تهران- ایرنا- رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی در معاونت علمی از راه‌اندازی مرکز نوآوری ایران و ونزوئلا در راستای رسوخ دستاوردهای فناورانه ایران در آمریکای لاتین خبر داد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری امیرحسین میرآبادی با اشاره به تحقق یکی از تاکیدات شهید آیت‌الله ابراهیم رئیسی مبنی بر گسترش مرزهای دانش و فناوری ایران با راه‌اندازی مرکز نوآوری ایران و ونزوئلا گفت: یکی از گام‌ها در مسیر توسعه دیپلماسی فناورانه در دولت سیزدهم، ایجاد مراکزی برای عرضه توانمندی‌های فناورانه ایران در کشورهای همسایه، دوست و متحد بود. در همین راستا، طی سفر سال گذشته رئیس جمهور شهید به ونزوئلا توافق‌نامه دو دولت برای ایجاد یک مرکز نوآوری و فناوری مشترک ایران ونزوئلا در کاراکاس امضا شد.

وی افزود: این مرکز مشابه ساختار خانه های نوآوری و فناوری ایران فعالیت می‌کند که این بار در دل آمریکای لاتین و با مشارکت ونزوئلایی ها برپا می‌شود و زمینه‌ای برای عرضه توانمندی‌های دانش‌بنیان، فناور و خلاق ایران خواهد بود. با توجه به همکاری و استقبال دولت‌های ایران و ونزوئلا در راه‌اندازی مشترک، این مرکز تحت عنوان مرکز نوآوری و فناوری مشترک ایران ونزوئلا نام گذاری شد.

با پیگیری تأکیدات رئیس‌جمهور شهید دولت سیزدهم و تحقق موافقت‌نامه ایجاد این مرکز، قرارداد تحویل قطعی این ساختمان امضا شد و ساختمانی که توسط دولت ونزوئلا تامین شده برای مدت ۱۵سال در اختیار معاونت علمی قرار گرفت تا این مرکز راه‌اندازی شود.

رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی خاطرنشان کرد: از جمله اقداماتی که قرار است در قالب این مرکز انجام شود می‌توان به برپایی نمایشگاه دائمی محصولات دانش بنیان و فناوری های پیشرفته در ونزوئلا، استقرار شرکت دانش بنیان ایرانی که پروژه هایی را در ونزوئلا می گیرند، برگزاری دوره های آموزشی مشترک توسط متخصصان ایرانی برای متخصصان ونزوئلایی و تولید محدود یا داشتن کارگاه های مونتاژ و تولید در این محل اشاره کرد.

میرآبادی درباره ویژگی‌های ساختمان مرکز نوآوری ایران و ونزوئلا عنوان کرد: این ساختمان از امکانات متنوعی در راستای ارائه خدمات به صاحبان محصولات و خدمات دانش‌بنیان تا ارائه خدمات مشاوره ای برخوردار بوده و به پایگاهی برای توسعه صادرات محصولات فناورانه ایران در حوزه آمریکای لاتین تبدیل خواهد شد.

وی با اشاره به تخصیص رایگان ساختمان این مرکز از سوی دولت ونزوئلا و اصلاح، تجهیز و آماده‌سازی مرکز توسط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری گفت: با راه‌اندازی مرکز نوآوری ایران در ونزوئلا شاهد شکل‌گیری زیست‌بوم و زیرساخت جدیدی برای توسعه صادرات و حضور توانمندی‌های دانش‌بنیان، خارج از مرزهای ایران خواهیم بود و این ساختمان به زودی با مشارکت بخش خصوصی به بهره برداری خواهد رسید.