محمد کوهگرد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این مقدار کالا به ارزش ۳۵ میلیون و ۳۵ هزار و ۶۵۴ دلار ترانزیت شد که ۴۸۰ درصد رشد نشان میدهد و از نظر تعداد کامیون نیز ۶۷۵ درصد افزایش داشته است.
وی بیان کرد: کالاهای ترانزیتی شامل کود شیمیایی، لوازم یدکی مستعمل و مواد خوراکی بوده که از کشورهای ترکیه، امارات متحده عربی، روسیه و اندونزی از طریق گمرک ماهیرود به کشور افغانستان ترانزیت شده است.
مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی درباره کل صادرات کالاهای خروجی از گمرکات استان در سه ماه نخست امسال گفت: در این مدت ۶۳۲ هزار و ۴۵۳ تن کالا به ارزش ۱۸۵ میلیون و ۸۹۰ هزار و ۵۳۵ دلار کل کالاهای صادراتی خروجی استان بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزش ۶۰ درصد و از نظر وزن ۳۰ درصد افزایش یافته است.
وی افزود: همچنین در این مدت ۲۹۵ هزار و ۵۵۶ تن کالاهای تولیدی خراسان جنوبی به ارزش ۳۵ میلیون و ۴۶۴ هزار و ۵۵۵ دلار صادر شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل تغییری نداشته است.
کوهگرد عنوان کرد: سیمان، هیدروکربن سبک، روغن سوخت تقطیری، گازوئیل، تایر سواری، تخم مرغ، صیفیجات، کاشی و سرامیک، نمک خوراکی و مصنوعات پلاستیکی از جمله کالاهای صادراتی گمرک خراسان جنوبی بوده که عمده این اقلام به کشورهای افغانستان، پاکستان، ترکمنستان و عراق صادر شده است.
خراسان جنوبی دارای چهار بازارچه مرزی است و این استان در شهرستانهای سربیشه، نهبندان، درمیان و زیرکوه به طول ۳۳۱ کیلومتر با کشور افغانستان مرز مشترک دارد.
فعالترین مرز استان در سالهای اخیر مرز ماهیرود شهرستان سربیشه بوده و سومین معبر رسمی ایران با افغانستان در کنار مرز دوغارون خراسان رضوی و مرز میلک سیستان و بلوچستان است.