سیدمحمد علمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر نوسازی، بازسازی و بهسازی بافت فرسوده اظهار کرد: طرحهای بازآفرینی شهری در قزوین با هدف بهبود بافتهای فرسوده و ارتقای کیفیت زندگی شهری به طور رسمی از سال ۹۴ آغاز شده که شامل طرحهای مختلفی در زمینه نوسازی مسکن، بهبود زیرساختها، و توسعه امکانات عمومی است.
وی با بیان اینکه طرحهای بازآفرینی در قزوین با رویکردهای جامع و چندجانبه انجام میشوند، تصریح کرد: این طرحها ویژگی هایی از جمله توسعه پایدار، تاکید بر حفظ منابع طبیعی، کاهش آلودگی و بهینهسازی مصرف انرژی، ارتقای کیفیت زندگی، فراهم کردن دسترسی بهتر به خدمات شهری مانند حملونقل، بهداشت، آموزش و تفریح، مشارکت اجتماعی، جلب مشارکت فعال ساکنان و جامعه محلی در فرایند برنامهریزی و اجرا را در بر میگیرد.
علمی به ویژگیهای طرح بازآفرینی شهری پرداخت و ادامه داد: هویت تاریخی و فرهنگی با مرمت و نگهداری بناها و تلفیق آنها با طرحهای جدید، نوسازی و بهبود زیرساختهای شهری مانند شبکههای آب، برق، گاز و فاضلاب، تقویت و توسعه کسبوکارهای محلی و ایجاد فرصتهای شغلی جدید، ایجاد فضاهای عمومی، پارکها و فضاهای سبز، بهبود زیباییشناسی شهری، توسعه حملونقل پایدار، دوچرخهسواری و پیادهروی از دیگر ویژگیهای طرح بازآفرینی است.
این مسوول خاطرنشان کرد: این طرحها معمولا با همکاری سازمانهای دولتی، شهرداریها، بخش خصوصی و جامعه محلی به اجرا درمیآیند و هدف اصلی آنها ایجاد شهری پویا، پایدار و زیستپذیر برای همه ساکنان است.
علمی با بیان اینکه بافتهای فرسوده در قزوین با مسایل و مشکلات متعددی مواجه هستند، خاطرنشان کرد: این مشکلات شامل کاهش کیفیت ساختاری ساختمانها، زیرساختهای ناکارآمد، ترافیک و دسترسی نامناسب است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری قزوین همچنین خاطرنشان کرد: مشکلات زیستمحیطی، کمبود امکانات و خدمات عمومی، مسایل اجتماعی، تراکم جمعیتی بالا، مشکلات امنیتی، فرسودگی اقتصادی از دیگر مشکلات این مناطق است که این مسایل بر نیاز فوری به بازآفرینی و بهسازی بافتهای فرسوده در قزوین تاکید دارد.