بیرجند - ایرنا - دانشگاه بیرجند پنج جایزه ملی سومین جشنواره ملی برهان ویژه کرسی‌های آزاداندیشی و نقد و مطالبه‌گری را کسب کرد.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند، سومین جشنواره ملی برهان ویژه کرسی‌های آزاداندیشی با حضور معاونان، مدیران فرهنگی و دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور، با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی و دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ۱۵ تا ۱۷ تیرماه ۱۴۰۳ به میزبانی دانشگاه علامه‌طباطبایی برگزار شد.

مدیر فرهنگی دانشگاه بیرجند که به نمایندگی از این دانشگاه در سومین جشنواره ملی برهان شرکت کرده بود روز سه‌شنبه در این باره گفت: این جشنواره در سال های ۹۵ و ۹۸ در قالب کرسی‌های آزاداندیشی توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم برگزار شده است.

علی اکبر محمدی افزود: دور سوم و جدید جشنواره مذکور با بازنگری جدی در شیوه نامه، آغاز و فرایند اجرایی آن از دی ماه سال گذشته آغاز شد و مسئولان معاونت فرهنگی دانشگاه ها و دانشجویان علاقه‌مند از ۱۵ بهمن تا ۱۵ اسفند وقت داشتند تا آثار خود را به دبیرخانه ارسال کنند.

وی با بیان اینکه جشنواره برهان مخصوص دانشگاه‌های وزارت علوم است که در سال‌های گذشته در فضای کرسی‌های آزاداندیشی فعال بوده‌اند، تصریح کرد: بازه زمانی برگزاری کرسی ها نیز اول مهر ۱۴۰۱ تا پایان بهمن ماه ۱۴۰۲ بوده است.

مدیر فرهنگی دانشگاه بیرجند اظهار کرد: براساس اعلام دبیرخانه جشنواره، ۴۹۰ اثر به مرحله نهایی جشنواره کرسی‌های آزاداندیشی برهان ویژه دانشجویان دانشگاه‌های کشور راه یافته‌اند که دانشگاه بیرجند در رده چهار دانشگاه برتر در ثبت آثار قرار گرفت.

کسب جایگاه هشتم کشور

وی عنوان کرد: با حمایت و پشتیبانی رئیس دانشگاه، به عنوان رئیس شورای نظارت بر تشکل های دانشجویی و همکاران پرتلاش معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه به خصوص تشویق و تأیید ویژه معاون فرهنگی و اجتماعی، برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی، نقد و مناظره و پرسش و پاسخ و همچنین دعوت و حضور مسئولان برجسته کشوری در دانشگاه بیرجند و پرسش و پاسخ صریح و شفاف با دانشجویان، دانشگاه بیرجند توانست بالاتر از دانشگاه های بزرگ و سطح اول کشور در جایگاه هشتم با کسب پنج مقام ملی قرار گیرد.

محمدی گفت: مسئولیت دبیرخانه کرسی های آزاداندیشی دانشگاه بر دوش همکار پرتلاش معاونت فرهنگی و اجتماعی مصطفی حداد است که اکثر برنامه‌ها با دقت و حساسیت سعی ثبت و ضبط و در سامانه فرنما بارگذاری شد.

وی افزود: رتبه اول بخش مستندسازی کرسی‌های آزاداندیشی و رتبه دوم دبیرخانه برتر کشوری را به دست آوردیم که جای قدردانی دارد.

مدیر فرهنگی دانشگاه بیرجند با اشاره به تاکید رهبر انقلاب بر برگزاری کرسی های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها تصریح کرد: در شرایطی که سال گذشته موجی از اعتراضات در فضای کشور ایجاد شده بود، دانشگاه بیرجند سعی کرد با مدارا، خویشتن داری و حمایت از دانشجویان، فضای آزادتری برای اظهارنظر دانشجویی فراهم کند.

وی ادامه داد: باید اعتراف کنم این مسیر همیشه با چالش‌های بزرگی روبرو بوده است و گاه برخی دانشجویان مورد شماتت و انتقاد قرار گرفته اند، ولی اکثر برنامه‌های مناظره و کرسی های آزاداندیشی طبق قانون و مجوز هیأت نظارت بر تشکل‌های دانشجویی برگزار شد.

محمدی با تاکید بر اینکه نباید هیچ دانشجویی مورد بازخواست قرار گیرد گفت: ضمن اینکه در این اجلاس مرتب بر این مورد تأکید شد که اگر در دانشگاه این بحث‌ها و مطالبه‌گری ها صورت نگیرد، پس کجا باید دانشجو نحوه تعامل و گفت وگوی سازنده و هدفمند را بیاموزد و یا تمرین کند.

وی عنوان کرد: به همت شورای سیاست‌گذاری فرهنگی و اجتماعی وزارت عتف، آیین نامه جدید کرسی های آزاداندیشی پس از تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی به دانشگاه ها ابلاغ خواهد شد و روح جدیدی به کالبد آزاداندیشی و مطالبه گری شفاف دمیده خواهد شد همچنین افراد آزادانه به بیان آزاد خود خواهند پرداخت و از نگرانی موجود در زمینه مسائل امنیتی کاسته خواهد شد.

دبیر علمی سومین جشنواره ملی برهان هم با بیان اینکه آزاداندیشی نوعی زیست است که باید فرهیختگان آن را تجربه کنند گفت: کرسی‌ های آزاداندیشی، رویکردهای مختلفی در دانشگاه‌ها دارند و موضوع آزاداندیشی در قالب مناظره انجام می‌شود.

سیدمجید مطهری ‌نژاد افزود: زیست آزاداندیشی در دانشگاه‌ها باید مورد حمایت قرار گیرد و ادامه یابد و براین اساس جشنواره برهان در این راستا برگزار شد.

وی اظهار کرد: در مرحله دوم جشنواره، برگزیدگان مرحله اول، امکان ادامه فعالیت می‌یابند و توانمندسازی می‌شوند تا مورد آزمون قرار ‌گرفته و تیم‌های مختلفی انتخاب ‌شوند.

دبیر علمی سومین جشنواره ملی برهان ادامه داد: تمام موضوعات انتخاب شده در مرحله دوم باید دارای ویژگی مسأله مندی، قابلیت نظام گفتمانی، دایره اثربخشی و قابلیت سیاسی باشد.

وی بیان کرد: در مسابقه، سه نوع کرسی نقد و مطالبه‌گری، کرسی مناظره و کرسی یاریگری برگزار شد که دانشگاه بیرجند موفق به کسب رتبه نخست کشوری در مستندسازی کرسی‌های آزاداندیشی، رتبه دوم کشوری به عنوان دبیرخانه برتر کرسی‌های آزاداندیشی، رتبه دوم کشوری در برگزاری نشست پرسش و پاسخ با دکتر بهادری جهرمی سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران، رتبه سوم کشوری در برگزاری تریبون آزاد دانشجویی با موضوع "انتخاب خوب" و رتبه شایسته تقدیر کشوری در برگزاری نشست پرسش و پاسخ شد.