تهران -ایرنا- رئیس بیمارستان کودکان حکیم با بیان این که حدود ۳.۵ میلیون نفر را تحت پوشش درمانی این بیمارستان قرار گرفته‌اند، گفت: قطب درمان کودکان در جنوب تهران هستیم چرا که بیمارستان اطفال تخصصی و فوق تخصصی دیگری در جنوب تهران نداریم.

به گزارش ایرنا، بیمارستان آموزشی، پژوهشی و درمانی کودکان حکیم با زیربنای ۲۹ هزار و ۶۵۰ متر مربع و ۲۶۶ تختخواب در زمینی به وسعت ۵۰ هزار متر مربع از اراضی دانشگاه علوم پزشکی تهران توسط خانواده‌ای نیکوکار ساخته شده است.

بیمارستان کودکان حکیم در راستای تامین این نیاز با هدف افزایش کمی و کیفی خدمات درمانی کودکان در منطقه ۱۸ تهران ساخته شده و از آن می‌توان به‌عنوان یک مثال خوب در زمینه‌ همراهی و همدلی سازمان‌های دولتی و نهادهای مسئول و مسئولیت‌پذیری اجتماعی یاد کرد.

این بیمارستان شامل بخش تصویربرداری شامل دستگاه‌های سی‌تی اسکن، ام آر آی، کاردیوگرافی، بخش اسکوپی، آشپزخانه و سلف‌سرویس کارکنان رخت‌شوی‌خانه، گازهای طبی و بایگانی اسناد و آزمایشگاه، بخش جراحی با هشت اتاق عمل و سی اس آر یا استریل مرکزی و دارای چهار بخش بستری به همراه یک بخش دیالیز است.

بخش‌های مراقبت‌های ویژه شامل ۶۳ تخت ان اس سی یو و ان آی سی یو و بی آی سی یو و بخش جراحی ویژه با سه اتاق عمل، اتاق عمل هیبرید خاص و آنژیو است که اوایل پاییز امسال افتتاح شد.

این پروژه که در یکی از نقاط محروم منطقه تهران واقع شده موجب کاهش فاصله جنوب شمال و در جهت گسترش عدالت و محرومیت‌زدایی از مناطق کم برخوردار که یکی از اهداف نظام می‌باشد، احداث شده است.

با توجه به سیاست های کلی نظام در طرح جوانی جمعیت و تشویق به امر فرزندآوری، احداث بیمارستان های تخصصی کودکان در سراسر کشور امری الزامی، ضروری و اجتناب ناپذیر بوده بویژه آنکه بعد از انقلاب اسلامی در تهران بیمارستان دولتی کودکان جدیدی احداث نشده بود.

از این رو ساخت و بهره برداری از این نوع بیمارستانها دغدغه والدین نسبت به امور درمانی و سلامت کودکان و فرزندانشان را کاهش داده و موجب تشویق در امر فرزندآوری خواهد شد.

سرعت عمل در طراحی و ساخت و تجهیز این بیمارستان از محل منابع مالی ضدتورمی که موجب رشد تولید نیز شده و رکوردی جدید در ساخت و ساز بیمارستانی بوده و تکرار آن را در کشور نوید خواهد داد و از این رهگذر امیدآفرینی و اعتماد به نفس در مردم و مسئولان را دو چندان خواهد کرد.


انجام عمل پیوند عضو کودکان در آینده

خسرو صادق نیت رئیس بیمارستان کودکان حکیم در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و سلامت ایرنا گفت: عمل پیوند عضو کودکان نیز در برنامه کاری ما است که امیدوارم در ماه‌های آتی انجام شود.

وی با بیان این که روزانه به طور متوسط ۵۰۰ بیمار به صورت مراجعین به اورژانس و سرپایی در این بیمارستان پذیرش می‌شود، افزود: تا کنون توانسته‌ایم نزدیک به نیمی از تخت‌های بیمارستان را فعال و روزانه بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ بیمار را در بخش‌های مختلف بستری کنیم.

صادق نیت با اشاره به این که حدود ۱۰۰ پزشک متخصص، فوق تخصص و عضو هیات علمی در بیمارستان کودکان حکیم مشغول خدمات دهی به بیماران هستند، اظهارداشت: تا کنون، عمل‌های جراحی سنگینی در رابطه با قلب، تومور مغز و دیگر زمینه‌ها را در این مرکز داشته‌ایم.

اجرای قانون رایگان شدن بستری کودکان زیر ۷ سال از ابتدای امسال

صادق نیت با بیان این که قانون رایگان شدن بستری کودکان زیر ۷ سال از ابتدای سال جاری در این بیمارستان اجرا می‌شود تصریح کرد: مردم انتظارات بهترین خدمت را دارند و ما سعی کرده‌ایم این کار را در حد توانمان انجام دهیم.

