محمد رضایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هزار و ۲۹۶ شعبه اخذ رای به صورت شهری، روستایی، ثابت و سیار برای اخذ آرا در استان تعیین شده است تا مردم در کمترین زمان، رای خود را به صندوق بیندازند.
وی افزود: شعب اخذ رای در دورترین نقاط روستایی نیز مستقر خواهد شد و در روستاهای با جمعیت کم با صندوق سیار در ساعت مشخصی، آرا مردم اخذ خواهد شد.
مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری کردستان یادآور شد: ۱۰ فرمانداری و ۲۱ بخشداری به عوان مراکز حوزه های انتخابات فعالیت خود را همزمان با دستور وزارت کشور آغاز کردند و ستاد انتخابات مسئولیت پشتیبانی، هدایت و اجرای فرایندهای انتخابات را برعهده دارد.
رضایی با بیان اینکه سیاست کلی ستاد انتخابات بر پایه اصول اولیه مشارکت، رقابت، سلامت و امنیت است، یادآور شد: موضوع مشارکت تابع یک سری مولفههای متفاوت است که ستاد انتخابات در این زمینه با چینش و برنامهریزی مناسب، سعی در دسترسی آسان مردم به صندوقهای اخذ رای و حضور گسترده در انتخابات دارد.
وی تاکید کرد: مشارکت مردم در انتخابات، نیازمند ارتباط با حلقههای میانی جامعه، متنفذان، رسانهها، احزاب سیاسی و سمن هاست که در این راستا جلسات متعددی برگزار شده و تمام تلاش ما این است مجموعه عوامل تاثیرگذار در مشارکت مردم، نقش خود را به خوبی ایفا کنند.
مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری کردستان ادامه داد: در انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال گذشته، اطلسهای انتخاباتی تهیه کردیم و تمام مولفههای موثر بر مشارکت در شهرستان، بخش و روستا احصا و از ظرفیت متنفذین و رسانهها برای حضور پرشور مردم استفاده شد.
تخلف انتخاباتی گزارش نشده است
وی در ادامه به بحث تبلیغات نامزدها و حامیانشان اشاره و با بیان اینکه تاکنون تخلفی گزارش نشده است، گفت: ستاد تبلیغات امسال در ریاست جمهوری به صورت متمرکز بوده و صدا وسیما با برنامه ریزی خوب و بسیار منسجم در بحث شناسایی و معرفی نامزدها بسبار موثر عمل کرده است.
مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری کردستان با اشاره به اینکه ستادهای تبلیغاتی نامزدها در استان فعالیت خود را آغاز و برخی نیز هنوز فعال نشده اند، اضافه کرد: ستادهای تبلیغاتی زیر نظر ستاد انتخابات و هیات های اجرایی مشغول به فعالیت هستند و دستورالعملها در خصوص نحوه تبلیغات به آنها اعلام شده و به صورت مستقیم با فرمانداری ها ارتباط دارند.
رضایی ادامه داد: حضور نامزدها در استان نیاز به برنامه ریزی دارد که با هماهنگی مجموعه های انتظامی و اجرایی و ستاد تبلیغات نامزدها انجام می شود، ضمن اینکه تمام تلاش ما این است که همه برنامه های نامزدها در استان پیاده شود مگر اینکه مورد خاصی باشد که با کمک ستاد برطرف می شود.
مردم شناسنامه یا کارت ملی هوشمند همراه داشته باشند
وی در ادامه سخنانش به روز رای گیری اشاره و اظهار کرد: چند دوره است که رای گیری الکترونیکی انجام می شود اما تمام الکترونیک نیست؛ یعنی تعرفه ها به صورت دستی نوشته و ثبت می شود؛ بنابراین فرایند به صورت نیمه الکترونیک برگزار می شود.
مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری کردستان ادامه داد: برای روز رای گیری، مردم حتما شناسنامه یا کارت ملی هوشمند همراه داشته باشند، ضمن اینکه کارت ملی قدیمی اعتبار ندارد.
به گفته رضایی، شناسنامه رای دهندگان ممهور نمیشود و اثرانگشت و کد ملی در سامانه ثبت خواهد شد و روز هشتم تیرماه، ساعت ۸ صبح تمام شعب، آماده اخذ رای از مردم هستند.
انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری در پی شهادت آیت الله سید ابراهیم رییسی هشتمین رئیس جمهوری اسلامی ایران و همراهان در سانحه هوایی ۳۰ اردیبهشت امسال، برای انتخاب نهمین رئیس جمهور روز جمعه هشتم تیر ۱۴۰۳ در سراسر کشور برگزار میشود.