سرهنگ یدالله جهان تاب روز چهارشنبه در کفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هر ۲ مسیر جاده سوادکوه به علت وقوع سیلاب شب گذشته تا اطلاع بعدی مسدود است و رانندگان می توانند از دیگر محورهای جایگزین از جمله جاده چالوس و هراز برای عزیمت به تهران استفاده کنند.
وی با بیان اینکه محورهای چالوس، هراز و آزاد راه تهران شمال دارای بارش باران است، وضعیت ترافیک در این محورها را در زمان حاضر پرحجم اعلام کرد.
همچنین مدیرکل مدیریت بحران مازندران از وقوع سیل و وارد شدن جریان واریزهای به محور سوادکوه در محدوده طالعرودبار خبر داد و گفت: بر اثر بارشهای شدید شب گذشته در برخی مناطق استان از جمله سوادکوه جریانهای سیلابی به وقوع پیوست که در منطقه طالعرودبار سوادکوه منجر به ورود جریان واریزهای به جاده و گرفتار شدن ۱۶ خودرو در سیل شد.
حسینعلی محمدی شیرکلایی اظهار کرد: طبق پیشبینیها و هشدارهایی که در روزهای اخیر اعلام شد، دیشب در ارتفاعات بارندگیهای شدیدی داشتیم که منجر به وقوع سیل شد.
وی افزود: بارندگی در چند نقطه از سوادکوه منجر به راه افتادن جریانهای سیلابی شد و در منطقه طالعرودبار با ورود جریان شدید سیلاب واریزهای جاده را بست و تعدادی از مسافران مسیر را با مشکل مواجه کرد.
مدیرکل مدیریت بحران مازندران درباره میزان بارندگی این منطقه در شب گذشته خاطرنشان کرد: در این منطقه ایستگاه بارانسنجی وجود ندارد. اما طبق برآوردهای اولیه طی کمتر از یک ساعت بین ۴۰ تا ۶۰ میلیمتر بارندگی در این محدوده ثبت شده که جریان سیلابی و طغیانی را ایجاد کرد.
محمدی شیرکلایی اظهار کرد: از ساعات اولیه وقوع سیل همراه با مدیران ستادی و نیروهای امدادی در منطقه حضور داریم و اقدامات لازم برای بازگشایی مسیر و کمک به آسیبدیدگان در حال انجام است.
وی افزود: برآوردهای اولیه نشان میدهد این سیل دستکم ۴۰۰ هزار متر مکعب مصالح و واریزه کوهی به سمت جاده سوادکوه روانه کرد که منجر به گرفتار شدن خودروها شد.
این مسئول درباره تلفات احتمالی سیل در محور سوادکوه نیز گفت: خوشبختانه در ۱۶ خودرویی که در سیلاب پیدا شده هیچ سرنشینی دیده نشده و فوتی نداشتیم. اما گمانههایی دال بر مفقودی وجود دارد که در حال بررسی هستیم و ۱۰ تیم امداد و جستوجو در منطقه مشغول فعالیت هستند.
مدیرکل مدیریت بحران از استقرار ماشینآلات راهسازی سنگین برای بهسازی و بازگشایی مسیر خبر داد و گفت: در حال حاضر ۳۳ دستگاه ماشینآلات سنگین در منطقه مشغول کار هستند. برای سرعتبخشی به کار جلسه ستاد مدیریت بحران در فرمانداری سوادکوه برگزار شد. اولویت این بود که ابتدا مسیر بازگشایی شود تا جمعیت در راه مانده را نجات دهیم.
محمدی شیرکلایی از پیگیری وزیر کشور درباره آخرین وضعیت سیل سوادکوه خبر داد و اظهار کرد: به دستور وزیر کشور که از ابتدا پیگیر موضوع بود، نامی رئیس سازمان مدیریت بحران عازم منطقه شده است. اکبری معاون راهداری کشور نیز از دیشب در منطقه حضور دارد. استاندار، سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری، رئیس سازمان بسیج سازندگی استان، سردار حسینی جانشین نیروی انتظامی مازندران و مدیران دستگاههای اجرایی مرتبط با سیل نیز از بامداد امروز در منطقه حضور دارند.
وی با اشاره به صدور هشدار برای این منطقه و انتقاد از کمتوجهی به هشدارهای صادر شده، افزود: ما برای این منطقه هشدار صادر کرده بودیم. اما متاسفانه باز هم به هشدارها توجهی نشد. این هشدار تا پایان هفته برقرار است و با توجه به کمتوجهی به هشدارها تصمیم گرفته شد که محور سوادکوه تا پایان هفته مسدود شود و هیچ ترددی در مسیر تهران به مازندران از این مسیر انجام نخواهد شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران با اشاره به وقوع سیل در سایر نقاط استان خاطرنشان کرد: بارشهای شدید در سایر نقاط استان نیز منجر به وقوع سیل شد. در محدوده پل اوشن محور چالوس، لاریجان، نمارستان، نشل و اندوار در آمل، دراسله، گررودبار، شیرکلا و شیردره در سوادکوه و همچنین در کیاسر وقوع سیل گزارش شده که نیروهای امدادی و ماشینآلات راهسازی برای انجام اقدامات ضروری عازم منطقه شدهاند.