به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، معاون وزیر خارجه روسیه با اشاره به سخنان ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو که در اظهاراتی گفته بود شرط ورود اوکراین به ناتو، پیروزی این کشور در جنگ با روسیه است، گفت: امیدوارم دبیرکل ناتو تاکنون این موضوع را درک کرده باشد که هرگز چنین اتفاقی به وقوع نخواهد پیوست.
ریابکوف با اشاره به تصمیم اشتباه سران ناتو در سال ۲۰۰۸ برای پذیرفتن عضویت اوکراین در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، تاکید کرد: آیا اعضای ناتو از تاریخ هیچ درسی نمیگیرند و حاضرند همان اشتباه را بار دیگر تکرار کنند؟
معاون وزیر خارجه روسیه در ادامه اظهارات خود، یادآوری کرد: اگر آنها از تاریخ درس نگرفته باشند، بار دیگر به خاطر تکرار همان اشتباه ضربه خواهند خورد و این بار متحمل رنج و سختی بیشتری خواهند شد.
به گزارش ایرنا، ویکتور اوربان نخستوزیر مجارستان پیشتر در گفت وگو با «ولفگانگ شوسل» صدراعظم اتریش، گفت: روسیه هرگز عضویت یک کشور همسایه خود در ناتو و اتحادیه اروپا را تحمل نخواهد کرد.
اوربان افزود: بنابراین، شانس عضویت کییف در همان نشست ۲۰۰۸ ناتو در بخارست از بین رفت.
وی اظهار کرد: ما در نشست سران ناتو در بخارست نتوانستیم مذاکرات درباره عضویت اوکراین و گرجستان را با موفقیت تکمیل کنیم و این بدان معنا بود که اوکراین چشمانداز عضویت در اتحادیه اروپا و ناتو را از دست داد.
اوربان تصریح کرد: روسیه از آن هنگام تاکنون پیوسته قدرت گرفته است و قابلپیشبینی بود که مسکو از هرگونه تلاش اوکراین برای ادغام در سازمانهای غربی جلوگیری خواهد کرد.
پس از حمله روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲، کییف خواستار عضویت در اتحادیه اروپا و ناتو شد. دبیرکل ناتو در ماه نوامبر گفت که اوکراین سرانجام به این سازمان نظامی خواهد پیوست اما تاریخی برای آن مشخص نکرد.
این در حالی است که اعضای ناتو بارها تاکید کردهاند تا زمانیکه اوکراین در جنگ به سر میبرد، امکان عضویت آن در ناتو وجود ندارد.
همچنین سران اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۳ به رغم مخالفت مجارستان، با آغاز مذاکرات عضویت اوکراین در این اتحادیه موافقت کردند.
اتحادیه اروپا پیشتر هفت شرط آغاز مذاکرات درباره عضویت اوکراین در این اتحادیه شامل اصلاحات دادگاه قانون اساسی، اصلاحات قوه قضائیه، مبارزه با فساد مالی، مبارزه با پولشویی، اصلاحات ضد الیگارشی، اصلاحات رسانهای و تغییر قوانین مربوط به اقلیتهای ملی را اعلام کرده بود.
این کشور در چهار حوزه اصلاحات ضروری را انجام داده و اصلاحات در حوزههای بهبود وضعیت زبان اقلیتها، تخصیص بودجه برای مبارزه با فساد و پیشرفت در شفافیت لابیگری باقی مانده است.