"محمدصالح جوکار" روز دوشنبه به مناسبت سالروز ثبت شهر یزد در فهرست آثار میراث جهانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ثبت جهانی یزد دستاوردی از بینش و منش یزدیها در قالب سبک زندگی، رویکرد اجتماعی، ارزشهای بومی و معنوی، پیوند خلاقیت با سختکوشی به رمز ایمان، کارآمدی و سرآمدی است.
وی با گرامیداشت این روز به عنوان معرفی یزد در قامت میراث مشترک بشری به جهانیان اظهار کرد: نگاه والای پیشینیان این دیار را ارج مینهیم و از فعالان این عرصه خطیر و همه مردم به عنوان حافظان و میراثداران شهر قنات، قنوت و قناعت قدردانی می شود.
وی اضافه کرد: ماندگاری و دوام این گنجینه ارزشمند در سایه نهضت همگانی، مسئولیت اجتماعی و اقدامات موثر دستگاه های اجرایی مرتبط است.
جوکار ادامه داد: فرهنگ،صنایع دستی، معماری، اندیشه و هرآنچه از یزد به عنوان میراث در قاب دنیا نقش بسته است،نیازمند توجه ویژه برای حفظ و دوام آن است و همه افراد و بخشها در این زمینه مسئول هستیم و امید که در مسیر پیش رو با همسویی بیشتر ابعاد نهفته این میراث غنی شناسایی ، معرفی و به شکلی شایسته مرمت ،حفظ و ترویج شود.
وی با تسلیت ایام سوگواری سید و سالار شهیدان امام حسین (ع) و تاکید بر رونق بخشی به گردشگری معنوی و مذهبی،از مردم ایران اسلامی و علاقه مندان در سراسر جهان برای میهمانی بر سفره آقا اباعبدالله (ع) و بهرهمندی از برکات معنوی برنامههای مختلف این ایام نورانی با پیشینهای به بلندای تاریخ در یزد حسینیه ایران دعوت کرد.
بافت قدیم یزد به عنوان نخستین بافت تاریخی شهری ایران، ۱۸ تیر ۹۶ در چهل و یکمین اجلاس کمیته میراث بشری سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) در شهر کراکوف لهستان به ثبت جهانی رسید تا آرزویی چندین ساله با تلاش و پشتکار جمعی به واقعیت تبدیل شود.
بافت تاریخی یزد به مساحت ۷۴۳ هکتار و مساحت حریم پنج هزار هکتار در سال ۱۳۸۴ به ثبت ملی رسید.
یزد در کنار استان های فارس و اصفهان به عنوان مثلث طلایی گردشگری ایران، مقصد نخست گردشگران خارجی است و این مهم، گردشگری را به عنوان یکی از محورهای توسعه استان قرار داد.
این استان ۲ هزار و ۲۷۰ هکتار بافت تاریخی دارد و شهر یزد به عنوان نخستین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان دارای بافت تاریخی ارزشمندی است.