شهرکرد-ایرنا- برخی از کارشناسان تخم ماهی قزل‌آلا را با نام " خاویار نارنجی " می‌دانند و در مقابل نیز برخی از کارشناسان حوزه دامپزشکی عنوان می‌کنند این اطلاق خاویار حال تخم ماهی قرل‌آلا نمی‌شود و بهتر است به آن شبه خاویار گفته شود.

به گزارش ایرنا، نام این ماده مغذی نارنجی رنگ چه خاویار باشد چه نباشد اما به گواه برخی از متخصصان حوزه هم شیلات و هم تغذیه‌، تخم ماهی‌قزل‌آلا یکی از مفیدترین غذاهایی است که می‌تواند در بین خانواده مورد استفاده قرار گیرد.

به گفته بعضی از کارشناسان" اشپل ماهی قزل‌آلا کلسترول بالایی دارد و می‌تواند سدیم زیادی داشته باشد اما منبعی از چربی سالم هم است، یک پرس تخم ماهی حاوی ۴۳۹ میلی‌گرم از اسیدهای چرب امگا ۳ و ۶۰۸ میلی گرم DHA ( یک نوع اسید چرب) است".

جمعی از محققان همچنین بر این باورند که اسیدهای چرب امگا۳ ماهی می‌تواند به کاهش علائم روماتیسم مفصلی کمک کند و تغذیه اشپل ماهی قزل‌آلا را به عنوان بمب انرژی است که خواص زیادی برای سلامتی افراد دارد.

ویتامین B ۱۲ موجود در تخم ماهی قزل آلا هم نیز نقش مهمی در عملکرد مطلوب مغز و تبدیل کردن غذا به انرژی، ایفا می‌کند.

چهارمحال و بختیاری در زمره نخستین صادرکنندگان تخم ماهی قزل‌آلا

مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: برای نخستین بار در کشور تخم ماهی قزل‌آلا از یک واحد پرورش ماهی استان با بهره‌گیری از تخصص دامپزشکان، فراوری و راهی بازار کشورهای اوراسیا شد.

به گزارش ایرنا، تخم ماهی قزل‌آلا یا خاویار نارنجی یکی از مغذی‌ترین و محبوب‌ترین مواد خوراکی است. این ماده پروتئینی اگر چه خاویار محسوب نمی‌شود اما به علت میزان بالای ویتامین‌های ضروری، مواد معدنی و اسیدهای چرب، خواص بسیار زیادی دارد و موجب تقویت بدن می‌شود.

محمد اسدی افزود: پیش از فراوری تخم ماهی قزل‌آلا، این ماده پروتئینی به صورت ضایعات از چرخه مصرف خارج می‌شد اما با دانش فنی متخصصان و دامپزشکان استان، این محصول برای نخستین بار در کشور فراوری و صادر شد که روز پنجشنبه نیز معاون هماهنگی امور اقتصادی وزارت کشور نیز از این واحد بازدید و عملکرد فعالان این حوزه را تحسین کرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر مقصد صادراتی این ماده پروتئینی، کشورهای اوراسیاست که با توسعه این واحد پرورش ماهی، صادرات تخم ماهی قزل‌آلا از استان افزایش پیدا می‌کند.

رتبه نخست ماهیان قزل‌آلا از آن ماست

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه این استان قطب تولید ماهیان سردآبی است، گفت: صادرات خاویار طلایی (تخم ماهی قزل‌آلای رنگین کمان) برای نخستین بار در کشور به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم از این استان انجام شد.

نامدار ملک‌پور تاکید کرد: تولید ماهیان سردابی در استان از ۲۵ هزار و ۴۰۰ تن سال ۱۴۰۱ به بیش از ۳۳ هزار تن معادل ۳۰ درصد افزایش یافت.

ملک‌پور تاکید کرد: در این مدت صادرات ماهی قزل‌آلای رنگین کمان افزایش پیدا کرد و افزون‌بر هشت هزار تن ماهی در استان به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم صادر شد.

وی افزود: سال گذشته افزون‌بر سه هزار نفر به‌صورت مستقیم و بیش از ۶ هزار نفر به‌طور غیرمستقیم در حوزه شیلات چهارمحال و بختیاری مشغول به کار شدند که ۲۵ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد داشته است.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: در این مدت برای نخستین بار در استان افزون‌بر ۸۰ کیلوگرم جلبک تولید شد.

ملک‌پور یادآور شد: در سال گذشته ۹۰ میلیارد ریال اعتبارات عمرانی از محل تملک دارایی‌های سرمایه‌ای برای استان جذب شد که نسبت به سال ۱۴۰۱ بیش از سه برابر رشد پیدا کرد.

وی افزود: در این مدت تولید بچه ماهی در مزارع تکثیر و تفریق قزل رنگین‌کمان از ۳۳ میلیون قطعه در سال ۱۴۰۱ به بیش از ۴۳ میلیون قطعه افزایش یافت.

ملک‌پور تصریح کرد: در سال گذشته افزون‌بر ۸۰۰ هزار قطعه ماهی زینتی در چهارمحال و بختیاری تولید شد که نسبت به سال قبل از آن ۲ برابر بود.

وی یادآور شد: سال گذشته ۱۵۰ هزار قطعه زالوی طبی در چهارمحال و بختیاری تولید شد که نسبت به سال قبل از آن ۵۰ درصد افزایش پیدا کرد.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در این مدت افزون‌بر ۲۳ هزار تن خوراک آبزیان از این استان صادر شده که نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد ۸۰ درصدی داشت.

به گزارش ایرنا، برای بهره‌گیری از ظرفیت چهارمحال و بختیاری در بخش صادرات ماهی باید زیرساخت‌های پایه‌ای و استاندارد ایجاد و تولیدکنندگان را در خصوص سرمایه در گردش حمایت کرد.

پرورش ماهیان سردآبی به‌علت شرایط آب و هوایی مناسب، موقعیت جغرافیایی، تکمیل زنجیره تولید و بهره‌مندی از نیروی متخصص و ماهر مزیت نسبی چهارمحال و بختیاری در این خصوص به‌شمار می‌رود که ۱۵ درصد از ماهیان سردآبی کشور را به خود اختصاص داده است و می‌طلبد در بهره‌گیری از این ظرفیت اقدامات بیشتری انجام گیرد.

چهارمحال و بختیاری با تولید سالانه بیش از ۳۰ هزار تن ماهی قزل‌آلا رتبه نخست تولید ماهیان سردآبی کشور را به خود اختصاص داده است.

این استان علاوه‌بر شرایط طبیعی مناسب برای رونق صنعت شیلات، دارای یکی از بزرگ‌ترین کارخانه تولید خوراک آبزیان کشور است.