مهاباد- ایرنا- رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مهاباد گفت: بررسی محوطه‌های پارینه‌سنگی مناطق شمالی این شهرستان آغاز شد.

واحد جولایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این طرح با همکاری تیم کارشناسان این حوزه و به سرپرستی «رحمت نادری» انجام می شود و در آن محوطه های مربوط به پارینه سنگی در این شهرستان مورد کاوش و بررسی قرار می گیرد.

وی اضافه کرد: در سال های گذشته مطالعات و بررسی های پراکنده‌ای در مورد محوطه های پارینه سنگی این شهرستان در مناطقی مانند «شیوه‌تو» در جاده مهاباد - پسوه این شهرستان انجام شده بود اما بررسی های این دوره گسترده تر و تمامی مناطق شمالی مهاباد و دشت شهرویران را شامل می شود.

وی اظهار کرد: دوران پارینه‌سنگی قدیمی‌ترین دوران ماقبل تاریخ انسان و فرهنگ مادی انسانی و دورانی است که در آن انسان برای نخستین بار از ابزار سنگی دست‌ساز استفاده کرد.

به گزارش ایرنا، مهاباد ۹۲ اثر تاریخی ثبت شده ملی دارد که سد مهاباد، غار سهولان، تالاب کانی برازان، موزه و حمام میرزا رسول، تخته سنگی فقره قا، برده کنته و مسجد جامع از مهم‌ترین اثرهای تاریخی و جاذبه‌های گردشگری این شهرستان است.

آذربایجان غربی دارای بیش از یک هزا و ۸۰۰ اثرتاریخی ثبت منلی و جهانی شده است که از این میان تخت سلیمان تکاب، قره کلیسای چالدران،آیین مذهبی قره کلیسای چالدران، وکاروانسرای شاه عباسی خوی از جمله آثار تاریخی قرار گرفته در فهرست جهانی یونسکو هستند.