کاظم فرخزاد روز یکشنبه در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: تعداد دامهای سبک ۸۹ هزار و ۵۱۰ راس شامل گوسفند و بز، و تعداد کلنیهای زنبور عسل به ۱۶ هزار و ۱۵۴ میرسد.
وی ادامه داد: از محصولات عشایری این دشت میتوان به گوشت قرمز، پشم، شیر خام و مشتقات آن شامل ماست، خامه، کره، کشک و دوغ با توجه به امکانات موجود اشاره کرد.
معاون برنامهریزی، اداری و مالی فرماندار شمیرانات ضمن اشاره به ایجاد دبیرخانه دائمی دشت لار با محوریت این معاونت برنامهریزی و عضویت ادارات مربوطه در سال جاری به تشریح وظایف آن پرداخت تأکید کرد: هدف از ایجاد دبیرخانه دائمی دشت لار، مدیریت واحد این میراث ملی با خرد جمعی در زمینههای مختلف از جمله ملاحظات زیست محیطی، عشایری، گردشگری است، تا با حداکثر صیانت از پارک ملی لار، بیشترین بهرمندی از ظرفیتهای کمنظیر آن نیز صورت پذیرد.
فرخزاد ادامه داد: جلوگیری از تخریب محیط زیست و تهدید حیاط وحش، جلوگیری از آلودگی آب با توجه به تأمین بخشی از آب شرب شهر تهران توسط سد لتیان، و احیای پوشش گیاهی دشت لار از دستورکارهای مهم دبیرخانه است.
وی خاطرنشان کرد: از جمله اقدامات لازم برای احیای پوشش گیاهی دشت لار، زمانبندی صحیح ورود عشایر و دامها به دشت لار، جلوگیری از ورود دام مازاد، ورود زنبورداران براساس ظرفیت منطقه، جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز با تشدید نظارتهای اداره حفاظت محیط زیست لار و پلور و همکاری کلانتری ۱۶۵ لتیان در گیت ورودی دشت لار، تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز پیشین با همکاری دادستانی لواسانات و رودبارقصران، اداره امور منابع آب شمیرانات، و حفاظت محیط زیست لار و پلور و امور عشایری است.
فرخزاد در بخش ساماندهی گردشگران در سال جاری نیز اشاره و اعلام کرد: ممنوعیت ورود هرگونه خودرو حامل گردشگران (آفرود یا سواری) به دشت لار در این دبیرخانه به تصویب رسید؛ البته هیچ ممانعتی برای ورود گردشگران پیاده و کوهنورد وجود ندارد.
براساس این گزارش؛ پارک ملی لار با مساحتی افزون بر ٣٠ هزار هکتار، یکی از مناطق طبیعی حفاظت شده و شگفت انگیز ایران با اکوسیستم های کوهستانی مرتفع و آبی است. دشت لار از شرق به کوه دماوند و پلور، از شمال به استان مازندران و از جنوب و غرب به شمیرانات استان تهران محدود می شود.