تهران - ایرنا - سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: کسانی که در مرحله اول انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکرده‌اند نیز می‌توانند در مرحله دوم و در هر شهر و مکانی در انتخابات شرکت کنند.

به گزارش ایرنا، محسن اسلامی روز پنجشنبه ۱۴ تیر در گفت‌وگویی اظهار داشت: کسی که در مرحله اول انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری شرکت نکرده است، هیچ مانعی برای شرکت در مرحله دوم ندارد و اگر کسی در مرحله اول در شهرستان دیگر یا خارج از کشور رأی داده، در مرحله دوم می‌تواند در هر شهر و مکانی در انتخابات شرکت کند و محدودیتی در این خصوص نداریم.

وی افزود: تعداد شعبه‌های اخذ رأی هم مانند مرحله اول انتخابات است ولی تعداد کمی به آنها اضافه شده است. همچنین تعداد تعرفه‌های رأی مثل مرحله اول به تعداد افراد واجد شرایط رأی دادن با یک درصد اضافه به‌صورت احتیاط و رزرو در نظر گرفته شده است.

اسلامی اظهار داشت: هیأت‌های اجرایی شهرستان‌ها پیشنهادی برای افزایش شعب اخذ رأی دارند که فرمانداران بررسی و متناسب با شرایط تأیید می‌کنند.

وی با بیان اینکه تاریخ ۱۴ تیر ۱۳۸۵ مبنای تولد واجدان شرایط رأی است و فقط متولدین قبل از این تاریخ می‌توانند رأی دهند، خاطر نشان کرد: بر اساس ماده ۱۹ قانون انتخابات، مردم باید دو مدرک هویتی شناسنامه یا کارت ملی را در روز برگزاری انتخابات همراه خود داشته باشند؛ کسانی که هنوز دارای شناسنامه قدیمی هستند، باید کد ملی خود را به یاد داشته باشند.

اسلامی متذکر شد: طبق قانون، هر نامزد می‌تواند یک نماینده در شعبه داشته باشد و در این دوره از انتخابات، نامزدها هم در شعبه و هم در ستاد انتخابات کشور نماینده دارند. در ستاد انتخابات کشور سه نفر از نمایندگان نامزدها حضور دارند و فرایند کار را مشاهده می‌کنند.

وی افزود: به محض اینکه پایان انتخابات از ناحیه ستاد انتخابات وزارت کشور اعلام شود، همکاران ما با ناظران، نماینده فرماندار و متصدیان شعبه آرا را می‌شمارند و پس از صورتجلسه و ثبت داده‌ها در سامانه، آرا از طریق سامانه به ستاد انتخابات کشور ارسال و پس از تجمیع به تدریج اعلام می‌شود.

اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: اگر همکاران ما به‌موقع شمارش و تجمیع آرا را انجام دهند، سعی می‌کنیم در ساعات ابتدایی روز شنبه، نتیجه نهایی را اعلام کنیم.

مرحله دوم از چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، فردا - جمعه ۱۵ تیر - در سراسر کشور برگزار می‌شود.