به گزارش ایرنا، آنتونی بلینکن وزیر خارجه دولت جو بایدن روز دوشنبه به وقت محلی در موسسه بروکینگز در واشنگتن دی سی گفت: «من هفته پیش با (الهام) علی اف رئیس جمهور (آذربایجان) در این مورد صحبت کردم و معتقدم این صلح قابل دستیابی است و آشکارا به نفع آذربایجان و ارمنستان و همچنین منطقه وسیعتر است. »
بلینکن در پاسخ به سوالی گفت که "فرصت و ظرفیت فوق العاده ای" برای تحقق یک توافقنامه صلح میان این دو کشور برای پایان دادن به چندین دهه درگیری و ایجاد فرصتی برای ارتباط اقتصادی و رشد در منطقه وجود دارد.
او افزود: جمهوری آذربایجان نقش مهمی در این زمینه دارد. ما در دیپلماسی خود به شدت برای کمک به توافق صلح آذربایجان و ارمنستان سرمایهگذاری کردهایم، این کار را با همکاری و هماهنگی بسیار نزدیک با اتحادیه اروپا انجام دادهایم، و فکر میکنم این توافق صلح واقعاً در دسترس است.
به گزارش خبرگزاری تاس، دفتر مطبوعاتی شاهین مصطفیاف معاون نخست وزیر آذربایجان که ریاست کمیسیون آذربایجان در مذاکره با ایروان را بر عهده دارد، اعلام کرد: جمهوری آذربایجان و ارمنستان در مرحله نهایی مذاکرات برای تعیین قوانین همکاری بین کمیسیونهای تعیین حدود مرزهای دو کشور هستند.
در این بیانیه آمده است: از ابتدای ماه جولای ۲۰۲۴ (۱۱ تیر) کمیسیونها نسخههای پیشنویس مقررات خود را مبادله کرده و یک سری گفتوگوها را انجام دادند. گفتوگوها در فضای سازنده ادامه دارد. قرار است به زودی این روند نهایی شود.
دفتر مطبوعاتی معاون نخست وزیر آذربایجان پیشتر اعلام کرده بود که باکو و ایروان توافق کردهاند که کار روی مقررات فعالیت های مشترک کمیسیونهای تحدید حدود مرزها را قبل از یازدهم تیرماه به پایان برسانند و رویههای داخلی را برای تصویب مقررات مطابق با قوانین خود آغاز کنند.
ارمنستان و جمهوری آذربایجان ماه گذشته در نهمین نشست کمیسیون تحدید حدود و امنیت مرزهای دولتی بین کشور، پروتکل مرزی جدیدی امضا کردند.
بر همین اساس مختصات خط مرزی بین شهرک های باغانیس (جمهوری ارمنستان)، باغانیس آیروم (جمهوری آذربایجان)، ووسکپار (جمهوری ارمنستان)، آشاقی آسکیپارا (جمهوری آذربایجان)، کیرانتس (جمهوری ارمنستان)، خیریملی (جمهوری آذربایجان) و برکابر (جمهوری ارمنستان)، قیزیلحاجیلی (جمهوری آذربایجان) «به منظور تطبیق آنها با مرز بین جمهوریهای معتبر قانونی که در زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی وجود داشت»، مشخص شد.