به گزارش خبرنگار ایرنا، «سعید جلیلی» روز یکشنبه در مرحله دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در جمع ورزشکاران و روسای فدراسیونهای ورزشی در زورخانه شهدای کن اظهار داشت: متاسفانه در برنامه تلویزیونی بهای لازم به ورزش داده نشد. اگر یک جامعه سالم و بانشاط میخواهیم بدون ورزش ممکن نیست چرا که جامعهای که به ورزش اهمیت دهد از یک طرف سالم میشود و از سوی دیگر بسیاری از آسیبهای اجتماعی کاهش مییابد.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: دولتها اگر برنامهای برای ترقی ورزش دارند، لطف نیست و وظیفه است و هر میزان سرمایهگذاری در ورزش صورت گیرد، هزینههای دیگر از جمله آسیبهای اجتماعی و بیماریها و ناهنجاریها کاهش یابد.
وی ورزش را مهم و ضروری دانست و افزود: در کنار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت ورزش و جوانان نیز میتواند به ارتقای سلامت و نشاط جامعه کمک کند. باید در این زمینه برنامهریزی جدی شود.
دولتها اگر برنامهای برای ترقی ورزش دارند، لطف نیست و وظیفه است و سرمایهگذاری در ورزش موجب کاهش هزینههای دیگر از جمله آسیبهای اجتماعی، بیماریها و ناهنجاریها میشود
ضرورت ترویج ورزش همگانی
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به ضرورت ترویج ورزش همگانی گفت: باید ۸۰ میلیون نفر از افراد جامعه از این موهبت برای سلامت و نشاط برخوردار شوند.
جلیلی افزود: باید به ورزش همگانی بها دهیم تا به سلامت و نشاط و غرور ملی برسیم. اگر بخواهیم به ورزش قهرمانی بها دهیم باید به ورزش حرفهای توجه کنیم و باید باشگاهها پشتیبانی دولت را داشته باشند و زمینه را فراهم کنند تا در ورزش قهرمانی موفقیت حاصل شود. مردم و بخش خصوصی نیز آمادگی دارند تا در زمینههای ورزش قهرمانی مشارکت داشته باشند.
وی در عین حال خاطرنشان کرد: ورزش قهرمانی قله است؛ بنابراین اهمیت دارد که برای ورزش قهرمانی و جوانان برنامه داشته باشید. اگر کسی در این مسیر حرکت کرد فکر نکند در این مسیر وارد شدم اما از زندگی عقب ماندم، چرا؟ چون کار بزرگی انجام میدهد و به لحاظ سیاسی به جامعه کمک می کند.
تاکید بر برقراری عدالت ورزشی و استعدادیابی
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر لزوم برقراری عدالت ورزشی، افزود: در بحث ورزش و مدیریت ورزش یکی از موضوعاتی که مردم انتظار دارند شایسته سالاری است. ما امروز در کشورمان نیروهای ارزشمند و باتجربه داریم و نباید پارتی بازی جایگزین شایسته سالاری شود.
وی یادآور شد: در ۱۸ سال گذشته در بسیاری از شهرها و روستاها در میان زنان و مردان استعدادهای فراوانی در عرصههای مختلف دیدم و یکی از این عرصهها ورزشی است که این استعدادها در گوشه و کنار کشور قرار دارند.
جلیلی گفت: ورزش باید سازوکار داشته باشد تا هر جوان و نوجوان که احساس کند استعدادی دارد، بستر خود را مهیا کند تا موفقیت را بروز دهد و بسیار مهم است تا دولت برای این موضوع برنامه داشته باشد. یکی از فدراسیونهایی که نقش مهمی دارد فدراسیون دانش آموزی است و اگر دانشآموزان استعدادی دارند، باید کشف کرد.
اگر عدالت ورزشی جای خود را پیدا کند موضوعات ورزش و مسکن حل خواهد شد
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: یکی از چیزهایی که در مدیریت ورزش اهمیت دارد، نگاه بلندمدت است. ما باید این حرکت را راه بیندازیم. باید استعدادها را کشف کنیم و باید سازوکارهای تجربه شده را که هر استعدادی را شناختیم در رقابت قرار دهیم تا خود را نشان دهند.
جلیلی تاکید کرد: اگر عدالت ورزشی جای خود را پیدا کند موضوعات ورزش و مسکن حل خواهد شد و امیدوارم شاهد موفقیت های ورزشکاران باشیم.
ورزشهای محلی و بومی باعث نشاط و بالندگی است و باید در حفظ، ارتقا و ترویج آنها بکوشیم.
وی به ضرورت ترویج ورزشهای محلی و بومی اشاره کرد و در این باره گفت: این ورزشها باعث نشاط و بالندگی است و باید در حفظ، ارتقا و ترویج آنها بکوشیم.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر لزوم توجه به ورزش متناسب با قشرهای مختلف به ورزش بانوان اشاره کرد و افزود: یکی از مهم ترین کارهای دولت که وظیفه خود می داند، پرداختن به ورزش بانوان است و وقتی به بانوان به عنوان رکن خانواده توجه شود، لازمه آن توجه ویژه به ورزش بانوان است.
