به گزارش ایرنا، آیت الله سید ابراهیم رئیسی، هشتمین رییس جمهور منتخب مردم ایران بود که با شعار "دولت مردمی، ایران قوی" کار خود را آغاز کرد و طی حدود سه سال فعالیت شبانه روزی و خستگی ناپذیر در چندین سفر استانی رسیدگی به امور کلی و مشکلات مردم را در دستور کار قرار داد و خود را برای بازدید از مناطق محروم و حاشیه نشین و توجه به عمران و آبادانی روستاهای کم برخوردار وقف نمود و با حضور در جمع محرومان از نزدیک پای سخن و درد دل آنان نشست.
شهادت رییس جمهور و یاران همراهش در مسیر خدمت، خود گواه تلاش ایشان برای گره گشایی از امور مردم به خصوص محرومان و مستضعفان بود، ردای مقدس شهادت درحالی بر قامت خستگی ناپذیر سید محرومان نشست که عمری به مردم خدمت کرد و برای مردم نیز از جان مایه گذاشت.
از آنجایی که ایران اسلامی در زیر سایه ولایت فقیه هیچگاه از مسیر آبادانی و اقتدار عقب نمانده است مردم همیشه در صحنه روز پانزدهم تیرماه با خلق و ثبت حماسه دیگری از حضور خود در تاریخ پرافتخار ایران اسلامی، دکتر "مسعود پزشکیان" را برای سکانداری قوه مجریه انتخاب کردند تا کشور از مسیر توسعه باز نماند.
آیت الله سید ابراهیم رییسی رییس جمهور شهید از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ سه بار در استان زنجان حضور یافت و جلوههایی ناب و به یاد ماندنی از تواضع، مردمداری و تلاش برای خدمت به مردم برجای گذاشت.
فعالیت دولت سیزدهم در استان زنجان در حوزه های مختلف موفقیت های قابل توجهی را در پی داشت که از جمله مهمترین آنها می توان به کاهش نرخ بیکاری، افزایش مشارکت اقتصادی و بهبود شرایط کسب و کار در این استان اشاره کرد.
اشتغال و پویایی بخش اقتصاد موجب ارتقای کیفیت زندگی و رضایتمندی افراد، افزایش بهداشت روانی و سلامت جامعه می شود به طوریکه براساس مطالعات انجام شده وجود شغل مناسب و جایگاه اجتماعی مطلوب در جامعه رابطه مستقیم و معناداری با کاهش اعتیاد، مشکلات خانوادگی و بسیاری از آسیب های اجتماعی و ناهنجاری ها دارد چون در جامعهای که افراد بیشتر وقت خود را صرف کار می کنند، زمانی برای رفتارهای ناهنجار باقی نمیماند و در واقع ایجاد اشتغال بهطور مستقیم و غیرمستقیم بسیاری از مسائل اجتماعی را رفع میکند.
همچنین اشتغالزایی در روستاها نیز نقش مهمی در جلوگیری از مهاجرت جوانان روستایی ایفا می کند که دارای توانمندی، مهارت و تحصیلات دانشگاهی هستند و پشتیبانی های لازم و بستر سازی برای اشتغال آنها علاوه بر رونق اقتصادی در روستاها، معضل حاشیه نشینی در شهرها را نیز کاهش می دهد.
زنجان پیشتاز احیای واحدهای تولیدی راکد در کشور
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان گفت: سال گذشته از ۳۰ واحد تولیدی و اقتصادی تحت تملک بانکها در این استان، ۱۹ واحد به چرخه فعالیت بازگشت و از این حیث زنجان جزو استانهای با بهترین عملکرد قرار گرفت.
حسین محمدی افزود: بر اساس گزارش ارائه شده از سوی وزارت کشور، پنج استان در این زمینه عملکرد موفقی داشتند که زنجان نیز جزو این استان هاست.
