به گزارش ایرنا به نقل از شبکه «الجزیره مباشر»، جنبش حماس در بیانیهای اعلام کرد: تا کنون ۶۰ اسیر دربند رژیم اشغالگر تحت شکنجه جان خود را از دست دادهاند که از این تعداد، ۴۰ نفر آنها در جریان جنگ از غزه ربوده شده بودند.
در این بیانیه آمده است: روز جهانی حمایت از قربانیان شکنجه در حالی سپری میشود که جنایات شکنجه سیستماتیکی که توسط رژیم اشغالگر علیه اسرای فلسطینی انجام میشود، در حال افزایش است.
حماس اضافه کرد: ما خواستار محاکمه سران رژیم اشغالگر در زمینه جنایات شکنجه علیه اسرای فلسطینی و جلوگیری از فرار آنها از مجازات هستیم.
این جنبش در ادامه بیانیه خود تاکید کرد: جنایات شکنجه وحشیانه علیه اسرای فلسطینی، مستلزم اقدام جدی سازمان ملل و جامعه بینالمللی است.
این بیانیه پس از آن صادر شد که رژیم صهیونیستی یک فلسطینی را که چند ماه قبل در شهر خان یونس در نوار غزه بازداشت کرده بود، در حالی که بر اثر شکنجههای شدید حافظه خود را از دست داده و نامش را به یاد نمیآورد، آزاد کرد.
پزشکان پس از ویزیت این اسیر پس از آزادی وی، تایید کردند که هویت این فلسطینی به دلیل از دست دادن حافظه نامعلوم است و او دچار مشکلات عدیده و دردهای بسیاری است و جای گلوله و ترکش روی بدنش وجود دارد.
در همین راستا، شبکه تلویزیونی الجزیره نیز در مصاحبه با برخی از زندانیان پیشین بازداشتگاه گوانتانامو و ابوغریب نوشت که رژیم صهیونیستی از همان شیوههای مشابه شکنجه زندانیان گوانتانامو توسط آمریکاییها در قبال اسرای فلسطینی استفاده میکند.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد در فلسطین نیز میگوید که ماههاست گزارشهای متعددی از بازداشتهای دسته جمعی، بدرفتاری با اسرا و سر به نیست شدن فلسطینیها دریافت کرده است.
از ۹ هزار و ۵۰۰ اسیر سیاسی دربند رژیم صهیونیستی، بیش از سه هزار و ۵۰۰ فلسطینی بدون هیچ اتهامی در زندانها نگهداری میشوند. در حالی که هزاران نفر پیش از آغاز جنگ غزه در زندان بودند، پس از جنگ، بسیاری از افراد دیگر دستگیر یا مجددا بازداشت شدهاند.