به گزارش ایرنا، خانم سیگرید کاگ، هماهنگ کننده ارشد سازمان ملل در امور بشردوستانه و بازسازی غزه روز سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره خاورمیانه و فلسطین افزود: ما خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگان ها و دسترسی بدون مانع و مستمر برای ارسال کمک گسترده در سراسر غزه هستیم.
این مقام ارشد سازمان ملل تصریح کرد:همه باید به قانون و قوانین بین المللی حقوق بشر احترام بگذارند. حفاظت از غیرنظامیان همچنان اولویت اصلی است.
او ادامه داد: نزدیک به ۹ ماه از حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر می گذرد. زخم های آن روز همچنان تازه است. در همین مدت، غیرنظامیان فلسطینی در غزه در یک غزه دچار رنج و عذاب شده اند. خانههایشان تخریب شده، زندگیشان به هم ریخته است. جنگ نه تنها یک بحران انسانی ایجاد کرد بلکه گردابی از بدبختی بشر دوستانه را به راه انداخته است.
هماهنگ کننده ارشد سازمان ملل در امور بشردوستانه و بازسازی غزه گفت: سیستم سلامت عمومی در غزه فروپاشیده است، مدارس ویران شده، و سیستم آموزشی مختل شده است و این امر نسل های آینده را تهدید می کند. با افزایش دمای تابستان و کمبود شدید خدمات اولیه مانند مدیریت پسماند، تاسیسات بهداشتی و تامین آب، شیوع بیماری های عفونی و مسری به چشم می خورد.
این مقام سازمان ملل افزود: پس از حمله اسرائیل به رفح از ششم ماه مه، بیش از یک میلیون مردم یک بار دیگر آواره شده اند و ناامیدانه به دنبال امنیت و سرپناه هستند. ۱.۹ میلیون نفر اکنون در سراسر غزه آواره شده اند. من عمیقا نگران گزارش ها در مورد دستورات تخلیه جدید، در منطقه خان یونس و تاثیر آن بر جمعیت غیرنظامی هستم.
هماهنگ کننده ارشد سازمان ملل در امور بشردوستانه و بازسازی غزه تصریح کرد: در غزه هیچ جا امن نیست. پشت هر آماری داستانی انسانی از امید، عزت و آرزو نهفته است.
این مقام سازمان ملل در سخنان خود در شورای امنیت تاکید کرد: اقدامات فوری در رابطه با موارد زیر ضروری است:
• ایجاد یک مکانیسم موثر، معتبر و قابل پیش بینی جلوگیری از اختلاف و سیستم هماهنگی در سراسر غزه.
• دسترسی مداوم به کلیه تجهیزات امنیتی و ارتباطی و همچنین اقلام حیاتی بشردوستانه مورد نیاز برای ارائه یا تعمیر خدمات اساسی.
• پاکسازی مسیر ها از مین و بمبهای منفجر نشده و مجوزهای انجام این عملیات ها.
• ذخیره سازی سوخت و جابجایی حجم روزانه مورد نیاز سوخت.
• دسترسی به قطعات یدکی و تجهیزات نگهداری مربوطه.
در مورد تنوع مسیرها و پایداری منابع:
• گسترش کریدور اردن.
• افزایش حجم کمک های ورودی از طریق گذرگاه های زیکیم و اریز.
• گشایش گذرگاه های اضافی، به ویژه به سمت جنوب غزه.
• بررسی انتقال کمک ها از شمال به جنوب غزه.
• بازگشایی فوری گذرگاه مرزی رفح
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.
کابینه جنگ رژیم اسرائیل ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برابر با ۶ می ۲۰۲۴ نیز به رغم مخالفتهای بینالمللی، حمله زمینی به شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه را تائید کرد و ارتش این رژیم، از ۱۸ اردیبهشت بخش فلسطینی گذرگاه رفح در شرق این شهر را اشغال کرده است و بدین ترتیب، رفح شاهد حملات هوایی و گلوله باران شدید رژیم اسرائیل در تمامی مناطق خود از جمله مناطق مسکونی بوده و این رژیم با حمله به سمت گذرگاه رفح، تنها دروازه فلسطینیان غزه را به روی جهان بسته است.
ارتش اسرائیل ۲۶ می ( ۶ خرداد ماه جاری) همچنین به بهانه نابودی حماس با حمله به اردوگاه آوارگان در شهر رفح در جنوب نوار غزه دست کم ۴۱ فلسطینی از جمله زنان و کودکان را شهید و دهها نفر دیگر را زخمی کرد که این موضوع باعث نگرانی های بین المللی شده چرا که وضعیت نوار غزه را وخیمتر میکند.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا ۳۱ می ۲۰۲۴ برابر با ۱۱ خرداد ۱۴۰۳ و در آستانه انتخابات ۵ نوامبر سال جاری (۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳) اعلام کرد که اسرائیل پیشنهاد جدیدی برای برقراری آتشبس و تبادل اسرا ارائه کرد که از طریق قطر به حماس ارائه شده است و از طرفین خواست این فرصت را از دست ندهند و بر سر این پیشنهاد به توافق برسند.
در پی طرح بایدن، قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای برقراری آتش بس در غزه و آزادی اسرا با ۱۴ رای مثبت و یک رای ممتنع (روسیه) و بدون هیچ رای مخالفی در نشست ۱۰ ژوئن ۲۰۲۴ برابر با ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ شورای امنیت سازمان ملل تصویب شد.
تصویب این قطعنامه در حالی بود که در طول هشت ماه گذشته، آمریکا با حمایت قاطع از اسرائیل مانع تصویب هرگونه قطعنامه برقراری آتش بس در غزه و محکومیت حماس به دلیل عملیات نظامی طوفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ و همگام با اسرائیل برای شکست این جنبش بود.
در قطعنامه ۲۷۳۵ شورای امنیت که دارای هفت بند می باشد، آمده است که قطعنامه پیشنهادی آمریکا تمام قطعنامه های مربوطه در مورد وضعیت خاورمیانه، از جمله موضوع فلسطین را یادآور می شود و بر اهمیت تلاشهای دیپلماتیک مستمر مصر، قطر و آمریکا با هدف دستیابی به یک توافق آتشبس جامع شامل سه مرحله تاکید می کند.
در این قطعنامه آمده است: از پیشنهاد آتشبس جدید اعلام شده در ۳۱ مه که اسرائیل آن را پذیرفت استقبال می کند و از حماس میخواهد که آن را نیز بپذیرد، و از هر دو طرف میخواهد که شرایط آن را به طور کامل بدون تاخیر و بدون قید و شرط اجرا کنند.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت فلسطین، آمار شهدای نوار غزه از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) و همزمان با آغاز عملیات طوفان الاقصی، به ۳۷ هزار و ۹۲۵ نفر و آمار مجروحان به ۸۷ هزار و ۱۴۱ نفر رسیده است.