جلیلی تصیرح کرد: اگر در این زمینه دولت بخواهد جدی کار کند و خیلی از هزینهها را کاهش دهد، زمانی موفق میشود که به ورزش بانوان اهمیت دهد. امکانات ورزشی فراوانی در اختیار دستگاههای دولتی و شهرداریها قرار دارد اما در ماه ظرفیت عمدهای از اینها خالی هستند و باید مدیریتی باشد تا از امکانات ورزشی استفاده کنند و باید بسیاری از طرح های ورزشی اولویت داده شود تا زنان و مردان از آنها به بهترین شکل استفاده کنند.
درخواست ساره جوانمردی قهرمان ملی تیراندازی از سعید جلیلی برای حمایت از مادر قهرمانان
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به درخواست ساره جوانمردی قهرمان ملی تیراندازی برای حمایت از مادر قهرمانان، گفت: مادر بودن و فرزند همراه داشتن نباید مانع حضور اجتماعی بانوان شود.
جلیلی افزود: باید روی امتیازات خود سرمایهگذاری کنیم یکی از امتیازات ما این است که حضور و شکوفایی بانوان در خانه مانع آن نیست که در ورزش پیشرفت کنند و شما در عمل این موضوع را محقق کردید.
وی تاکید کرد: یکی از برنامههای دولت این است که برای مادران چه در حوزه ورزش و چه در دانشگاه و در عرصههای دیگر، مادر بودن و فرزند همراه داشتن نباید مانع حضور اجتماعی آنها شود.
براساس این گزارش، سیدحسن طباطبایی رئیس فدراسیون کاراته، شهرام هروی سرمربی تیم ملی کاراته، محمد ستارپور رئیس انجمن بوکس نیمه حرفهای و قهرمان اسبق آسیا، افشین چگینی رئیس فدراسیون ورزشهای رزمی، ابراهیم شکوری پیشکسوت پرسپولیس، پرویز مظلومی پیشکسوت فوتبال، عباس جدیدی قهرمان جهان کشتی، اکبر محمدی مدرس فوتبال آسیا، محمد مومنی پیشکسوت فوتبال، سیدمحمد طباطبایی رئیس فدراسیون کاراته، کمال مطیعی سرپرست فدراسیون دوومیدانی، سردار باران چشمه رییس فدراسیون زورخانه ای، الهام حسینی ملی پوش وزنه برداری، علیرضا استکی سرمربی تیم ملی بوکس، آتنا محمدی ملی پوش پارا دوومیدانی، جواد فروغی ملی پوش تیراندازی، روح الله رستمی پارا وزنه برداری، ساره جوانمردی پارا تیراندازی، مینا موسوی قهرمان کاراته جهان ورزشکاران، فرشاد عربی سرمربی تیم ملی ووشو از جمله ورزشکاران و روئسای فدراسیونهای ورزشی حاضر در زورخانه کن در دیدار با سعید جلیلی بودند.
همچنین نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در جریان این دیدار با مادر شهیدان طوقانی نیز دیدار و گفتوگو کرد.
شهید پهلوان سعید طوقانی در سن ۶ سالگی وارد عرصه ورزش باستانی شد و در سن هفت سالگی توانست در مراسمی که مسئولین رده بالای مملکتی آن زمان حضور داشتند بازوبند پهلوانی کشور را بدست آورد و ۲۲ اسفند ۱۳۶۳، در جزیره مجنون عراق بر اثر اصابت گلوله دوشکا شهید شد همچنین شهید محمد طوفانی نیز در فکه بر اثر اصابت ترکش به شهادت رسید.
چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری راس ساعت ۸ صبح روز جمعه هشتم تیرماه در ۵۸ هزار و ۶۴۰ شعبه اخذ رأی در سراسر ایران برگزار شد که از این تعداد ۳۴ هزار و ۵۲۲ شعبه شهری، ۲۴ هزار و ۱۱۸ شعبه روستایی، ۴۳ هزار و ۴۲۵ شعبه ثابت و ۱۵ هزار و ۲۱۵ شعبه سیار بود همچنین ۳۴۴ شعبه اخذ رای در نقاط مختلف جهان برای انتخاب نهمین رئیسجمهور در سفارتخانهها و نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در سایر کشورها در نظر گرفته شده بود.
بر اساس اعلام ستاد انتخابات کشور، «مسعود پزشکیان» ۱۰ میلیون و ۴۱۵ هزار و ۹۹۱ رأی و «سعید جلیلی» با ۹ میلیون ۴۷۳ هزار ۲۹۸ رأی داشتند که با توجه به اینکه هیچ یک از نامزدها در مرحله اول موفق به کسب اکثریت مطلق آراء نشدند، انتخابات به دور دوم میرود.
بر اساس ماده ۶۷ قانون انتخابات ریاست جمهوری، فعالیت انتخاباتی در مرحله دوم از زمان اعلام رسمی نتایج قطعی آراء مرحله اول شروع و تا ۲۴ ساعت قبل از آغاز اخذ رأی مرحله دوم ادامه خواهد یافت.
این مساله در قانون اساسی پیش بینی شده و در اصل ۱۱۷ قانون اساسی آمده است که: «رئیس جمهور با اکثریت مطلق آرای شرکتکنندگان انتخاب میشود، ولی هر گاه در دور نخست هیچیک از نامزدها چنین اکثریتی به دست نیاورد، روز جمعه هفته بعد برای بار دوم رأی گرفته میشود.» طبق این اصل رئیس جمهور با اکثریت مطلق آرای شرکتکنندگان انتخاب میشود.
مرحله دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری روز جمعه ۱۵ تیر برگزار میشود.