به گزارش ایرنا، میزان شکوفایی هر جامعه ای نسبت مستقیم به پویایی و سرزندگی مدرسه ها دارد که فضاهای آموزشی خوب امید آفرین است و جامعه امیدوار، جامعه شکوفا است.
شهید آیت الله رئیسی، خیرین را شریک راهبردی دولت می دانست و پابهپای آنها حرکت می کرد و پیگیر موضوعات مربوط به مدرسه سازی بود. در راستای همین سیاست، روزانه هشت مدرسه در دولت سیزدهم به بهره برداری رسید که ۵۴ درصد از آن ها خیرساز است.
مدرسه سازی مساله اول آموزش و پرورش بود و از ابتدای دولت سیزدهم، ۳۲ هزار کلاس درس در کشور توسط خیران ساخته شده است.
استعدادهای فرزندان ایران بطور معمول در مدارس خیرساز رشد و جهش پیدا میکند، از اینرو خیران نقش بیبدیل و بسزایی در تربیت نسل فردای کشور دارند، بنابراین اقدامات آنها راهبردیترین اقدام در نظام آموزش و پرورش است.
طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش، به طور متوسط روزانه هشت مدرسه در کشور احداث شده است که سرانه فضای آموزشی کشور هم اکنون به ۵ متر و ۳۵ سانتیمتر رسیده است. بیش از ۶۵ درصد مدارس در سه سال گذشته در روستاها، حاشیه شهرها و جاهایی که سرانه آموزشی آنها از سطح ملی پایینتر بود، ایجاد شده است.
با این حال هنوز، وضعیت فضاهای آموزشی در یاسوج(مرکز شهرستان بویراحمد)، دهدشت(مرکز شهرستان کهگیلویه) و حتی "لیکک"(مرکز شهرستان بهمئی) نامطلوب است به نحوی که مطابق با نظر کارشناسان مرکز استان(یاسوج) یکی از هفت شهرستان سیاه کشور از نظر فضای نامطلبوب آموزشی است.
۴۸۵مدرسه نا ایمن در مناطق مختلف استان نیازمند بازسازی و تعمیر است که می طلبد خیرین در این زمینه مشارکت داشته باشند.
هزینه کرد ۱۰ هزار میلیارد ریالی برای توسعه و ساخت فضاهای آموزشی در استان
سرپرست آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: با حمایت از توسعه زیرساخت های آموزشی و پرورشی در استان بیش از هزار میلیارد تومان برای توسعه و ساخت ۲۵۰ فضای آموزشی و پرورشی در استان کهگیلویه و بویراحمد هزینه شده است.
محمد جمالی آرند افزود: با اجرای طرح شهید سلیمانی در سه سال گذشته ۲ هزار و ۷۱۱ فضای ورزشی در کشور اضافه شد که سهم این استان ۲۰۰ فضای ورزشی بوده است.
وی تکید کرد: فرایند آماده سازی هشت هزار کلاس درس و ساماندهی ۱۵ هزار معلم برای مهر امسال در استان کهگیلویه و بویراحمد آغاز شده است.
جمالی آرند افزود: امیدواریم این فرایند تا قبل از آغازسال تحصیلی به پایان برسد و زمینه حضور دانش آموزان در هشت هزار هزار کلاس در مناطق مختلف استان به خوبی انجام شود.
سرپرست آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: توسعه کمی و کیفی فعالیتهای آموزشی و پرورشی از مهمترین اهداف آموزش و پرورش استان است.
جمالی آرند افزود: در سه سال گذشته با تاسیس هشت مدرسه شبانه روزی در استان زمینه ادامه تحصیل مطلوب دانش آموزان مناطق روستایی و کم برخوردار استان فراهم شده است که در سال تحصیلی جاری بیش از چهار هزار نفر در مراکز شبانه روزی استان مشغول تحصیل بودند.
وی گفت: در راستای فرامین مقام معظم رهبری مبنی بر توسعه هنرستانهای فنی حرفه ای و کاردانش، با فعالیت جهادی در آموزش و پرورش استان تعداد هنرجویان هنرستانهای استان از پنج هزار و ۲۰۰ هنرجو به بیش از هشت هزار و ۶۰۰ نفر افزایش یافت که از لحاظ توسعه کمی و رشته ای رتبه سوم کشور را دارا هستیم.
جمالی بیان کرد: این تعداد هنرجو در ۷۲ هنرستان در ۲۴ شاخه فنی حرفه ای و ۴۸ شاخه کاردانش مشغول به تحصیل هستند.
توسعه فضاهای ورزشی در مدارس کهگیلویه و بویراحمد
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: با شروع به کار دولت سیزدهم و حمایت های آن ساخت۱۵۰ طرح ورزشی در مدارس استان در دستور کار این معاونت قرار گرفت.
