فریبا خطابخش روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این مسیر که آب را بهوسیله لولههای سفالی و مسی از قسمتهای پایین عمارت به طبقه چهارم منتقل و از آنجا در حوض مسی سرریز میکرد، از دهه ۵۰ مرمت نشده بود و نیاز به استحکامبخشی اضطراری داشت.
وی یادآور شد: اقدامات استکامبخشی و مرمت بدنههای عالی قاپو تا سال ۹۶ به اتمام رسید اما مسیر و اتاقکهای آبرسانی در آن زمان مرمت نشد تا اینکه امسال با اعتبارات اداره کل میراث فرهنگی اصفهان این مهم صورت گرفت.
به گفته وی، مسیرها و لولههای آب عمارت عالی قاپو با همیاری استادان دانشگاه هنر اصفهان، شناسایی و حوضچههایی که در طبقه سوم و چهارم برای مسیر آب تعریف شده بود، مرمت شد.
به گزارش ایرنا، عمارت عالیقاپو از زیباترین معماریهای به یادگار مانده از دوران صفوی در اصفهان است و با ۶ طبقه، ورودی دولتخانه صفوی محسوب میشد.
این بنا در سمت غرب میدان امام(نقش جهان) قرار دارد و گفته میشود در دوران صفویه به مرور با اضافه شدن بخشها و طبقات، کار ساخت آن تکمیل و در زمان شاه عباس دوم برای چشمانداز بهتر بر میدان، ایوان عالیقاپو و ۱۸ ستون آن، حوض مسی و تاسیسات آبرسانی آن به این بنا اضافه شد.
کلانشهر اصفهان با برخورداری از آثار تاریخی زیاد در کانون توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار دارد؛ میدان امام(نقش جهان)، کاخ چهلستون و مسجد جامع عتیق این شهر به ثبت جهانی رسیده است.