کرمانشاه -ایرنا - معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری کشور گفت: ساکنان محله‌های فرسوده شهرها همشهریان ما هستند و ۴۰ سال در این محله‌ها سکونت دارند لذا نباید در دریافت خدمات نگاه حاشیه‌نشینی به آنها باشد و یا اینکه از نگاه برخی مدیران، شهروندان درجه دوم تلقی شوند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد آیینی روز یکشنبه در نشستی در استانداری کرمانشاه بیان کرد: مهاجرت برای داشتن زندگی بهتر حق مردم است و این مدیران شهری هستند که باید برای ساماندهی مهاجرت تدبیر داشته باشند.

وی طرح بازآفرینی شهری را مختص دولت سیزدهم و رییس جمهور شهید دانست و ادامه داد: بالاترین سطح تعامل برای بازآفرینی در این دولت شکل گرفته است.

آیینی تاکید کرد: بازیگر اصلی و مسئول این طرح شهرداری ها به عنوان شرکای راهبردی بازآفرینی هستند.

وی همچنین اعضای شورای اسلامی شهرها را سفیران بازآفرینی دانست و گفت: این اعضا باید پیام بازآفرینی را به ساکنان بافت های فرسوده برسانند و آنها را نسبت به حقوقشان آگاه کنند.

وی اولین مطالبه کودکان ساکن در بافت های فرسوده را آسفالت معابر برای بازی بدون گرد و خاک دانست و افزود: با توانمندسازی ساکنان بافت های فرسوده درآمد و کیفیت زندگیشان بالاتر می رود.

آیینی در زمینه عملکرد دولت سیزدهم در نوسازی بافت های فرسوده شهری نیز گفت: در این مدت ۱۰۰ هزار واحد فرسوده برچیده و برای ۲۸۶ هزار واحد نیز پروانه ساخت صادر شده است که از این تعداد ۱۰۴ هزار واحد به بهره برداری رسیده است.

معاون وزیر راه و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری افزود: این آمار یک رکورد محسوب می شود به گونه ای که هم اکنون ۶۹۰ شهر در کشور در حال صدور پروانه نوسازی هستند ضمن اینکه در حال تدوین بسته تشویقی جدید برای نوسازی بافت های فرسوده هستیم.

وی با اشاره به وجود ۲۶ محله کمتر برخوردار در شهر کرمانشاه بیان کرد: نمره ارزیابی نوسازی مسکن در کرمانشاه خوب است و رشدی چندده پله ای را در استان نشان می دهد.

آیینی، دلیل آمار اندک جانباختگان زلزله بزرگ ترکیه را شتاب خوب در نوسازی دانست و گفت: اگر دولت ترکیه به سمت نوسازی نمی رفت آمار کشته ها خیلی بیشتر می شد.

این مقام مسئول از شهرداری کرمانشاه خواست، هزینه صدور پروانه برای نوسازی بافت های فرسوده را صفر کند.

وی افزود: به مظنور تسهیل در نوسازی بافت های فرسوده حتی قانونی تصویب کرده ایم که نسبت به ساخت پارکینگ منازل سختگیری کمتری وجود داشته باشد و امکان ساخت پارکینگ مزاحم قانونی نیز وجود دارد چرا که اولولیت اول ما در این محلات حفظ جان افراد است.

آیینی، از اجرای ۸۴۰ پروژه روبنایی و زیربنایی بازآفرینی در دولت سیزدهم خبر داد و گفت: این پروژه ها در راستای ارائه خدمات اجتماعی به ساکنان بافت های فرسوده است.

وی همچنین به آسفالت ۲ هزار و ۱۰۰ کیلومتر از معابر بافت های فرسوده اشاره کرد و گفت: یکی از کارهای خوب انجام شده در شهر کرمانشاه از بن بست خارج کردن شهرک های حاشیه نشین توسط شهرداری است که در حقیقت با این کار حیات به این شهرک ها داده شده است.