بجنورد- ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: ۱۰۰ نفر نیروی اجرایی و عملیاتی در قالب ۲۰ گروه برای مهار حادثه های احتمالی آتش سوزی به حالت آماده باش درآمده اند.

رضا شکاریان روز شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این گروه های پنج نفره واکنش سریع استان در حالت آماده باش بوده و نیروهای مردمی هم شناسایی و دوره های آموزشی و توجیهی برای این افراد برگزار شده است.

وی با اشاره به تشدید گشت زنی نیروهای اجرایی محیط زیست گفت: یگان حفاظت این اداره کل اقدامات پیشگیرانه در مقابله با اطفای حریق را در برنامه داشته و برای مهار حادثه احتمالی در حالت آماده باش است.

شکاریان خاطرنشان کرد: آماده بکار بودن نیرو ها و بررسی تجهیزات اطفای حریق، اطلاع رسانی های محلی در خصوص خطرات آتش زدن بقایای مزارع کشاورزی، شناسایی و مراقبت از نقاط حساس و مستعد، آموزش محیط بانان و مانور آمادگی از دیگر اقدامات ادارات محیط زیست در راستای پیشگیری و آمادگی برای اطفای حریق است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی افزود: ادارات محیط زیست، محیط بانی های مناطق در سطح استان شماره گویای ۱۵۴۰ آماده دریافت گزارش و اطلاع رسانی همشهریان است.

وی گفت: پوشش گیاهی در برخی عرصه های تحت مدیریت این اداره کل مناسب و مستعد آتش سوزی است از این رو باید اقدامات پیشگیرانه مورد توجه باشد

ساخت پدبالگرد

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: پد بالگرد به عنوان یک زیرساخت برای نشست و برخاست این ناوگان و کمک به مهار آتش سوزی ها در یکی از مناطق ساخته می شود.

وی افزود: پد بالگرد به منظور نشست و برخاست بالگرد و سرعت دادن به کار مهار آتش سوزی های احتمالی در عرصه های طبیعی استان ایجاد می شود و در این زمینه تامین و ساخت استخر ذخیره آب هم در کنار این پد برای آبگیری در دستور کار است.

گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.

جنگل های خراسان شمالی در ۲ ناحیه رویشی است که ۲۵ هزار هکتار از این میزان مربوط به جنگل های ناحیه هیرکانی در شهرستان مانه و سملقان است و مابقی مربوط به ناحیه جنگلی ایران - تورانی و در سطح استان پراکنده است.

اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و پارک های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را، مجموعا با گستره حدود ۲۰۰ هزار هکتار مدیریت می کند.