مرتضی حاجیان نژاد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۹۹ هزارتن کالا به ارزش ۴۳ میلیون دلار از مبدا گمرک سمنان از ابتدای امسال تا پایان خردادماه صادر شد.
وی ادامه داد: کالاهای صادراتی سمنان در سه ماهه نخست امسال در قالب یکهزار و ۷۰۷ فقره اظهارنامه صادر شد که از نظر وزن ۶۰ درصد افزایش و از نظر ارزش دلاری ۶۲ درصد افزایش داشت.
وی تصریح کرد: کالاهای صادراتی از استان سمنان شامل کالاهای مختلف از جمله شمش سرب، مصنوعات پلاستیکی، کیسه گرانول کامپاند، کلروکلسیم، کربنات سدیم، روغن پایه، هیدروکربن ،اسیدسولفوریک، سیم و کابل ، سرب تصفیه نشده، روغن تصفیه شده، کولرآبی، ظروف پلاستیکی، موادشوینده، روغن تصفیه نشده، ورق آلومینیوم، نمک خوراکی، ماشین لباسشویی، اسید کلریدریک، پرکلرین، کلسیم کلراید، کاشی و سرامیک، کولرآبی، کرک بزی، فروسیلیس، پانل گچی، تافی مغزدار، فویل آلومینیوم، گرانول و دستگاه پرولیز است.
مدیرکل گمرک سمنان گفت: کالاهای صادراتی این استان به ۳۱ کشور جهان از جمله عراق، افغانستان، ترکیه، روسیه، پاکستان، ترکمنستان، امارات متحده عربی، آذربایجان، کویت، هند، ازبکستان، ارمنستان، گرجستان، فرانسه، آلمان و بلغارستان صادر شد.
طبق گزارشها، استان سمنان با یکهزار و ۹۰۰ واحد صنعتی و معدنی و اشتغالزایی برای نزدیک به ۶۰ هزار نفر به عنوان گلوگاه مهم اقتصادی کشور محسوب میشود و بیش از ۸۰ درصد از خدمات گمرکی به ارباب رجوع شامل اظهار، کارشناسی و تایید کالا از طریق سامانه انجام میشود.
استان سمنان که به دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است که با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.
بر پایه سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ کشور، از مجموع جمعیت بیش از ۷۰۲ هزار نفری استان سمنان ۴۵ هزار و ۸۱۶ خانوار روستایی در ۵۴۹ روستا و آبادی استان زندگی می کنند.