مدرسه‌ساز بیان کرد: مقدمات ساخت ۱۰۰ کلاس درس توسط خیرین طی در سال جاری فراهم شده است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل اظهار کرد: یک هزار کلاس درس مورد نیاز دیگر استان نیز از محل اعتبارات طرح مولدسازی و فروش اموال و املاک آموزش و پرورش تامین اعتبار شده و احداث خواهد شد و برای این منظور کارهای فنی احداث این کلاس‌ها در حال طرحی مراحل مقدماتی است.

وی همچنین با اشاره به امضای تفاهم‌نامه احداث ۴۰۰ کلاس درس در استان اردبیل با مشارکت قرارگاه امام حسن (ع) اضافه کرد: عملیات احداث ۸۸ کلاس درس در قالب این قرارداد تا یک ماه دیگر آغاز می‌شود.

محمدی گفت: برنامه ساخت فضای آموزشی جدید استان اردبیل بر ساخت مجتمع‌های آموزشی بزرگ متمرکز شده و در این راستا خیرین نقش بسیار محوری و اساسی ایفا می‌کنند.

وی همچنین افزود: سیاست دولت تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام است و به همین علت کار خیرین مدرسه‌ساز و موسسات و سازمان‌های ایفا کننده نقش مسئولیت اجتماعی در ساخت مدارس جدید بسیار ارزشمند است چرا که اکنون همین مورد، تنها منبع تامین اعتبار و ساخت فضای آموزشی جدید در استان اردبیل است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل اظهار کرد: برای تامین فضای آموزشی مورد نیاز استان اواخر سال گذشته پنج واحد آموزشی جدید کلنگ‌زنی شد و عملیات احداث این پنج واحد نیز در راستای تامین کمبود فضای آموزشی در شهرستان اردبیل آغاز شده است.

مجمع خیرین مدرسه‌ساز اردبیل یک هزار کلاس درس می‌سازد

جواد قرآن‌نویس ، رئیس مجمع خیرین مدرسه‌ساز استان اردبیل نیز در این آیین با اشاره به کمبود سرانه فضای آموزشی در چهار شهرستان استان اردبیل بیان کرد: احداث ۲ هزار کلاس درس برای استان اردبیل در سه سال آینده برنامه‌ریزی‌شده که مجمع خیرین مدرسه‌ساز استان احداث یک هزار کلاس درس را متقبل شده است.

مدیرکل آموزش‌ و پرورش استان اردبیل نیز در این آیین با بیان این که روزانه هشت مدرسه در کشور افتتاح می‌شود، بر ضرورت تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام مدرسه سازی در استان تاکید کرد.

کلام‌الله صفری افزود: در برنامه‌های تدوین شده، توسعه هنرستان‌ها، افزایش فضاهای ورزشی و احداث اردوگاه‌ها در سطح استان در اولویت قرار گرفته که در آینده شاهد تحول در این حوزه‌ها خواهیم بود.

به گزارش ایرنا، در سال تحصیلی جاری بیش از ۲۶۵ هزار دانش‌آموز در ۱۱ هزار و ۸۰۰ کلاس درس و با راهنمایی و هدایت ۱۸ هزار و ۵۰۰ معلم و فرهنگی مشغول تحصیل هستند ولی به گفته کلام‌الله صفری ، مدیرکل آموزش و پروش استان اردبیل به علت افزایش شمار دانش‌آموزان و فرسوده بودن تعدادی از مدارس موجود، این استان نیاز به ۶ هزار و ۸۰۰ کلاس درس جدید دارد.

به گفته مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل، پنج شهرستان اردبیل، پارس‌آباد، اصلاندوز، خلخال و مشگین‌شهر در استان اردبیل در وضعیت بحرانی تامین فضای آموزشی قرار دارند و سرانه فضای آموزشی در آنها پایین‌تر از میانگین کشوری است.

سرانه فضای آموزشی در استان اردبیل ۴.۲ متر مربع و حدود یک متر مربع کمتر از میانگین کشوری اعلام شده، این در حالی است که سرانه فضای آموزشی در شهرستان اردبیل که پذیرای نیمی از جمعیت ۲۶۵ هزار نفری دانش‌آموزان استان می‌باشد، کمتر از ۲ متر مربع است.

۲ نوبته شدن مدارس، تراکم بالای برخی کلاس‌های درس و نیز بروز مشکل در تامین معلم و مربی آموزشی از جمله مشکلات کمبود فضای آموزشی در استان اردبیل ذکر شده است.