به گزارش ایرنا، شاید چند سال پیش کمتر کسی فکر میکرد که روستای مرزی "سوخسو هاشم" در دورترین نقاط مرزی شهرستان راز و جرگلان و روستاهای صعب العبور "قره نوده" و "پسرکانلو" در شهرستان بجنورد با جمعیت حدود ۶۰۰ نفری روزی گازدار شوند ولی اینک تمامی مناطق مرزی خراسان شمالی با همت جهادی دولت سیزدهم از این نعمت بهرهمند شدند.
گازرسانی به روستای "رشوانلو" در شهرستان شیروان و روستای "هوشان" در شهرستان مانه و سملقان در سال گذشته، مشعل تمامی روستاهای خراسان شمالی را روشن کرد و تمامی مناطق روستایی این خطه از شمال شرق کشور گازدار شدند.
تحول بزرگ گازرسانی در این خطه محدود به روستاها نبود و در این دولت چهار پاسگاه مرزی و ۲۵ واحد صنعتی نیز گازدار شدند و تاکنون به ۳۱۰ واحد صنعتی استان گازرسانی شده که این استان در این حوزه رتبه دوم کشوری را در سال گذشته کسب کرده است.
نیروگاه برق سیکل ترکیبی شیروان، پتروشیمی خراسان (بجنورد)، آلومینای ایران (جاجرم)، ریخته گری و لوله گستر اسفراین از جمله صنایعی هستند که گاز طبیعی مصرف می کنند و تامین همین میزان از مصرف گاز بسیار اهمیت دارد.
اکنون ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و حدود ۱۰۰ درصد جمعیت روستایی خراسان شمالی از گاز طبیعی بهره مند هستند.
افروختن مشعل گاز در ۱۱۵ روستا
مدیرعامل شرکت گاز خراسانشمالی در این خصوص گفت: گازرسانی به ۱۱۵ روستا و شهرک روستایی و ۱۳۰ واحد تولیدی، صنعتی و مجتمع گلخانه ای در دوران خدمت شهید جمهور در این استان انجام شد.
به گفته سیدمحمود هاشمی؛ اکنون تمامی ۸۶۲ روستا در استان تحت پوشش گاز طبیعی قرار دارد.
اجرای شبکه گاز بهره برداری شده در سال گذشته به نسبت سال ۱۴۰۱ حدود ۱۰۲ درصد رشد را نشان می دهد. مدیرعامل شرکت گاز خراسانشمالی گفت: ۱۱۵ روستا و شهرک روستایی در دولت سیزدهم با بیش از ۴٠٠ کیلومتر شبکه و ۲ هزار انشعاب با هزینه حدود پنج هزار و ۳۲۰ میلیارد ریال گازرسانی شده و ضریب نفوذ گاز روستایی به ۱۰۰ درصد رسیده است.
وی همچنین از اجرای بیش از ۳۶۴ کیلومتر شبکه گذاری گاز طبیعی در سال ۱۴۰۲ در این استان خبر داد.
هاشمی ادامه داد: اجرای شبکه گاز بهره برداری شده در سال گذشته به نسبت سال ۱۴۰۱ حدود ۱۰۲ درصد رشد را نشان می دهد و در مجموع تاکنون بیش از هشت هزار کیلومتر شبکه گذاری در سطح استان خراسان شمالی به انجام رسیده است.
وی افزود: تأمین گاز پایدار و تکمیل توسعه شبکه گازرسانی به روستاها و حومه شهرها از جمله اهداف مهم شرکت گاز استان در راستای عدالت محوری است.
افزون بر پنج هزار میلیارد ریال گازرسانی
مدیرعامل شرکت گاز خراسانشمالی در ادامه گفت: دولت سیزدهم پنج هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای گازرسانی به روستاها، صنایع، خطوط انتقال و سایر پروژه های عمرانی این بخش استان هزینه کرد.
وی با بیان اینکه ضریب نفوذ گاز طبیعی در ابتدای تشکیل استان ۱۵ درصد بود افزود: این ضریب در ابتدای دولت سیزدهم ۹۸.۹ درصد و اینک به ۹۹.۸ درصد رسیده است.
هاشمی خاطرنشان کرد: در ابتدای تشکیل استان ۳۶ روستا گازرسانی شده بود که با نهضت گازرسانی به روستاها تا قبل از تشکیل دولت سیزدهم ۷۴۵ روستای خراسان شمالی از نعمت گاز برخوردار شدند و این دولت جهادی تمام تلاش خود را برای گازرسانی به روستاها به کار برد و این ظرفیت به ۸۴۴ روستا افزایش یافت و این شاخص نسبت به ماقبل تشکیل دولت ۱۳ درصد رشد را نشان می دهد.
ضریب نفوذ گاز طبیعی در ابتدای تشکیل استان(۱۳۸۳) ۱۵ درصد بود و این ضریب در ابتدای دولت سیزدهم ۹۸.۹ درصد و اینک به ۹۹.۸ درصد رسیده است. وی بر اجرای شبکه های تقویت شهری نیز تاکید کرد و گفت: انتقال ۲ خط هشت و ۱۲ اینچ هرکدام به طول پنج کیلومتر با اولویت شهر اسفراین انجام و در این راستا ۱۶۵ میلیارد ریال اعتبار نیز هزینه شد.
مدیرعامل شرکت گاز خراسانشمالی خاطرنشان کرد: همچنین خط ۱۰ اینچ کارخانه آلومینای جاجرم و هشت اینچ گرمه و جاجرم در دولت سیزدهم انجام شد که در مجموع برای خطوط انتقال تقویتی استان ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شد.
به گفته وی؛ برای گازرسانی به صنایع استان نیز ۵۷۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شد.
هاشمی اضافه کرد: اجرای پروژه های پدافند غیرعامل در بخش آی تی(IT) نیز در این دولت انجام شد که در این زمینه یکهزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شد.
وی افزود: احداث ساختمان اداری – عملیاتی و گازرسانی به پاسگاه های مرزی نیز از دیگر اقدامات دولت در استان است که در این راستا ۱۱۵ میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته است.
خراسان شمالی یک میلیون نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آن در روستاها سکونت دارند و در حال حاضر ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و حدود ۱۰۰ درصد جمعیت روستایی استان تحت پوشش گاز طبیعی قرار دارند.
خراسان شمالی یک میلیون نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آن در روستاها سکونت دارند.