به گزارش ایرنا از وبدا، محمد اسماعیل مطلق در چهارمین نشست دبیرخانههای سلامت وزارتخانهها و سازمانها اظهار داشت: در شانزدهمین جلسه شورای عالی سلامت، آیتالله رئیسی دستور تلفیق هفت سند در مورد امنیت غذایی را صادر کرد که هزار نفر از متخصصان تغذیه و امنیت غذایی روی سندها بررسیهای لازم را انجام دادند و در هفدهمین جلسه این نشست، ارائه و مورد تصویب قرار گرفت که پایه آن، سند امنیت غذایی تدوین شده توسط وزارت جهاد کشاورزی و شورای عالی انقلاب فرهنگی بود.
وی با بیان اینکه این سند نیز توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد و رئیس جمهور فقید آن را به دستگاه ها ابلاغ کرد، افزود: در این سند ۲۵۱ اقدام مربوط به دستگاهها مشخص شده است تا آب و غذای سالم، آرد کامل و غذاهای اساسی از نظر مواد مغذی در کشور تولید و مصرف شود.
مطلق با بیان اینکه هدف شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و سند ملی امنیت غذایی این است که انسان از نوزادی تا سالمندی سالم باشد، گفت: خوشبختانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در ۳۱ استان در حال تشکیل دبیرخانه ذیل استانداری با محوریت همه دستگاهها است.
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی از نمایندگان دستگاههای دولتی درخواست کرد که در همه برنامههای آیندهنگری و راهبردی دستگاهها، مسئله «تغییر اقلیم» و «سند ملی امنیت غذایی» را مورد توجه قرار دهند.
وی خاطرنشان کرد: ایران در معرض تغییر اقلیم است و خشکسالی، کم آبی، رانش زمین، گرما و سیل متأثر از این پدیده است؛ بنابراین ضرورت دارد هر دستگاه ذیل برنامههای راهبردی و آیندهنگری خود برای آینده بحث تغییر اقلیم را برای آینده درنظر بگیرند.
مطلق، از تدوین سند «تغییر اقلیم و نقش آن در سلامت» توسط شورای عالی سلامت و امنیت غذایی خبر داد و افزود: تدوین این سند به دستور شهید رئیسی در حال انجام است و همه دستگاهها در آن نقش دارند چرا که بحث تغییر اقلیم را باید بسیار جدی بگیریم.
وی گفت: نکته حائز اهمیت دیگر، ضرورت توجه به سند ملی امنیت غذایی در دستگاههای کشور است. شورا موظف شده است که هر سه ماه یکبار با حضور نمایندگان ۹ وزارتخانه و ۹ دستگاه جلسه تشکیل دهد و به همین دلیل، دستگاهها میتوانند نکات مورد نظر خود را در زمینه سند امنیت غذایی به شورای عالی سلامت ارائه دهند تا در جلسات مطرح شود.