این ایام مقارن است با گرامیداشت رشادتها و مجاهدتهای سید و سالار شهیدان، حضرت اباعبداللهالحسین(ع) که همراه خانواده و اصحاب باوفایش، نهضت بیداری و آزادگی را درسآموز عالمیان کرد. فرهنگ و مکتبی مانا که مقاومت و ایستادگی برای احیای ارزشهای الهی و انسانی را آرمان و هدف هر انسان آزاده تعریف کرده، از آن زمان تاکنون هر روز بنیاد آن قویتر و عرصه شمول و گستره آن وسیعتر و فراگیرتر میشود.
اما امسال و همزمان با بزرگداشت این قیام بزرگ، ملتهای دنیا مهیای دریافت مفهوم و مصداقی عینیتر از این قیام هستند که به مدد اخلاص، جانبازی و مجاهدت اصحاب طوفان، یعنی همه آحاد ملت غزه، درک فلسفه قیام امام حسین(ع) در برابر یزید و یزیدیان زمان را آسانتر کرده است. همان طایفه اهل دنیایی که به مدد زر و زور و تزویر، همواره در مسیر استعمار و استیصال ملتها کوشیده، و جهل، اغوا و دنیاپرستی را عامل فریب و موفقیت خویش قرار دادهاند.
محرم امسال وعاظ، کارشناسان دینی، مادحین و مجاهدین عرصه تبیین، مصادیق عینی از ظلم مستکبرین و شمر و سنان زمانه را در پیشرو حاضر دارند. امسال بیان جبههبندی حق علیه باطل و تبیین جریان حقانی آشکار که طومار مظلومیتش به خون دهها هزار زن و کودک مظلوم در خون غلتیده غزه ممهور شده است، کار چندان سختی نیست. آری، محرم هیچگاه مختص ایران و شیعه نبوده و امسال به یقین میبایست این خصیصه جهانی بودن آن برای تکتک آزادگان عالم هویدا شود. قیام خون علیه شمشیر همان گفتمان مشترکی است که از زبان دانشجویان، کنشگران و اساسا عموم مردم جهان بیرون آمده و درقالب چفیه یا پرچم فلسطین در خیابانهای شهرها تبلور و نمود پیدا کرده است.
امام خمینی(ره)، بنیانگذار انقلاب اسلامی، محرم و صفر را عامل حیات ملت ایران و اسلام عزیز میدانست، اما در مقیاسی بزرگتر میتوان این ایدئولوژی و نگرش را در دوره کنونی، که تمامی ابزارهای تزویر و فریب جوامع به زور و زر مستبدین در خدمت صهیونیستم بینالملل قرار گرفته است، تنها عامل و راه نجات حیات و کرامت بشری و ابزار پاسداری از حقوق انسانی وی دانست.
تبیین انفعال دولتهای غربی و سازمانهای بینالمللی مدعی حقوق بشر و همراهی ایشان در مسیر تحقق این جنایت هولناک میبایست به خوبی تبیین شده و در قالب مطالبه جهانی مطرح شود. خاموشی دولتهای اسلامی و عدم تحقق حمایت بازدارنده، مصیبت دیگری است که لازم است بر ابعاد آن اشاره شود؛ خاصه کشورهایی که به رژیم کودککش اسرائیل که تحت فشار افکار عمومی قرارگرفته، کمکهای حیاتی میکنند، مورد نفرت و تحریم یکپارچه مسلمانان قرار گیرند. در این راستا ارج نهادن به گروههای مقاومت و جنبشهای اسلامی راستین اسلامی نظیر حماس، حزبالله لبنان، انصارالله یمن و ... که بار انفعال یا خیانت دولتهای اسلامی را به دوش میکشند نیز از اهمیت وافری برخوردار است که میبایست محل توجه همگان قرار گیرد.
کوتاهسخن این که محرم امسال، مجالی بسیار مهم و فرصتی بهغایت مغتنم برای جبهه ایمان است تا با تکرار و بسامد دهی به بانگ احیای ارزشهای دیرینه بشری در قالب آموزههای فرهنگ متعالی و ناب عاشورایی، زمینهساز اتحاد، همدلی و همآوایی ملتهای بیدار شود تا عزمی راسخ در از بین بردن جریان کفرآلود، ضد بشری و شیطانی صهیونیسم بینالملل شود. امری که تبیین و ترویج و بسترسازی ادراک آن وظیفه همه فعالین عرصه بینالملل و حقوقدانان متعهد در عرصه جهانی است.
**پژوهشگر دکتری حقوق عمومی