به گزارش ایرنا، «فرزاد مخلصالائمه» روز سهشنبه در بازدید از منطقه جنوبی کویر میقان افزود: اقدامات موثری برای مقابله با بیابانایی در این محدوده انجام شده است، اقدامی نظیر استفاده از پوشش گیاهی متناسب با منطقه یا بادشکن که برای ۱۰۰ هکتار باقی مانده نیز باید انجام پذیرد.
وی ادامه داد: تامین اعتبار این طرح باید به سرعت انجام شود که از ظرفیت صنایع و کمک مردمی نیز در این خصوص استفاده خواهد شد.
استاندار مرکزی خاطر نشان کرد: بخشی از بیابانهای ایجاد شده ناشی از مجموعه فعل و انفعالات زیست بوم این منطقه، تغییر و تحولاتی داشته که باوجود اقدامات در جهت مقابله با بیابان زایی، این تغییر و تحولات سبب افزایش بیابان در این منطقه شده است.
مخلصالائمه خاطر نشان کرد: اراک در فصل تابستان با پدیده ریزگرد مواجه است که بخشی منشاء خارج از کشور، بخشی از منطقه کویر مرکزی و مقداری ناشی از کویر مجاور تالاب میقان است و برای کنترل این ریزگردها باید اقدامات فوری انجام شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی نیز گفت: کویر میقان اراک کانون فرسایش و آلودگی هوای شهرستان اراک در فصل تابستان است که اجرای طرحهای مقابله با بیابانزایی و مقابله با گرد و غبار در این منطقه نیازمند تخصیص اعتبار و همکاری صنایع مستقر در شهرکهای صنعتی مجاور کویر است.
بیشتر بخوانید:
طرح مقابله با بیابانزایی در ۷۴۰ هکتار از اراضی استان مرکزی آغاز شد
«عبدالحسین محمدی» با بیان اینکه هفت هزار و ۵۰۰ هکتار بوته کاری در شمال کویر میقان صورت گرفته است، بیان کرد: حدود ۶۰۰ هکتار از منطقه جنوبی کویر، منطقه حساسی بود و مشخص شد ریزگردها از سمت جنوب به سمت روستاها و شهرصنعتی خیرآباد و اراک منتقل میشود.
وی ادامه داد: در این خصوص مطالعات لازم انجام و اقدامات اجرایی صورت گرفت بهطوریکه در ۲ سال اخیر ۳۲ هکتار بادشکن غیرزنده از سرشاخههای گونههای آتریپلکس و قره داغ در منطقه نصب شده است.
استان مرکزی با ۲۹ هزار و ۵۳۰ کیلومتر مربع وسعت، حدود یک و ۸۲ صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که ۷۰ درصد آن را عرصههای منابع طبیعی تشکیل میدهند.