به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری سما، کمیته طبقهبندی امنیت یکپارچه غذایی در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد: از میان هر پنج خانواده در نوار غزه، یک خانواده برای چند روز کامل بدون غذا میماند.
این کمیته تاکید کرد: در سایه اوضاع فاجعه بار نبود امنیت غذایی، یک پنجم مردم غزه - بیش از ۴۹۵ هزار نفر - با خطر گرسنگی مواجه هستند.
این کمیته افزود: بعد حملات اسرائیل و گسترش محاصره نوار غزه، اوضاع غذایی بار دیگر بحرانی شد و خطر گرسنگی تا زمان تداوم جنگ و ممانعت از ورود کمکهای انسانی همچنان تمام مناطق نوار غزه را تهدید میکند.
اخیرا دیدهبان حقوق بشر اروپا - مدیترانه نیز بر لزوم انجام تحقیقات فوری درمورد خطر قحطی در نوار غزه و تضمین اقدامات فوری برای مقابله با فاجعه انسانی فراگیر در این منطقه تاکید کرده بود.
پیش از این نیز سخنگوی آژانس امدادرسانی و کاریابی ملل متحد برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (آنروا) گفت که ۹۰ درصد کودکان غزه دچار سوء تغذیه هستند.
عدنان ابوحسنه افزود: در حال حاضر شرایط در شمال غزه فاجعه بار است و دهها هزار خانواده در گرسنگی هستند و برخی از خانوادهها هر دو تا سه روز یک وعده غذایی میخورند و به طور کلی وارد نشدن کمکها به نوار غزه یک چالش جدی و بی سابقه است.
وی گفت: در جنوب نوار غزه که حدود ۷۵ درصد از جمعیت در آنجا زندگی میکنند، گرسنگی رو به گسترش است و به طور کلی ۹۰ درصد کودکان نوار غزه از سوء تغذیه رنج میبرند.
سخنگوی آنروا اضافه کرد: هم اکنون صدها هزار بیمار در نوار غزه وجود دارد و آب در این منطقه به دلیل تخریب اکثر آب شیرین کنها و کمبود سوخت و رها بودن فاضلاب در خیابانها، آلوده است.
پس از گذشت حدود ۹ ماه از تجاوز بدون نتیجه و دستاورد رژیم صهیونیستی به نوار غزه، این رژیم روزبهروز بیشتر در بحرانهای داخلی و خارجی خود فرو میرود.
رژیم صهیونیستی طی این مدت دستاوردی غیر از جنایت، قتلعام، ویرانی، جنایتهای جنگی، نقض قوانین بینالمللی، بمباران نهادهای امدادرسان و قحطی و گرسنگی در این منطقه نداشته است.
رژیم اسرائیل این جنگ را بدون در نظر گرفتن هر دستاوردی در آینده باخته و حتی پس از حدود ۹ ماه نتوانسته گروههای مقاومت را در یک منطقه کوچک که سالها در محاصره است به تسلیم وادارد و همراهی افکار عمومی جهانی را به خاطر ارتکاب جنایتهای آشکار در غزه از دست داده است.