به گزارش خبرنگار ایرنا از نیویورک،جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا و دونالد ترامپ رئیسجمهور پیشین، هنگام ورود به استودیوی سی ان ان برای مناظره با یکدیگر دست ندادند. این دو نامزد آخرین بار در یک مناظره سال ۲۰۲۰ با یکدیگر ملاقات کردند، جایی که آنها به دلیل پروتکل های بیماری کووید - ۱۹ ( Covid-۱۹ ) نیز به یکدیگر دست ندادند. آنها حتی به نشانه احترام به یکدیگر سر خود را تکان ندادند.
صدای بایدن در این مناظره گرفته است که توجه مخاطبان را به خود جلب کرده است در حالیکه او در چند روز اخیر در انظار عمومی و کارزار انتخاباتی شرکت نکرده بود.
بایدن: اقتصاد آمریکا در حال شکوفایی است
نخستین سوال این مناظره درباره اقتصاد آمریکا و تورم و گرانی آغاز شد که بایدن در دفاع از عملکرد خود، وضعیت اقتصادی آمریکا را در زمان آغاز ریاست جمهوری خود بد توصیف کرد و گفت: دولت او برای جبران این مشکلات ناچار به در پیش گرفتن اقدامات گسترده ای بود.
او تصریح کرد: اقتصاد آمریکا در حال شکوفایی است و چنین شرایطی برای اقتصاد آمریکا کم سابقه است
ترامپ: اقتصاد آمریکا در حال سقوط است
اما دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با انتقاد از عملکرد بایدن گفت: تورم، مردم آمریکا را از بین می برد. بایدن تنها برای مهاجران غیرقانونی شغل ایجاد کرده است.
ترامپ دولت بایدن را بدترین دولت در تاریخ آمریکا دانست و افزود: اقتصاد در حال سقوط و آشفتگی کامل است .مثل یک کشور جهان سوم شده ایم و هیج کسی به رهبری آمریکا احترام نمی گذارد.
بایدن: اقتصاد ترامپ به ثروتمندان پاداش داد
از ترامپ سوال شد که آیا تعرفه به افزایش قیمت منجر خواهد شد که او گفت: بزرگترین تخفیف مالیاتی را در تاریخ به رای دهندگان اعطا کرد اما بایدن در واکنش به ادعاهای ترامپ مبنی بر داشتن بهترین اقتصاد در تاریخ در دوره اش گفت: که اقتصاد ترامپ «به ثروتمندان پاداش داد.»
ترامپ: بایدن مرزها را باز گذاشته است؛ تروریست ها به کشور ما می آیند
دونالد ترام رئیس جمهور سابق آمریکا همچنین درباره موضوع مهاجرت و مرزهای آمریکا گفت: تروریست ها از همه جای دنیا از جمله خاومریانه در حال سرازیر شدن به کشور ما هستند و بایدن مرزها را باز گذاشته است.
بایدن: ترامپ دروغ میگوید
بایدن نیز گفت که دونالد ترامپ به جای کشتن تروریستها سه سرباز آمریکایی را کشته است. ترامپ همچنان دروغ میگوید.
در این مناظره از ترامپ که در دوره ریاست جمهوریاش پیشگام کاهش مالیات بود، سوال شد: چرا شرکتهای بزرگ باید مالیات کمتری در این وضعیت بپردازند؟ ترامپ پاسخ داد: «کاهش مالیاتی «به شکل گیری بهترین اقتصادی که تاکنون شاهد بودهایم کمک کرد.»
او افزود که وقتی مالیات کاهش پیدا میکند، دولت درآمد بیشتری پیدا میکند و شرکتها «تریلیونها دلار» در اقتصاد سرمایهگذاری میکنند.
حمایت بایدن از قانون سقط جنین و استقبال ترامپ از واگذاری آن به ایالت ها
در این مناظره وقتی از بایدن و ترامپ درباره موضوع سقط جنین در آمریکا سوال شد، بایدن از قانون قبلی سقط جنین و آزادی عمل زنان در آن دفاع کرد اما ترامپ گفت از این که حق تصمیم گیری در این زمینه به ایالتها واگذار شده ، خوشحال است اما شخصا از ممنوع شدن داروی سقط جنین حمایت نمیکند.
پاسخ به بایدن به نارضایتی سیاه پوستان از وضعیت کنونی
بایدن در بخش دوم مناظره در پاسخ به سوالی درباره نارضایتی جامعه سیاهپوست از وضعیت کنونی گفت که آنها برای احساس مایوسشدن ملامت نمیکند اما در چند حوزه پیشرفتهایی وجود داشته از جمله این که در بخش مسکن، تبعیض و حاشیه نشینی و جداسازی محلات سیاهپوستان از بقیه جامعه کاهش یافته است.
دفاع ترامپ از عملکرد محیط زیستی دولتش و رد آن از سوی بایدن
در این مناظره از ترامپ درباره بحران اقلیمی و آثار ویرانگر دمای شدید و اینکه اگر او انتخاب شود در این باره چه خواهد کرد، سوال شد که در پاسخ گفت که خواهان آب و هوای پاکیزه است.
