به گزارش ایرنا، نوشیدن یک فنجان چای داغ پس از یک روز پرمشغله می تواند خستگی را از تن درآورد. قرن هاست که از این نوشیدنی داغ و آرام بخش، برای آرام کردن ذهن و بدن استفاده می شود.مردم در سراسر جهان چای را به طور روزانه مصرف می کنند. برخی چای پررنگ می نوشند و برخی کم رنگ؛ کافئین موجود در چای باعث آرامش عضلات و سیستم عصبی می شود.اما باید دانست که مصرف زیاد این نوشیدنی مضراتی دارد. مصرف روزانه چای، سموم بدن را افزایش می دهد. علت ریشه ای آن وجود آلومینیوم در برگ های بعضی از انواع چای است.
چای یکی از مورد علاقه ترین نوشیدنی ها در سرتاسر جهان است، همه ما می دانیم که چای یک نوشیدنی منحصر بفرد است. اما با وجود این ویژگی های مثبت ، برخی از کارها و یا عادات اشتباه مثل استفاده از چای پررنگ می توانند چای را از یک نوشیدنی مفید به یک نوشیدنی خطرناک تبدیل کنند.
خوردن چند استکان چای در طول روز می تواند نیاز شما را برطرف کند؟ خوردن چای همانطور که می تواند مفید باشد ضررهایی را نیز با خود به همراه دارد.شاید بارهای شنیده اید که گفته اند خوردن چای پررنگ برای بدن ضرر دارد و خطرناک است. برخی از شما شاید این مسئله را جدی گرفته باشید و برخی دیگر چندان اهمیتی به این موضوع ندهید.
شاید برایتان چای سوال باشد که چای یک نوشیدنی طبیعی است که معمولا در طب سنتی رای درمان بسیاری از مشکلات و بیماری ها از آن استفاده می شود پس چطور می تواند برای قلب ضرر داشته باشد؟
سمیرا ربیعی عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه شهید بهشتی با بیان این که چای حاوی میزان بالای کافئین است، گفت: هرچه چای مصرفی پررنگتر یا به اصطلاح غلیظتر باشد، میزان کافئین دریافتی بیشتر میشود.
وی با بیان این که کافئین، یک ماده شیمیایی خوراکی است که در دو فرم طبیعی و مصنوعی یافت میشود تصریح کرد: فرم طبیعی کافئین در بسیاری از گیاهان از جمله قهوه، دانههای کاکائو و برگهای چای وجود دارد و فرم مصنوعی آن در نوشیدنیها و نوشابههای انرژیزا یافت میشود.
نوشیدن چای پررنگ باعث سوزش در ناحیه قفسه سینه و قلب فرد خواهد شد
این استادیار دانشگاه افزود: کافئین، مدر یا ادرار آور است، بنابراین نوشیدن چای پررنگ، باعث اتلاف آب بدن شده و فرد را با مشکل یبوست مواجه میکند. همچنین کافئین موجب افزایش ضربان قلب و فشار خون می شود. از طرفی نوشیدن چای پررنگ باعث سوزش در ناحیه قفسه سینه و قلب فرد خواهد شد.
وی با بیان این که کافئین با جذب آهن غذا تداخل دارد، گفت: چای مصرفی هرچه پررنگتر باشد، شدت این تداخل بیشتر میشود. از این رو افرادی که مبتلا به کمخونی ناشی از فقر آهن، نوشیدن چای پررنگ را ترک کرده و یا مصرف آن را به حداقل یک ساعت قبل یا بعد از غذای حاوی منابع آهن موکول کنند.
ربیعی اظهار کرد: تاثیر منفی کافئین بر جذب آهن، صرفاً مربوط به منابع گیاهی آهن نظیر آهن موجود در اسفناج میشود و نه منابع حیوانی آن نظیر آهن موجود در گوشت قرمز؛ بنابراین این موضوع باید مورد توجه گیاهخواران قرار گیرد.
افراد مبتلا به سنگهای کلیوی باید از نوشیدن چای پررنگ خودداری کنند
وی با اشاره به این که کافئین سطح هوشیاری را بالا میبرد گفت: شاید در ظاهر، این عملکرد کافئین مطلوب به نظر برسد ولی در واقع، نوشیدن چای پررنگ در شب به خصوص ساعات پایانی شب، منجر به بیقراری و بیخوابی شده و در درازمدت نیز سطح اضطراب را افزایش میدهد.
ربیعی تاکید کرد: افراد دارای سابقه مشکلات قلبی، خانمهای باردار، مبتلایان به ریفلاکس (سوزش سردل، ترش کردن) و زخم معده و افراد مبتلا به سنگهای کلیوی باید از نوشیدن چای پررنگ خودداری کرده و یا مصرف آن را محدود کنند.