مهدی رشیدی روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: قرارگاه امام حسن(ع) در اقدام جهادی برای آبرسانی به روستاها وارد عرصه شد که قرارداد اولیه برای این طرح پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال است.
وی افزود: این قرارگاه، آبرسانی به اهالی ۲۰۰ روستای دیگر را در دستور کار دارد که در قرارداد جدید و با تامین ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار، آب آشامیدن مورد نیاز روستاییان فراهم می شود.
رشیدی درباره تامین آب مورد نیاز آشامیدن در شهرهای استان گفت: آب مورد نیاز مردم سه شهر استان از منابع سطحی یعنی سدها تامین می شود که کیفیت و کمیت این منابع دستخوش میزان بارندگی ها و خشکسالی تغییر می کند از این رو باید منابع پایدار برای تامین آب تامین شود.
طرح انتقال آب منطقه سرانی
وی افزود: خوشبختانه دولت سیزدهم به این موضوع توجه ویژه داشت و از اقدامات ارزنده در این زمینه موافقت با اجرای طرح انتقال آب های منطقه سرانی به چند شهر است که با پیگیری های متعدد ماده ۲۳ برای اجرای این طرح مصوب شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان شمالی گفت: اجرای این طرح تامین سالانه ۴۰ میلیون متر مکعب آب با کیفیت را محقق می سازد.
وی با اشاره به اجرای پروژه انتقال آب منطقه پلنگ دره به شهر بجنورد، اظهار کرد: شهروندان در شهرهای بجنورد، شیروان و اسفراین با تنش آبی روبه رو هستند و این شهرها به عنوان شهرهای بحرانی در حوزه تنش آبی مطرح شدند، بر این اساس طرح انتقال آب منطقه پلنگ دره به شهر بجنورد در دستور کار است.
رشیدی با بیان اینکه ۲۸ کیلومتر خط انتقال برای طرح پلنگ دره تعریف شده است، افزود: هفت حلقه چاه با منابع با کیفیت بالای آب حفر شده و این درحالی است که شهروندان بجنورد سال های سال از کیفیت نامناسب آب گلایه مند بودند اما با بهره برداری از این طرح مردم به آب با کیفیت دسترسی پیدا می کنند.
وی با اشاره به اینکه یکی از اقدامات مهم برای رفع تنش آبی، صرفه جویی در مصرف آن است، گفت: ۲۶۰ کیلومتر شبکه آبرسانی در استان اصلاح شد تا جلوی هدررفت آب ناشی از فرسودگی شبکه گرفته شود.
اجرای ۳۰۰ کیلومتر خط انتقال آب
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان شمالی گفت: ۷۱ حلقه چاه و ۳۰۰ کیلومتر خط انتقال با استعداد ۲۵۰ لیتر در ثانیه در دولت سیزدهم در مسیر مدار استان قرار گرفت، این طرح ها از خدمات بزرگ دولت سیزدهم در خراسان شمالی بود که در ادامه نیز این خدمات افزایش می یابد.
وی با اشاره به تکمیل سد گلمندره به عنوان یکی از مهم ترین سدهای استان، افزود: ۶ هزار میلیارد ریال اعتبار برای این سد در دولت سیزدهم تخصیص یافت و به مرحله آبگیری رسید.
رشیدی خاطرنشان کرد: اگر سد گلمندره به مرحله آبگیری نمیرسید خسارت ناشی از سیلاب ها افزایش می یافت که با مهار ۴.۵ میلیون متر مکعب در سیلاب ۱۴۰۲ موجب شد تا خسارت حداقلی به جاده بجنورد و گلستان برسد در غیر این صورت ۳۰ کیلومتر از این محور از بین میرفت.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان شمالی گفت: اولویت نخست دولت سیزدهم در استان تامین آب بود به طوری که در سفر رییس جمهور شهید و هیات دولت به استان این موضوع مورد پیگیری جدی قرار گرفت.
صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی
رشیدی خاطرنشان کرد: ۹۰۰ میلیون متر مکعب آب مصرفی خراسان شمالی مربوط به حوزه کشاورزی است که در دولت سیزدهم با اجرای سیستم آبیاری نوین در عرصه کشاورزی در مصرف آب به میزان ۵.۷ میلیون متر مکعب صرفه جویی شده است.
وی درباره تامین آب مورد نیاز صنایع استان گفت: میزان مصرف آب در صنایع استان ۲۰ میلیون متر مکعب است که در این زمینه صنایع استان مکلف هستند به استفاده از پساب تصفیه شده و توقف استفاده از آب دست اول روی آورند.
خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت این استان در روستاها سکونت دارند.