به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین اصغری پنجشنبه در نشست هماندیشی طرح استمرار کشت سبزی و صیفی سال زراعی آتی در شیراز اظهار کرد: برنامهریزی سال گذشته و الگوی کشت ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی تولید ۲۵ میلیون تن سبزی و صیفی بود که این هدف محقق شد.
مدیرکل دفتر محصولات علوفهای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: محدودیت منابع آب در کشور از اصلیترین دلایل اجرای طرح الگوی کشت است و باید تلاش شود با بالا بردن بهرهوری آب از هر واحد آن بیشترین محصول تولید شود.
اصغری، افزایش بهرهوری را مهمترین دغدغه در زمینه تولید سبزی و صیفی دانست و گفت: از جمله اقداماتی که در این زمینه انجام داده شده استفاده از بذر با کیفیت به عنوان یکی از شناختهشدهترین روشها در افزایش بهرهوری است.
وی با تاکید بر کیفیت بالای بذرهای داخلی و شرکتهای دانش بنیانی که در زمینه تولید و تامین بذر فعالیت دارند، گفت: بذرهای وارداتی نیز به دلیل صادرات محصول و اهمیت همخوانی با سلیقه مشتریان خارجی باید از کیفیت مطلوبی برخوردار باشند.
اصغری به توسعه روشهای نوین آبیاری به خصوص آبیاری به روش تیپ در مزارع سبزی و صیفی اشاره کرد و افزود: نشاکاری به عنوان یک روش که هم زمان تولید را مدیریت میکند و هم میزان مصرف آب را تا حد زیادی کاهش کاهش می دهد از اهمیت بالایی برخوردار است.
مدیرکل دفتر محصولات علوفهای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: بیش از ۹۰ درصد سطح زیر کشت گوجه فرنگی و ۶۵ درصد سطح کشت پیاز در کشور به روش نشاکاری انجام میشود و در مورد بقیه محصولات نیز روند رو به رشدی دنبال میشود.
وی اضافه کرد: آخرین روشی که در زمینه بهرهوری تولید در بخش کشاورزی مهم است، کاهش ضایعات محصولات کشاورزی است که امیدواریم با توسعه ناوگان حمل و نقل مناسب، ضایعات محصول از زمان برداشت تا رسیدن به دست مصرف کننده کاهش یابد.
مدیر کل دفتر محصولات جالیزی و علوفهای وزارت جهاد کشاورزی گفت: برنامهریزی وزارت جهاد کشاورزی برای اجرای طرح استمرار کشت سبزی و صیفی به صورت فصلی انجام میشود و این کار به دلیل اقلیم مناسب مناطق جنوبی و بعضی از استانهای دیگر کشور مانند گلستان، ایلام و کرمانشاه است که توانایی کشت سبزی و صیفی در فصول سرد سال را نیز دارند.