به گزارش ایرنا از شبکه تلویزیونی چین، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز (دوشنبه ۲۸ خرداد) در واکنش به افشای خبرگزاریهای غربی از عملیات روانی آمریکا علیه پکن که بر بیاعتبارسازی ایمنی و اثربخشی واکسنهای چینی در فضای مجازی، اظهار داشت: گروه هفت هم تنها ۱۰ درصد از جمعیت جهان را تشکیل می دهند پس نمی تواند صدای جامعه جهانی باشد. حقایق بارها ثابت کرده که ایالات متحده با انتشار اطلاعات نادرست، محیط افکار عمومی را مسموم میکند و با دستکاری رسانههای اجتماعی تصویر سایر کشورها را لکهدار میکند، این رویه همیشگی این کشور است و چین قاطعانه با آن مخالف است.
وی با اشاره به اینکه اگر آمریکا بخواهد کشوری را مهار و سرکوب کند، حقیقت را نادیده میگیرد و برای بدنام کردن آن کشور منابع را هماهنگ میکند، افزود: این نه تنها از طریق کمپین ساختگی و انتشار اطلاعات نادرست در مورد واکسنهای چینی انجام میشود، بلکه در جنبههای مختلفی از جمله بیاعتبار کردن طرح موسوم به «یک پهنه، یک راه» و انتشار شایعاتی در مورد «ظرفیت مازاد تولید» خودروهای برقی در چین، جایی که هم عرضه وهم تقاضا در حال افزایش است، منعکس میشود.
لین همچنین ادامه داد: این رویکرد نمیتواند منعکس کننده «توانمندیهای قدرتمند» آمریکا باشد بلکه نشان از هژمونی این کشور است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین از جامعه جهانی خواست تا چشمان خود را در برابر عملکرد آمریکا بیشتر باز کنند.
وی افزود: ما امیدواریم که ایالات متحده با اصلاح سیاستهای خود، مسئولیتهای خود را به عنوان یک کشور بزرگ به بپذیرد و از انتشار اطلاعات نادرست علیه کشورها دست بردارد.
گروه ۷ جامعه جهانی نیست
لین جیان همچنین در واکنش به ادعاهای مطرح شده در بیانیه پایانی گروه هفت، اعلام کرد: این گروه نماینده جامعه جهانی نیست.
وی افزود: گروه هفت در حال تبدیل شدن به ابزاری برای برتریجویی آمریکا و کشورهای غربی است.
لین با اشاره به اینکه گروه هفت مدتها است که قصد اولیه خود برای هماهنگی و ایجاد ثبات در محیط اقتصادی بینالمللی را کنار گذاشته است، اظهار کرد: این ساختار اکنون بیش از پیش به ابزاری سیاسی برای تضمین برتریجویی جهانی آمریکا و غرب تبدیل شده و دیگر نماینده جامعه جهانی نیست، زیرا فقط ۱۰ درصد از جمعیت جهان را تشکیل میدهد و سهم کشورهای آن در اقتصاد جهانی بهطور مداوم کاهش مییابد.
وی همچنین درباره بیانیه پایانی اجلاس سران گروه هفت در ایتالیا، تصریح کرد: این سند مملو از دروغ و تکبر است و هیچ مبنای واقعی ندارد؛ اقدامهای گروه هفت در تضاد با تمایلات جهانی توسعه صلح قرار دارد.
اجلاس سران گروه هفت از ۲۴ تا ۲۶ خرداد در ایتالیا برگزار شد؛ در بیانیه پایانی این نشست اتهامهای ادعایی علیه شماری از کشورها از جمله ایران، روسیه و چین مطرح شده بود.