سمنان - ایرنا - شهید مجتبی مداح از شهیدان دفاع مقدس دیار دارالمرحمه شهرستان گرمسار است که حضور در جبهه و جنگ را به تحصیل در دانشگاه ترجیح داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شهید مجتبی مداح فرزند رضا و زهرا دهم مرداد ۱۳۴۲ در روستای امامزاده علی‌اکبر(ع) از توابع شهرستان گرمسار به دنیا آمد، دانشجوی سال سوم دوره کارشناسی در رشته امور دام بود که به عنوان بسیجی در جبهه حضور یافت.

بهرام امیراسدی دوست شهید در خاطره ای از او نقل می کند: بر چهره اش گرد پیری نشسته بود، اما حافظه اش همچنان قوی بود. خیلی زود ما را شناخت و به گرمی پذیرایمان شد. پس از حال و احوال، سراغ دکتر را گرفت. اولش فکر کردیم نیاز به دکتر دارد. او مرتب نشانی می داد نشانه های مجتبی بود. اما چرا دکتر می‌نامیدش، برای ما جای سوال داشت.

مخفیانه به نیازمندان کمک می کرد

چند بار به دیدنش آمده بودیم تحت پوشش کمیته و بهزیستی بود. زندگی ساده و بی ریایی داشت. بار آخر مهمانمان کرد و شب را در منزلش خوابیدیم. غذایش نان های خشکی بود که برای خوردن باید آن را در استکان چایش خیس می کرد. با این کارش دل همه ما به درد آمده بود. اما بیشتر از سهمیه اش نمی توانستیم کمکی به او کنیم. منطقه محروم بود و امثال او زیاد.

سوالش را دوباره تکرار کرد و من را از حال و هوای خود بیرون آورد. پس آقای دکتر؟ نخواستم اشک شوقش را نیامده به اشک سوز مبدل کنم. اما ول کن نبود. مِنّ و مِن‌کنان و با مقدمه‌چینی جریان را گفتم. قطره های اشک محاسن سفیدش را شستشو می داد. زیر لب می گفت: «افسوس که خوبان همه رفتن!»

بعداً متوجه شدیم از آن شب به بعد، مجتبی به او سر می زد. مایحتاجش را برایش تهیه می کرد و تزریقاتش را انجام می داد. اسم دکتر هم از آنجا روی مجتبی مانده بود.

نیمه شب های مجتبی در خوابگاه دانشجویی

شب از نیمه گذشته بود. از خواب پریدم. دیدم مجتبی سر جایش نیست. توجهی نکردم. دوباره خوابیدم. بعدها متوجه شدم که وقتی همه خوابند، مجتبی از اتاق می رود بیرون. چون قرار گذاشته بودیم همه کارهایمان را با هم انجام بدهیم، کنجکاو شدم و با خودم گفتم: ناقلا حتماً جای دنجی گیر آورده و درس می خواند، قرارمان این نبود. باید سر از کارش دربیاورم.

یک شب خودم را به خواب زدم. طبق معمول، سر ساعت از اتاق رفت بیرون. ظاهراً کتابی دستش نبود. شکّم بیشتر شد. دنبالش راه افتادم و گوشه ای از حیاط خوابگاه پارچه‌ای پهن کرده و به نماز ایستاده بود.

سه آرزوی مهم شهید مداح

شهید مجتبی مداح در دست نوشته های خود این گونه قلم زده است: بدانید شهید کسی است که نسبت به زمان خود آگاه است و مسلماً هر عملی که می‌کند از روی کمال آگاهی است. شهید بر نفس سرکش خود و هوی و هوس پوچ خود غالب است شهید شهامت دارد، شجاعت دارد، سخاوت دارد و بالاخره پیام شهید آن است که در صف الله آگاهانه متحد شوید.

هر کس برای خود آرزوهایی دارد و من هم سه آرزو داشتم و آرزوهایم این بود که امام امت را زیارت کنم که سعادت پیدا نکرده‌ام، دوم؛ کربلا بروم و قبر شش گوشه اباعبدالله الحسین(ع) را زیارت کنم که این آرزو هم بر دلم ماند و سوم؛ شهادت بود که به فیض شهادت رسیدم و همین امید به شهادت بود که قلبم را تسکین می‌داد.

شهید مجتبی مداح بیست و یکم بهمن ۱۳۶۴ در اروندرود بر اثر اصابت ترکش به سر، شهید شد.

نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس

به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.

رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمه‌گسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسین‌برانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.

نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱۰ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.

جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمام‌قد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.

جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، می‌توان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.

مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.

سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.

مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان می‌دهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب می‌شود.

هم‎گام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهه‌های جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور می‌شود.

نگاهی به آمار رزمندگان و شهدای استان سمنان

شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر می‌رسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل می‌دهد و بر پایه گزارش‌ها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل می‌شود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.

از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهه‌های جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.

از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.

شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل می‌دهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.

طبق گزارش‌ها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.


برنامه‌ریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در بهار ۱۴۰۴

سمنان به عنوان یکی از استان‌های سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامه‌ریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در بهار سال ۱۴۰۴ مزین شود.

برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استان‌ها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سه‌هزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشه‌جاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.