به گزارش دوشنبه شب ایرنا از "دیجیتال ژورنال" ساکنان محلی پرچمهای روسیه را در حالی که این زیردریایی و کشتی ها پس از چند روز شلوغ در کوبا به سمت دریای آزاد حرکت میکردند، به اهتزاز درآوردند.
این درحالی است که کوبا همچنین میزبان یک زیردریایی هستهای آمریکا و یک کشتی نیروی دریایی کانادا نیز بوده است.
کوبا اعلام کرده که زیردریایی کازان روسیه تسلیحات هستهای حمل نمیکند و واشنگتن نیز اعلام کرده که این سفر را تهدید نمیداند.
پهلو گرفتن زیردریایی هسته ای روسیه در بحبوحه تنش های عمده بر سر جنگ در اوکراین انجام شد.
مرکز فرماندهی جنوبی آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد که زیردریایی یو اس اس هلنا، به عنوان بخشی از یک بازدید برنامه ریزی شده و معمولی وارد پایگاه دریایی آمریکا در خلیج گوانتانامو شد.
کارلوس فرناندز دی کوسیو معاون وزیر امور خارجه کوبا گفت که به این کشور در مورد این سفر زیردریایی آمریکایی اعلام شده بود اما «بدیهی است که ما حضور» زیردریایی هستهای از کشوری با سیاستهای «خصمانه علیه کوبا» را دوست نداریم.
کشتی جنگی موسوم به مارگارت بروک کانادایی روز جمعه در هاوانا پهلو گرفت و همچنین قرار است روز دوشنبه این بندر را ترک کند.
به گزارش ایرنا، وزارت خارجه کوبا پیش تر در بیانیهای اعلام کرده بود که شناورهای روسی بین ۱۲ تا ۱۷ ژوئن (۲۳ تا ۲۸ خرداد) در هاوانا پهلو خواهند گرفت.
از سوی دیگر ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه پیشتر در نشست با روسای خبرگزاریهای بینالمللی در حاشیه مجمع بینالمللی اقتصاد سن پترزبورگ (SPIEF)، گفت: مسکو در حال بررسی راههای واکنش نشان دادن به مساله ارسال تسلیحات به کییف برای حمله به روسیه است.
به گفته پوتین، ارسال تسلیحات مشابه از سوی روسیه به مناطقی که از آنجا بتوان حملات شدیدی به تاسیسات غربی انجام داد، یکی از گزینههای امکان پذیر است.
در همین حال دیمیتری مدودف معاون رئیس شورای امنیت ملی روسیه نیز درباره موضع رئیس جمهور این کشور، تاکید کرد: این تغییری بسیار بزرگ در سیاست خارجی ما است. آمریکاییها و اروپاییها فکر میکنند که حق دارند هرگونه سلاحی را به اوکراین بفرستند اما هیچ کشوری نباید همراه با روسیه باشد و به مسکو کمک کند.