به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، این بیانیه با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در مورد انتخابات میافزاید: آنچنان که در تأکیدات مقام معظم رهبری در عمده سخنرانیهای مرتبط با انتخابات آمده است مساله اول که همگی باید نسبت به آن دغدغه و حساسیت داشته باشند مشارکت گسترده در انتخابات است؛ پس بر تمام نخبگان و پیشتازان حوزه تبلیغ و اقناع و اصحاب علم، رسانه، فرهنگ و هنر واجب است که به هر نحو ممکن برای ترغیب و تشویق مردم جهت حضور در صحنه انتخابات اقدام کنند.
اما همزمان بر تمام نامزدهای محترم نیز فرض و واجب است که در روزهای پایانی منتهی به رأیگیری تمام شاخصههای اخلاقی و انسانی حوزه سیاست را رعایت کنند و مراقب باشند مبادا به خاطر چند رأی بیشتر با سیاهنمایی و لطمه به امید و آرزوی مردم کام آنان را نسبت به زندگی آینده تلخ کنند، مبادا با ایجاد بدبینیهای کاذب، کارآمدی نظام و مجموعه زحمات خدمتگزاران را زیر سؤال برده و به مردم مشتاق تغییر جوری بباورانند که تا الان هرچه بوده تیره و تاریک بوده و پروندههای مدیریتی کشور سرشار از فساد و ناکارآمدی است. هیهات که این رفتار انتخاباتی بر شاخه نشستن و بن بریدن است.
دو موضوع را برای مردم شفاف کنند
این بیانیه میافزاید: نکته دیگری که باید به نامزدهای محترم توصیه کرد آن است که همزمان با حمایت از برنامههای رسمی کشور بهویژه برنامه هفتم و ابراز التزام به این برنامهها و سیاستهای بالادستی لازم است هر کدام از نامزدها دو موضوع را برای رأی دهندگان روشن و شفاف کنند:
نخست آنکه با بیان دقیق و علمی عنوان کنند شیوه اجراییسازی برنامهها در دولت آنان چگونه خواهد بود؛ از چه رویکردها و روشهایی برای اجراییسازی مفاد برنامه استفاده خواهند کرد و چگونه موانع مزمن و درهمتنیده عدم تحققها را برطرف خواهند کرد. دوم آنکه هر نامزد بیان کند در کابینه خود و در میان عوامل اصلی دولت از کدام چهرهها و شخصیتها استفاده بیشتری خواهد کرد. بههرحال رأیدهندگان علاقهمندند به صورت واضح و صریح تا جایی که مقدور است از تیم اصلی رئیسجمهور منتخب مطلع باشند.
همچنین در این بیانیه آمده است: نکته دیگر آنکه تجربه تلخ دهه نود برای کشور به ویژه در حوزههای اقتصادی و آوارهای ایجاد شده باید همواره فراراه نامزدها باشد؛ گرچه با تلاشهای جهادی و فداکارانه رئیسجمهور شهید بخشی از تخریبها و جاماندگیها ترمیم و اصلاح شد و بسیاری صنایع معطلمانده و کارخانههای تعطیل شده مجدد به چرخه تولید و اشتغالآفرینی وارد شد. اما هنوز مسیر طولانی تا بهبود کامل شرایط کشور باقیست؛ این راه خدمت و جهاد با شهادت آیتالله سید ابراهیم رئیسی نیمهتمام باقی مانده است، بنابراین نباید اجازه داد با غفلت کشور به دوران پیش از دولت شهید رئیسی بازگردانده شود و نباید پذیرفت بانیان و مسببان آن وضعیت بغرنج دوباره در مصدر مسئولیتهای کلیدی کشور قرار گیرند.
باید مراقب بود مبادا با ترفندهای رسانهای و جنگ روانی، آنانی که در طول دهه نود، با کمکاری و شرطیسازی افکار و ارادهها، باعث هزاران مشکل و عقبماندگی در کشور شدهاند مجددا با طرح شعارهای واهی و با ایجاد دوقطبیهای کاذب و عوامفریبانه گذشته ناکارآمد خود را تطهیر و تزیین کنند.