وی ادامه داد: از ۳۰ واحد اقتصادی تحت تملک بانک ها، ۱۹ واحد به چرخه فعالیت بازگشته و باقی موارد نیز در حال تعیین تکلیف نهایی است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان به لزوم حرکت منسجم در احیای واحدهای تولیدی راکد در استان در سال جاری تاکید کرد و گفت: زنجان جزو استان های پیشرو و در صدر احیای واحدهای راکد به لحاظ حجم سرمایه گذاری ها و حجم اشتغال ایجاد شده در سال گذشته بود.
محمدی خاطرنشان کرد: احیای واحدهای تولیدی راکد از راهکارهایی است که می تواند در جهت تحقق شعار سال نقش بسزایی داشته باشد و در این خصوص واحدهای راکد استان شناسایی شده است تا بر اساس برنامه ریزی های انجام شده و منابع موجود واحدهای قابل راه اندازی مجدد تا یک و نیم سال آینده احیا شود.
سرمایه گذاری ۷۵ هزار میلیارد ریالی برای احیای صنایع راکد در زنجان
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان از رتبه دوم استان در احیای واحدهای تولیدی خبر داد و گفت: سال گذشته ۷۵ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری برای احیای صنایع راکد در زنجان انجام شد.
مجید گلشنی منفرد افزود: استان زنجان در زمینه جذب سرمایه گذاری خارجی در سال گذشته عملکرد موفقی داشت و شاهد سرمایه گذاری ۶۰ میلیون دلاری در استان بودیم.
وی با بیان اینکه سال گذشته با جذب ۱۹ همت سرمایه گذاری، هدفگذاری ۱۰.۹ درصدی رشد بخش صنعتی استان محقق شد، اظهار داشت: توسعه و توازن اقتصادی در سطح استان، گسترش صنایع کم آببر، توسعه صنایع مادر و ایجاد زنجیره تامین و تولید از اولویت های توسعه صنعتی در زنجان است و جذب سرمایه گذاری ها با در نظر گرفتن این اولویت ها دنبال می شود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: علاوه بر دغدغه افزایش سرمایه گذاری، تنوع در سرمایه گذاری ها نیز برای ما مهم است و این موضوع هم مورد توجه قرار دارد.
گلشنی منفرد افزود: بر اساس سند توسعه صنعتی استان زنجان امسال هم برای بخش صنعت رشد ۱۰ درصدی هدفگذاری شد و برای این منظور جذب ۱۴۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری صنعتی در دستور کار قرار گرفته است.
استان زنجان بیش از یک هزار و ۲۰۰ واحد تولیدی و صنعتی دارد و در زمان حاضر ۴۸ هزار و ۵۰۰ نفر در واحدهای صنعتی استان مشغول به کار هستند.
بنابر اعلام اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در زمان حاضر بالغ بر ۱۰۰ طرح صنعتی با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد در این استان در حال اجراست.
زنجان جزو استانهای برتر کشور در تحقق اشتغال هدفگذاری شده
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان گفت: سال گذشته با ایجاد بیش از ۱۶ هزار شغل، عملکرد استان در عملیاتی کردن تعهد اشتغال به میزان ۱۰۸ درصد شد که در این زمینه در ردیف استانهای برتر قرار گرفتیم.
طیب جعفری افزود: سال گذشته تعهد استان ایجاد ۱۴ هزار و ۶۴۹ فرصت شغلی با کمک دستگاه های اجرایی دولتی بود که با همراهی تمامی دستگاه های دولتی استان اطلاعات بیش از ۱۶ هزار نفر در سامانه رصد اشتغال ثبت شد.
وی ادامه داد: اشتغال ایجاد شده به ۲ صورت میدانی و تلفنی راستی آزمایی و صحت سنجی شده است.
جعفری گفت: برای سال جاری سهم استان ایجاد ۱۱ هزار و ۵۷ اشتغال جدید تعیین شده است که سهم شهرستان ها نیز بر اساس جمعیت، وضعیت اشتغال و نرخ بیکاری در آنها، تعیین و ابلاغ شده است.