رئیس جمهور پیشین آمریکا افزود: «ما چنین چیزی را داشتیم. دولت من، بهترین ارقام محیط زیست تا امروز را داشت». اما بایدن در واکنش گفت که آمریکا در دوران ریاست جمهوری ترامپ از توافق اقلیمی پاریس خارج شد.
پاسخ های ترامپ و بایدن درباره افزایش آمار مرگ بر اثر مصرف بی رویه مواد مخدر در آمریکا
در نخستین مناظره انتخاباتی میان بایدن و ترامپ از آنها درباره بحران مواد مخدر در آمریکا سوال شد و اینکه با توجه به بالا رفتن آمار مرگ بر اثر مصرف بیرویه مواد مخدر در این کشور، در دوران ریاست جمهوری هر دو آنها، چه طرحی برای کمک به کسانی که درگیر اعتیاد هستند، دارند؟
ترامپ پاسخ داد که آمریکا تا زمانی که بیماری کووید - ۱۹ از راه نرسیده بود «وضعیت خیلی خوبی در مساله اعتیاد» داشت اما بعد از بیماری کرونا ورود مواد مخدر از طریق مرز رو به افزایش گذاشت.
رئیس جمهور پیشین آمریکا بار دیگر به سیاست های مرزی دولت بایدن تاخت اما بایدن گفت که دولت او سعی کرده است توانایی شناسایی مواد مخدر از جمله فنتانیل در مرز را افزایش دهد.
بایدن تصریح کرد که در حال همکاری با کشورهای آسیایی که مواد اولیه فنتانیل در آنجا تولید می شود و همچنین مکزیک برای رسیدگی به این بحران بوده است.
قواعد نخستین مناظره انتخاباتی بایدن و ترامپ
نخستین مناظره بایدن و ترامپ با حضور جیک تپر و دانا بش دو مجری سرشناس سی ان ان و بدون حضور تماشاچیان در استودیوی شبکه تلویزیونی سی ان ان در آتلانتای جورجیا برگزار شد.
این مناظره ۱۰۰ دقیقه طول کشید و شامل دو وقفه همراه با آگهی های بازرگانی بود و در طول برگزاری آن، ستادهای انتخاباتی دو نامزد نتوانستند با آنها تعامل داشته باشند.
بایدن و ترامپ موافقت کرده بودند که در یک تریبون حاضر شوند و جایگاه آنها با سکه یا همان شیر یا خط میان نمایندگان دو نامزد تعیین شده بود و بایدن در تریبونی که در سمت راست تصاویر تلویزیونی دیده می شود، قرار می گیرد و ترامپ در تریبون سمت چپ.
میکروفونها نیز در طول مناظره به جز نامزدی که نوبت سخنرانی است، خاموش می شد چرا که آخرین مناظره آنها در سال ۲۰۲۰ با تنش فراوان همراه بود و ترامپ اجازه نمی داد بایدن سخنانش را کامل کند که این رفتار، بایدن را مجبور به واکنش کرد و گفت: "نمی توانی خفه شوی مرد؟"
همچنین مقرر شده بود رئیس جمهور آمریکا، آخرین فردی باشد که در این مناظره صحبت می کند. هر دو نامزد بصورت سرپا مناظره را انجام خواهند داد. هیچ وسیله یا یادداشتی روی صحنه مجاز نخواهد بود و به نامزدها فقط یک خودکار، کاغذ و یک بطری آب داده می شود.
تیم بایدن که برخی از آنها به آمادهسازی باراک اوباما رئیس جمهور پیشین دموکرات آمریکا برای مناظرههایش کمک کرده بودند، امیدوارند که امشب از نحسی مناظره های نخست نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا عبور کنند.
مناظرههای تلویزیونی مدتهاست که بخش مهمی از مبارزات انتخاباتی ریاستجمهوری در آمریکا بود و لحظات تاریخی را برای نامزدها رقم زده است. روسای جمهور فعلی و قبلی آمریکا امشب (پنجشنبه شب به وقت محلی) خارج از محیط امن دفتر خود در کاخ سفید، با یکدیگر مواجه شدند و میلیون ها آمریکایی و افکار عمومی جهان شاهد این مناظره تاریخی بودند.
ترامپ از سال ۲۰۱۶ که برای اولین بار به ریاست جمهوری آمریکا رسید، یکی از چهرههای برجسته حزب جمهوری خواه است که در انتخابات سال ۲۰۲۰ از رقیب دموکرات خود جو بایدن شکست خورد.
آمریکاییها روز سه شنبه ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳) برای انتخاب رئیس جمهور بعدی آمریکا به پای صندوقهای رای میروند. برنده این انتخابات، دوره چهار ساله ریاست جمهوری را از ژانویه ۲۰۲۵ آغاز خواهد کرد.