مجمع دانشگاهیان انقلاب اسلامی بر خود لازم میداند ضمن تقدیر از تمام نامزدها، هواداران ایشان، احزاب و گروههای سیاسی، دستگاههای اجرایی و امنیتی، دستگاههای تبلیغی و به ویژه صدا و سیما بابت مشارکت در این عمل صالح سیاسی از حضور همیشگی مردم شریف ایران در صحنههای حمایت از انقلاب قدردانی کرده و درخواست کند آحاد جامعه با جدیت و انگیزهمندی همدیگر را به حضور در صحنه رأیگیری دعوت کنند؛ چهآنکه مطابق با رصد میدانی رسانهها و شبکههای مجازی، دشمن قسم خورده ایران اسلامی تلاش دارد با ترفندهای گوناگون از بهکارگیری رباتها و تولید اخبار جعلی گرفته تا گسیل کردن عوامل پشتصحنه تولید محتوا، با ناامیدسازی مردم و سرد کردن آنان، مشارکت انتخاباتی را دچار رکود و انحلال کند.
به گزارش ایرنا، آیت الله سید ابراهیم رئیسی هشتمین رئیس جمهوری اسلامی ایران عصر یکشنبه (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) در مسیر بازگشت از مراسم افتتاح سد «قیز قلعهسی» به سمت تبریز، در منطقه ورزقان استان آذربایجان شرقی دچار سانحه هوایی شد و به مقام رفیع شهادت نائل آمد. حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی آل هاشم نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی همچنین خدمه این پرواز نیز در این حادثه شهید شدند.
اصل ۱۳۱ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران از تشکیل شورایی برای اداره امور اجرایی کشور برای مدت ۵۰ روز و تدارک انتخابات ریاست جمهوری روایت دارد که جزئیات این اصل به این شرح است: «در صورت فوت، عزل، استعفاء، غیبت یا بیماری بیش از دو ماه رئیسجمهور یا در موردی که مدت ریاست جمهوری پایان یافته و رئیسجمهور جدید بر اثر موانعی هنوز انتخاب نشده یا امور دیگری از این قبیل، معاون اول رئیسجمهور با موافقت رهبری اختیارات و مسئولیتهای وی را بر عهده میگیرد و شورایی متشکل از رئیس مجلس و رئیس قوه قضاییه و معاون اول رئیسجمهور موظف است ترتیبی دهد که حداکثر ظرف مدت ۵۰ روز رئیسجمهور جدید انتخاب شود، در صورت فوت معاون اول یا امور دیگری که مانع انجام وظایف وی گردد و نیز در صورتی که رئیسجمهور معاون اول نداشته باشد مقام رهبری فرد دیگری را به جای او منصوب میکند.»
رهبر معظم انقلاب در پی شهادت آیت الله رئیسی، پیام تسلیتی صادر کردند که در بخشی از این پیام آمده است: «جناب آقای مخبر طبق اصل ۱۳۱ قانون اساسی در مقام مدیریت قوهی مجریه قرار میگیرد و موظف است به همراهی رؤسای قوای مقنّنه و قضائیه ترتیبی دهند که ظرف حداکثر پنجاه روز رئیس جمهور جدید انتخاب شود.»
سران قوا در جلسهای روز ۳۱ اردیبهشت با بررسی زمانبندی فرایند انتخابات، هشتم تیر را زمان انتخابات برای تعیین رئیسجمهور جدید تعیین و اعلام کردند: ثبت نام نامزدها در روزهای دهم تا چهاردهم خرداد انجام میشود و زمان تبلیغات انتخاباتی هم از ۲۳ خرداد تا هفتم تیر خواهد بود. همچنین روز ۸ تیر نیز روز رای گیری چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری تعیین شده است.