وی افزود: اولویت استان در سال جاری تمرکز بر اشتغال فارغ التحصیلان است که در این راستا متعهد شده ایم ۴۰ درصد از سهم اشتغالزایی استان به فارغ التحصیلان اختصاص یابد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان گفت: ایجاد اشتغال تابع مداخلات مستقیم دستگاههای اجرایی در پرداخت تسهیلات و همچنین بهبود شرایط کسب و کار در استان است.
وی با بیان اینکه سال گذشته استان زنجان با نرخ بیکاری ۶.۵ درصد، در رتبه دوم کشور از لحاظ کمترین میزان نرخ بیکاری در کشور قرار گرفت، گفت: شمار بیکاران استان ۲۷ هزار و ۵۰۰ نفر برآورد شده است.
نرخ مشارکت اقتصادی در زنجان ۱۰ درصد بالاتر از میانگین کشوری است
مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی زنجان گفت: بر اساس دادههای مرکز آمار ایران، نرخ میانگین مشارکت اقتصادی استان طی سال گذشته بالاتر از ۵۰ درصد بود که این رقم ۱۰ درصد بالاتر از رقم متوسط کشوری است.
اسماعیل آقاجانلو افزود: استان زنجان در شاخص های مربوط به بازار کار بر اساس داده های مرکز آمار ایران، رتبه های خوبی در بین استان ها دارد.
وی اظهار کرد: سال گذشته زنجان بیشترین میزان مشارکت نیروی کار، بیشترین نسبت اشتغال در فعالیتهای اقتصادی و کمترین نرخ بیکاری را در بین استانهای کشور کسب کرد.
نرخ مشارکت اقتصادی (نرخ فعالیت)، عبارت از نسبت جمعیت فعال(شاغل و بیکار) به جمعیت در سن کار است، نرخ مشارکت اقتصادی به متغیرهایی چون جمعیت فعال و جمعیت در سن کار که در دل خود جمعیت غیر فعال را دارد، وابسته است.
مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی زنجان گفت: کاهش نرخ بیکاری و از طرفی افزایش نرخ مشارکت اقتصادی نشانه خوبی است چرا که در این شرایط با اینکه میزان جمعیت زیادی وارد بازار کار شده ولی از آن سو با فراهم بودن زمینه اشتغال، افراد جویای کار توانسته اند برای خود شغل پیدا کنند.
از جمعیت یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفری استان ۸۳۰ هزار نفر در سن کار هستند و نرخ مشارکت اقتصادی استان در فصول گذشته به طور میانگین بالاتر از ۵۰ درصد بوده است.
به گزارش ایرنا، آیت الله سید ابراهیم رئیسی خادمالرضا(ع) و هشتمین رئیس جمهوری اسلامی ایران که عصر یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مسیر بازگشت از مراسم افتتاح سد قیز قلعهسی به سمت شهر تبریز، در منطقه ورزقان استان آذربایجان شرقی دچار سانحه هوایی شده بود، به همراه تمامی همراهان، همزمان با شب ولادت امام رئوف علی ابن موسی الرضا (ع) به مقام رفیع شهادت نایل شد.
آیت الله سیّد ابراهیم رئیسالساداتی ۶۴ ساله هشتمین رئیسجمهور ایران بود.
وی متولد ۲۳ آذر ۱۳۳۹ شهر مقدس مشهد بود و مسئولیتهایی چون ریاست قوه قضاییه و معاونت اول این قوه، دادستانی کل کشور، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام و نائب رئیسی مجلس خبرگان رهبری و تولیت آستان قدس رضوی را در کارنامه داشت.
رهبر انقلاب شهریور ماه به مناسبت هفته دولت ضمن قدردانی و تمجید از عملکرد خوب و قوی دولت در برخی بخشها از جمله «کارهای زیربنایی»، «رشد شاخصهای کلان اقتصادی» و «سیاست خارجی»، گفتند: حضور در بین مردم و مواجهه مستقیم و صمیمی و متواضعانه با آنها، بسیار با ارزش است.
سادهزیستی، مواضع انقلابی، روحیه جهادی و بکارگیری جوانان در ردههای گوناگون مدیریتی را از دیگر کارهای تحسین برانگیز دولت خواندند.