حسن محمدی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران افزود: در حال حاضر ۲۵۰ واحد صنایع غذایی با پیشرفت فیزیکی بالای ۳۰ درصد و با پیشبینی سرمایهگذاری ۵۰ هزار میلیارد ریال در استان در حال احداث است.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی همدان اظهار کرد: نیاز تسهیلاتی این واحدها ۳۰ هزار میلیارد ریال و اشتغالزایی مستقیم برای پنج هزار نفر است.
وی با اشاره به اینکه مشکل اصلی این طرحها نبود تسهیلات است افزود: چهار فقره واحد فرآوری سیب زمینی با سرمایهگذاری یکهزار میلیارد تومان، ۶۳ واحد سردخانه، واحد پرتودهی محصولات کشاورزی، واحدهای تولید شوری و ترشی، بسته بندی مواد غذایی، فرآوری سیر از جمله این واحدها هستند.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی استان همدان با تاکید بر فعالیت بیش از ۴۰۰ واحد صنایع غذایی در استان با اشتغال ۱۰ هزار نفر اظهار کرد: برخی از این واحدها با دهها میلیارد ریال سرمایهگذاری به دلیل نبود سرمایه در گردش در مضیقه هستند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه طی چند سال اخیر ۱۵۰ فقره سردخانه با ظرفیت ۵۰۰ هزار تن در استان احداث شده است خاطرنشان کرد: ضایعات سیب زمینی با احداث سردخانهها از ۲۵ درصد به کمتر از سه درصد کاهش یافته است.
محمدی یادآور شد: ۹۳ واحد سردخانه پروانه بهرهبرداری دریافت کردهاند و تعدادی با پیشرفت فیزیکی بالا در حال احداث هستند به طوری که این ظرفیت، همدان را به بارانداز محصولات کشاورزی تبدیل کرده است.
وی با تاکید بر اینکه مهمترین مشکلات بخش صنایع تبدیلی استان کمبود تسهیلات بانکی، کمبود زمین در شهرکهای صنعتی، ورود برخی از سودجویان و خرید و فروش زمین در شهرکهاست گفت: عدم تخصیص آب کافی به طرحها، مشکلات فواصل آلایندگی و کمبود زمین مناسب برای تغییر کاربری از مشکلات دیگر این صنعت در استان به شمار میرود.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی استان همدان در بخش دیگر با اشاره به مهمترین برنامههای امسال در این حوزه خاطرنشان کرد: بهرهبرداری از حداقل یک واحد فرآوری سیب زمینی، تکمیل ۱۰ واحد سردخانه با ظرفیت ۳۰ هزار تن و بهرهبرداری از کشتارگاه مدرن مرغ در شهرستان رزن از اهم اقدامات سال جاری است.
وی پیگیری جذب تسهیلات بانکی در راستای تکمیل بخشی از طرحهای نیمه کاره و پیگیری در راستای تامین تسهیلات بانکی طرح بزرگ فرآوری میوه و سیب زمینی در شهرستان ملایر با سرمایهگذاری ۱۲ هزار میلیارد ریال را جزو برنامههای در دست اقدام دانست و افزود: بهرهبرداری از دو واحد سورت و بسته بندی محصولات گلخانهای در راستای تکمیل زنجیره صادرات گلخانهها از اولویتهای بخش صنایع است.
محمدی همچنین پیگیری برای بهرهبرداری از سردخانه ۱۰ هزار تنی شهرک گلخانهای کوریجان و پیگیری طرح مولدسازی روستاها و احداث واحدهای کوچک صنایع تبدیلی در روستاهای هدف را بر شمرد و اضافه کرد: توسعه طرحهای موجود در راستای تنوع تولید و تنوع در بسته بندی، حمایت از واحدهای تولیدی جهت شرکت در نمایشگاههای داخلی و خارجی جزو اقدامات مهم این حوزه است.
وی در ادامه پیگیری رفع مشکلات موجود واحدها با سایر ادارات و سازمانها را مجدانه خواند و گفت: پیگیری افزایش کیفیت مرغ کشتاری استان، فعال سازی حداقل پنج واحد تعطیل موجود و بازسازی و نوسازی هشت واحد دارای پروانه بهرهبرداری در دست اجرا است.