از شهرستان‌های دور و نزدیک به بیمارستان کودکان حکیم مراجعه و خدمات درمانی دریافت می‌کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که قرار بوده است این بیمارستان جمعیتی بالغ بر ۳.۵ میلیون نفر را تحت پوشش خود قرار دهد تصریح کرد: اگر جمعیت بیشتری از این تعداد را تحت پوشش قرار داده نباشیم کمتر از آن را هم پوشش نداده‌ایم.

رئیس بیمارستان کودکان حکیم گفت: ما قطعا قطب درمان کودکان در جنوب تهران هستیم چرا که بیمارستان اطفال تخصصی و فوق تخصصی در جنوب تهران نداریم. از سویی ما نه فقط از تهران بلکه از کل استان تهران، مراجعه داریم. علاوه بر این از شهرستان‌های دور و نزدیک هم بیماران مختلفی به ما مراجعه و خدمات درمانی دریافت می‌کنند.

طراحی بیمارستان کودکان حکیم با توجه به نیازهای جسمی و روحی کودکان

حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز پیشتر در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: بیمارستان کودکان حکیم با توجه به نیازهای جسمی و روحی کودکان طراحی شده، معماری داخلی آن دارای عرصه‌های تفریحی و المان‌های متنوع است که با نگاه هنرمندانه به کاهش استرس کودکان در فضای بیمارستان کمک می‌کند و فضای سبز و نور طبیعی، دسترسی‌های راحت عمودی و افقی، گستردگی امکانات و خدمات رفاهی و درمانی برای کودک و همراه از مهم‌ترین ویژگی‌های طراحی این بیمارستان است.

وی با تاکید بر اینکه سرمایه‌گذاری در حوزه‌ کودک به‌ویژه اگر در حوزه سلامت باشد ارزش افزوده‌ بالایی دارد، اظهار داشت: تحقیقات نشان می‌دهد درمان بیماری‌های سخت مانند سرطان روی کودکان سریع‌تر و راحت‌تر پاسخ می‌دهد.

وی معتقد است، اگر جان یک کودک را نجات دهیم این جان رهایی یافته می‌تواند بیش از نیم‌قرن به جامعه خدمت کند و اگر به هر دلیل نتوانیم سلامتی را به کودک بازگردانیم یک عمر باید به این کودک معلول خدمات برسانیم از این روست که احداث بیمارستان کودکان مانند بیمارستان کودکان حکیم از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

برخورداری از امکانات گسترده برای رفاه حال بیماران و همراهان

قناعتی افزود: طبقه همکف بیمارستان کودکان حکیم شامل امکانات و خدمات گسترده‌ای برای کودکان و همراهانشان است این طبقه به‌عنوان ورودی اصلی به بیمارستان پر از رنگ و نور بوده، چهار ورودی از وجوه مختلف ساختمان دسترسی را برای مراجعان بخش‌های مختلف فراهم می‌کنند. ۱۹ درمانگاه تخصصی در جای جای این طبقه به کودکان و همراهانشان خدمات می‌دهند.

به گفته قناعتی، اورژانس بیمارستان کودکان حکیم نیز شامل تریاژ، سی‌پی‌آر، مطب پزشکان، زون‌های تحت نظر یک و دو و زون سرم تراپی و اتاق عمل سرپایی است.

در همین راستا علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست در بازدید از بیمارستان کودکان حکیم دانشگاه علوم پزشکی تهران اذعان کرده است این بیمارستان می‌تواند به‌عنوان یک الگوی مناسب برای سایر بیمارستان‌های کشور قرار بگیرد و رتبه بیمارستان سبز را کسب کند.

وی افزود: احداث و بهره‌وری از بیمارستان کودکان حکیم با یاری و همراهی مسئولان دانشگاه علوم پزشکی تهران در طول پروژه و جمع کثیری از دوستان و همراهان و همکاران گرانمایه امکان پذیر شد که جا دارد از همه این عزیزان تشکر کنم.

خسرو صادق‌نیت، رئیس بیمارستان تخصصی‌ و فوق‌تخصصی کودکان «حکیم» نیز در این رابطه گفت: با افتتاح این بیمارستان، خدمات ویژه همچون رادیوتراپی اطفال، جراحی فوق‌تخصصی قلب و پیوند اعضاء برای کودکان انجام می‌شود.

وی افزود: این بیمارستان با اتاق‌های یک‌تخت‌خوابی یا دو تخت‌خوابی، امکانات پزشکی و رفاهی معادل بهترین بیمارستان‌های خصوصی کشور دارد.