به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از دانشگاه تهران، رئیس دانشگاه تهران در دیدار با اعضای هیأت علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، در تشریح تفاوت چهارمین برنامه راهبردی دانشگاه تهران با برنامههای قبلی، گفت: این برنامه در طول سالهای اجرا به صورت مداوم کامل میشود. چارچوبهای این برنامه راهبردی در قالب راهبردهای مختلف تنظیم شد، بهبود پیدا کرد و اصلاح و همزمان اجرا شد.
سیدمحمد مقیمی، رویکرد برنامه راهبردی دانشگاه تهران را راهبرد به مثابه عمل عنوان کرد و با اشاره به عارضه برنامههای گذشته گفت: این یک عارضه در برنامهنویسی بیشتر سازمانهاست که برنامه نوشته و در قفسهها نگهداری میشود. مشاهده میکنیم از سطح برنامههای توسعه کشور تا برنامههایی که در سطح سازمان نوشته میشود، اغلب آن چیزی که عمل میشود با آنچه نگارش شده، متفاوت است.
وی اظهار داشت: روش کار در چهارمین برنامه راهبردی دانشگاه تهران این بود که برنامهای که نوشته شده است مسئلهمحور بوده و دائماً به روز شده است و بهبود پیدا میکند و فعالیتهای عملیاتی آن گزارش میشود که بهزودی هم گزارش عملکرد ۳۳ ماهه و فعالیتهای انجامشده در بخشهای مختلف در سایت دانشگاه تهران منتشر میشود.
رئیس دانشگاه تهران، دانشکده دامپزشکی را یک مجموعه آبرومند علمی در کشور خواند و گفت: در هر دوره مدیریتی بایستی تلاش کنیم با نوآوریهای جدید وضعیت رو به رشدی را ترسیم کرده و بر اساس نقشه راه مدبرانه، شاهد افتخارات جدیدتری باشیم.
جامعیت دانشگاه تهران تحت تاثیر جدایی دانشکده علوم پزشکی
وی با اشاره به انفکاک دانشگاه علوم پزشکی از دانشگاه تهران، گفت: این موضوع جامعیت دانشگاه تهران را تحت تأثیر قرار داده و این نقص در زمانی که میخواهیم یک تفاهمنامه جامع در تعامل با دانشگاههای خارجی داشته باشیم، بیشتر حس میشود. یکی از حوزههایی که میتواند نه تنها این نقص را برطرف کند، بلکه فرصتهای جدیدی هم ایجاد نماید، دانشکده دامپزشکی است.
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه دانشگاههای علوم پزشکی عموم به سمت رشتههای غیرپزشکی؛ مانند علوم میانرشتهای، علوم زیستی، فناوری و مهندسی پزشکی ورود پیدا میکنند، اظهار داشت: باوجود اینکه ظرفیت ویژهای به نام دانشکده دامپزشکی داشتیم، از این ظرفیت استفاده نکردهایم که لازم است از این دانشکده برای خلأ ایجادشده بهرهبرداری کنیم.
دکتر مقیمی در ادامه از فراهم نشدن زیرساختها و مبناهای لازم به عنوان مهمترین دلیل واردنشدن دانشکده دامپزشکی به حوزههای جدید و میانرشتهای نام برد و گفت: ایدههای جدید در ساختارهای سنتی و قدیمی قابلیت پیادهسازی ندارند و ساختارهای قدیمی و دانشکدههای سنتی در برابر تغییر و تحولات مقاومت میکنند. افراد معمولاً نسبت به شرایط موجود تعصب دارند و خیلی علاقهمند به تغییرات نیستند.
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به طرح تغییر ساختار دانشکده دامپزشکی به دانشگدکان دامپزشکی، گفت: وقتی رویکرد جدیدی میخواهد مستقر شود حتماً باید ساختارهای متناسب با آن هم ایجاد شود. در خصوص دانشکده دامپزشکی هم این تغییر رویکرد با ارتقای دانشکده به دانشکدگان دامپزشکی امکانپذیر است.
دکتر مقیمی با اشاره به جایگاه دانشکده دامپزشکی در دانشگاه تهران، افزود: دانشکده دامپزشکی باید از این فرصت برای تعامل و همکاری بینرشتهای با سایر حوزههای علوم استفاده کند.
رئیس دانشگاه تهران تاکید کرد: دانشکده دامپزشکی نباید به صورت منفعل و بر اساس تقاضای بازار عمل کند و دانشکده میتواند با مطالعات تطبیقی و رویکرد علمی نیازهای بازار را متناسب با نیازهای واقعی جامعه تغییر دهد. در حوزه دامپزشکی باید الگوهای متناسب با شرایط اقلیمی و بومی کشورمان ارائه شود و پژوهشها در این راستا باشد و تمایزها میتواند در این بخشها ایجاد شود.
وی در پایان با تاکید بر جذب و تقویت اعضای هیأت علمی در دانشکده دامپزشکی، بیان داشت: این دانشکده باید به محل تجمع شاخص ترین اندیشمندان و دانشمندان دامپزشکی تبدیل شود و ضمن ارتقای جایگاه بینالمللی دانشگاه، به رفع نیازهای حوزههای مختلف دامپزشکی کشور نیز کمک کند.
پس از سخنان رئیس دانشگاه تهران، چندتن از اعضای هیأت علمی درباره تغییر ساختار دانشکده به دانشکدگان، به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
دکتر سید مهدی قمصری، رئیس دانشکده دامپزشکی نیز در آغاز این نشست ضمن اشاره به تاریخچه دانشکده دامپزشکی بر مرجعیت علمی این دانشکده تاکید کرد.
دکتر مقیمی پیش از نشست با اعضای هیأت علمی دانشکده، در دیدار جداگانه با کارکنان دانشکده نیز از نزدیک در جریان مسایل و مشکلات کارکنان قرار گرفت. همچنین در این دیدارها از اعضای هیأت علمی و کارکنان برای انتخاب رییس جدید دانشکده دامپزشکی نظرسنجی صورت گرفت.