به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از شورای عالی انقلاب فرهنگی، ابراهیم شکرانی در اولین نشست هیات اندیشهورز میز تخصصی حلال ستاد فرهنگی اجتماعی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، ضمن برشمردن اهمیت و جایگاه موضوع حلال در سبک زندگی اسلامیایرانی، اهتمام دبیر شورا را برای راهاندازی میز تخصصی حلال در این راستا تبیین و توجه به ظرفیت ملی و بینالمللی میز را با رویکرد افزایش مشارکت بخش غیردولتی و مردمی را یادآور شد.
وی ایجاد یکپارچگی و توسعه در صنعت حلال کشور را نیازمند تدوین سیاستگذاری و تنظیمگری دانست و راهبری، نظارت و ارزیابی این حوزه را در کنار تدوین اهداف بلندمدت، اولویتها و راهبردها، لازمه این حوزه جهت ارتقای صنعت حلال کشور اعلام کرد.
اعضای هیات اندیشهورز در این نشست به ارائه دیدگاههای خود در زمینه قدرت همگرایی حوزه حلال بین صنعت، مراکز آموزش عالی و نهاد دین، لزوم تدوین سیاستها و راهکارهای افزایش سهم ایران در بازار حلال، توجه به استقرار حکمرانی حلال در کشور، فرهنگسازی حلال در سطح جامعه، شناسایی نیازها، مسائل و آسیبشناسی این حوزه ، بازآرایی ماموریتها و وظایف دستگاهها در موضوع حلال، انسجامبخشی در حوزه اجرای صنعت حلال، هماهنگی بین بخشی در تدوین نقشه راه و استانداردسازیهای ملی و بینالمللی حلال و سایر مسائل پرداختند.
اعضای جلسه درباره ضرورت تدوین نظام مسایل حلال درکشور، الگوهای همافزایی و هماهنگی بیندستگاهی و ضرورت تدوین سیاستها و راهبردهای حوزه حلال به توافق رسیدند.
در حال حاضر محصولات و خدمات حلال مطابق با تقسیمبندی ارائهشده توسط سازمان همکاریهای اسلامی (OIC) در هشت حوزه امور مالی اسلامی، غذای حلال، داروی حلال، آرایشی و بهداشتی حلال، سفر و گردشگری حلال، تفریح و رسانه حلال، پوشاک عفیفانه و آموزش حلال دستهبندی میشود.
اولین نشست هیات اندیشهورز میز تخصصی حلال ستاد فرهنگی اجتماعی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور نمایندگان شورای تخصصی حوزوی، مرکز ملی تحقیقات حلال، سازمان غذا و دارو، سازمان ملی استاندارد، مرکز پژوهشهای مجلس، اتاق بازرگانی ایران، وزارت جهاد کشاورزی و مرکز موضوعشناسی احکام فقهی حوزه علمیه قم به ریاست دبیر ستاد فرهنگیاجتماعی در محل این ستاد تشکیل شد.