فرشید کرمی افزود: از این تعداد طرح تاکنون ۱۱۵ طرح آن به طور کامل در مناطق مختلف استان به بهرهبرداری رسید و مابقی در حال اجراست.
وی بیان کرد:در کنار این اقدامات ،۳۳ چمن مصنوعی دیگر از محل اعتبارات آسیب های اجتماعی شرکت نفت و با همکاری اداره کل نوسازی ،توسعه و تجهیز مدارس استان در شهرستان های گچساران و باشت به بهره برداری رسید.
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه در دولت سیزدهم انقلابی در زمینه ساخت،توسعه و تجهیز فضاهای ورزشی مدارس استان به وجود آمده است ،افزود: با بهره برداری از چمن مصنوعی مرکز آموزشی با نیازهای ویژه یاسوج سرانه فضاهای ورزشی در مدارس استان از ۳۴ هزار متر مربع به بیش از ۱۳۵ هزار مربع افزایش یافت.
کرمی تاکید کرد: تلاش می شود تا سال آینده سرانه فضاهای ورزشی در مدارس استان به ۲۰۰ هزار متر مربع افزایش یابد.
تاکنون با مشارکت اداره کل آموزش وپرورش و نوسازی مدارس در شهرهای یاسوج گجساران وباشت چمن مصنوعی در مراکز آموزشی دانش آموزان با نیازهای ویژه راه اندازی شده است.
در تلاش هستیم با کمک خیرین و نوسازی مدارس درشهرهای دهدشت ولنده چمن مصنوعی در مراکز آموزشی دانش آموزان با نیازهای ویژه راه اندازی شود.
سه هزار میلیارد ریال تعهد خیرین مدرسه ساز به کهگیلویه و بویراحمد
نایبرئیس مجمع خیرین مدرسهساز استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در جشنواره خیرین مدرسه ساز امسال، ۵۰ مدرسه با اعتباری بالغ بر سه هزار میلیارد ریال تقبل کردند که گام مهمی در جهت رفع مشکلات فضاهای آموزشی استان بوده و این گام بلندی است.
سید ریحان ناجیمقدم افزود: خیرین مدرسه ساز رکن اصلی و اساسی و بازوی توانمند دولت در ساخت و ارتقا فضاهای آموزشی هستند که اقدامات و فعالیتهای خوبی در سطح کشور و استان در عرصه تعلیم وتربیت انجام داده اند.
وی ادامه داد: خیرین در بیست پنجمین جشنواره خیرین مدرسه ساز در آبانماه سال گذشته مبلغ ۱۰۰میلیارد تومان تعهد کردند که همه تخصیص پیدا کرد.
نایبرئیس مجمع خیرین مدرسهساز استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: خیرین مدرسه ساز تا کنون بیش از یک هزار کلاس درس در استان کهگیلویه وبویراحمد ساخته اند و هم اکنون ۵۰ مدرسه خیرساز در سطح استان در حال ساخت است.
ناجیمقدم افزود: رفع مشکلات فضاهای آموزشی در استان کهگیلویه و بویراحمد با محوریت شهر یاسوج و دانشگاه فرهنگیان در دستور کار است.
به گزارش ایرنا، هم اکنون بیش از سه هزارو واحد آموزشی در این استان وجود دارد که ۲ هزار ۸۰۰ مرکز آن در قالب ۹ هزار کلاسه درس بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ساخته شد.
زیرساخت های آموزشی این استان پس از پیروزی انقلاب اسلامی متحول شده و ۹۲درصد مدارس این استان معادل ۲ هزارو ۸۰۰ باب از سال ۵۷ تاکنون در مناطق مختلف ساخته شده است.
این رشد چشمگیر فضاهای آموزشی در کهگیلویه و بویراحمد نشان از توجه نظام جمهوری اسلامی به توسعه علم و دانش در این خطه از ایران اسلامی دارد.
از مجموع ۲۰۰ هزار مجوز استخدام آموزش و پرورش در سه سال گذشته بیش از چهار هزار نفر مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد بوده است.
استان کهگیلویه و بویراحمد با ۷۲۶ هزار نفر جمعیت،هشت شهرستان و۱۷ بخش و یکهزار و ۶۷۰ روستای دارای سکنه و حدود ۱۷۲ هزار دانش آموز و بزرگسال و در بیش از ۳۰۱۸باب آموزشگاه زیر نظر ۱۴ هزار نفر معلم تحصیل می کنند که از این تعداد دانش آموز، ۱۲هزار در پیش دبستانی و مهدکودک استان حضور دارند.
از کل دانش آموزان استان، ۴۹ درصد از آنها را دختران و ۵۱ درصد را پسران تشکیل می دهند.