به گزارش ایرنا، در این جلسه که در محل سفارت کشورمان در لندن برگزار شد، شرکتکنندگان توضیحاتی را درباره روند رایگیری در مرحله نخست انتخابات ارائه کردند و سپس روند اجرائی انتخابات پیشرو مورد بحث قرار گرفت.
در همین پیوند متینفر با اشاره به مزاحمت و تعرض گروههای ضد انقلاب به رایدهندگان ایرانی در انتخابات هشتم تیرماه، اقدامات صورت گرفته از سوی سفارت برای پاسخگو کردن عوامل این حوادث و همچنین هماهنگیهای بعمل آمده با پلیس انگلیس برای حفاظت از امنیت ایرانیان در انتخابات پانزدهم تیرماه را تشریح کرد.
مرحله نخست چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری روز جمعه هشتم تیر ۱۴۰۳ با حضور چهار نامزد برگزار شد و هیچ یک از آنها در مرحله اول موفق به کسب اکثریت مطلق آرا نشدند.
از میان نامزدها مسعود پزشکیان و سعید جلیلی موفق به کسب بیشترین آرا شدند و به دور دوم انتخابات ریاست جمهوری راه یافتند.
مرحله دوم انتخابات روز جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳ در سراسر ایران و ۱۳۸ نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور برگزار میشود. دارا بودن تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران و داشتن ۱۸ سال تمام از جمله شرایط رایدادن در انتخابات است. تمام متولدین ۱۵ تیرماه ۱۳۸۵ و ما قبل آن می توانند با ارائه شناسنامه، کارت ملی یا گذرنامه در انتخابات شرکت کنند.
در مرحله نخست رایگیری که هشتم تیرماه برگزار شد، تعداد اندکی از عناصر ضد انقلاب با تجمع مقابل شعب اخذ رای و فحاشی، عصبانیت خود را از مشارکت ایرانیان مقیم انگلیس در انتخابات، به نمایش گذاشتند. بر اساس گزارشها پلیس ۷ نفر از این عناصر اغتشاشگر را به دلیل ایجاد مزاحمت در لندن، منچستر و بیرمنگام دستگیر کرد.
سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن پیشتر اعلام کرد که به منظور پیگیری جرائم مربوط به اهانت، تعرض فیزیکی و روانی علیه شهروندان ایرانی در خلال برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، ستادی را متشکل از حقوقدان ها و وکلای انگلیسی تشکیل داده است.
یک سخنگوی پلیس لندن نیز به خبرنگاران گفت که مدارک تعرض به رای دهندگان ایرانی در انتخابات هشتم تیرماه را بررسی میکند. وی تاکید کرد: در لندن جایی برای این رفتارها وجود ندارد و ما از نزدیک در حال انجام تحقیقات و بررسی تخلف صورت گرفته علیه یکی از شهروندان هستیم.