به گزارش خبرنگار ایرنا در کابل؛ سومین نشست دوحه با حضور نمایندگان خاص کشورها به میزبانی سازمان ملل متحد روز گذشته 11 تیر، پایان یافت. اکنون سوال این است که این نشست چه نتایجی را برای افغانستان داشت؟
لطیف نظری معاون وزارت اقتصاد حکومت سرپرست افغانستان گفته است "دستاوردهای نشست دوحه نشان داد که به سوی یک افغانستان قوی در حرکت هستیم."
لطیف نظری در صفحه توئیتر خود نوشت: نشست دوحه با وجود برخی چالشها، اما برای حکومت سرپرست و مردم افغانستان موفقیت آمیز بود.
به گفته نظری، توسعه تعامل با افغانستان از سوی جامعه بینالمللی و تأکید بر همکاریهای اقتصادی، رفع تحریم و آزادی داراییهای مردم افغانستان مهمترین پیشرفت و دستاورد بود و ما به سوی یک افغانستان قوی در حرکت هستیم.
به گزارش ایرنا؛ نشست دو روزه دوحه با محوریت افغانستان، روز گذشته با پذیرفته شدن خواستهای مهم هیئت افغانستان از سوی کشورها پایان یافت.
سیدحسن حسینی استاد دانشگاه و آگاه امور بینالملل در این ارتباط در صحبت با خبرنگار خبرگزاری ایرنا در کابل گفت: قراین و شواهد از سومین نشست دوحه نشان میدهد که این نشست، نتایج بسیار مثمر و پُر ثمری برای افغانستان درپی خواهد داشت.
این کارشناس امور بینالملل تصریح کرد: رضایتمندی ذبیحالله مجاهد به نمایندگی از حکومت سرپرست در این نشست و همچنین خوشحالی معاون دبیرکل سازمان ملل متحد از این نشست بیانگر این مسئله است که تمام ذهنیتهای که در ارتباط به حکومت سرپرست وجود داشت و داعیهی مخربانهی که از بیرون به خور سازمان ملل متحد داده میشد کاملاً برطرف گردید.
حسینی بیان داشت: ذبیح الله مجاهد اوضاع افغانستان را بسیار مدبرانه و حکیمانه در این نشست مطرح کرد و دستاوردهای منطقهای دولت سرپرست را دراین نشست بیان نمود و سیاست خارجی حکومت سرپرست و ظرفیتهای موجود را به خوبی نمایان نمودند.
این آگاه امور بینالملل اظهار داشت: مجاهد روابطه حسنه و حُسن همجواری افغانستان با کشورهای منطقه را به با کشورهای غربی بیان نمودند و ذهنیت غربیها هم در مورد حکومت سرپرست تغییر دادند.
حسینی افزود: شواهد و قراین زیاد وجود دارد که گامهای بسیار مثبت و پرُ ثمری در راستای به رسمیت شناسی حکومت سرپرست برداشته خواهد و به نظری من این نشست، نشستی سرنوشتساز برای افغانستان خواهد بود.
در همین حال جاوید مومند استاد دانشگاه و آگاه امور بینالملل نیز به خبرگزاری ایرنا، گفت: سومین نشست دوحه نظر به اولین و دومین نشستهای دوحه، یک رویداد متفاوت بود.
وی تصریح کرد: تفاوت اول این نشست این است که یک پهلوی اصلی این نشستها( دولت سرپرست افغانستان) در نشستهای قبلی شرکت نداشتند و نتایج هم درپی نداشتند اما نمایندگان حکومت سرپرست در سومین نشست دوحه نمایندگان حضور داشتند.
این آگاه امور بینالملل با بیان اینکه سومین نشست دوحه برای افغانستان یک دستآورد بود افزود: در این نشست یک زبان مشترک میان افغانستان و جهان بهوجود آمد تا مشکلات از طریق گفتگو حل شود به خاطر اینکه فشار جهان علیه افغانستان راه حل نیست اگر راه حل میبود در جریان نزدیک به سه سال گذشته جواب میداد.
به گفتهی مومند، جهان باور کرد که بدون حکومت سرپرست نشستها درمورد افغانستان نتایجی را در پی ندارد و باید حکومت سرپرست در این نشستها شرکت کنند.
وی افزود: این نشست دستاوردهای دارد که اولین دستاورد آن به میان آمدن یک گفتگو، زبان مشترک و تعامل میان طرفین میباشد تا از این طریق بتواند کشالی بحران امروز افغانستان را حل بسازند.
به گزارش ایرنا، وزارت امور خارجه دولت سرپرست افغانستان، هم گفته است که نتایج سومین نشست دوحه مسیر را برای نشستهای بعدی برای حل مشکلات و تعاملی بیشتر با جهان مشخص میکند.