به گزارش ایرنا، خبرگزاری آسوشیتدپرس روز پنجشنبه به وقت محلی به نقل از مقامات آمریکایی ادعا کرد که تحقیقات بر اساس بررسی لاشه نشان می دهد حوثی های یمن (انصارالله) احتمالاً در ماه دسامبر یک موشک کروز ضد کشتی ساخت ایران را به سمت یک نفتکش با پرچم نروژ در دریای سرخ شلیک کردند که تهران این ادعاها را تکذیب کرد.
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل در نیویورک روز پنجشنبه به وقت محلی در پاسخ به این ادعای استفاده از موشک نور ایرانی توسط انصارالله در هدف قرار دادن کشتی نروژی اعلام کرد: «ایران هیچ تسلیحاتی در اختیار انصارالله (حوثیها) نگذاشته است، اما اطلاع داریم که آنها توانمندی نظامی زیادی را با اتکا به توان داخلی خودشان کسب کردهاند.»
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: «طولانی شدن جنگ علیه آنها، عامل اصلی توسعه توانمندی تسلیحاتی آنها است.»
آسوشیتدپرس مدعی شده است گزارشی که از سوی آژانس اطلاعات دفاعی ایالات متحده که روز چهارشنبه منتشر شد، حمله به کشتی استریندا که منجر به آتش سوزی در آن شد، به تهران به عنوان حامی اصلی حوثیها در جنگ نزدیک به یک دهه یمن مرتبط دانست. این گزارش با یافته های یک گروه بیمه گر مستقر در نروژ مطابقت دارد که لاشه کشف شده موشک در استریندا را نیز مورد بررسی قرار داد. لاشه پیدا شده در کشتی همچنین توسط ارتش آمریکا تجزیه و تحلیل شد. ارتش آمریکا قطعات موتور موشک کشف شده در موشک را با موشک کروز بالستیک ضد کشتی ایرانی نور مقایسه کرد.
در این گزارش ادعا شده است: موتور توربوجت ایرانی طلوع-۴ که در موشک نور (موشک) استفاده میشود، دارای ویژگیهای منحصربهفردی از جمله مرحله کمپرسور و استاتور که با بقایای موتور بازیابی شده از حمله حوثیها به کشتی استریندا مطابقت دارد.
به گزارش ایرنا، پایگاههای نظامی ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه از ۱۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۲۵ مهرماه ۱۴۰۲) هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفته اند. گروههای مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) از جمله در عراق و سوریه و نیز نیروهای یمنی به دنبال اقدام رژیم اسرائیل در تلافی عملیات طوفان الاقصی و بمباران نوار غزه و حمایت واشنگتن از این حملات، به ایالات متحده هشدار داده اند که پایگاههای آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار خواهند داد.
ارتش یمن نیز در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی اسرائیلی یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ و تنگه بابالمندب هدف قرار داده است و می گوید نیروهای ارتش این کشور متعهد شدهاند تا زمانی که رژیم اسرائیل، حملات خود به غزه را متوقف نکند، حملات به کشتیهای این رژیم یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.
نیروهای ارتش یمن در عین حال تاکید کردهاند که کشتیرانی در خیلج عدن و دریای سرخ برای سایر کشتی ها آزاد است و آنها از امنیت کامل برخوردار هستند.
آمریکا و انگلیس با همراهی ۸ کشور دیگر، ۲۱ دی ماه جاری برابر با ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴ در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، به مواضع انصارالله یمن حمله کردند.
شورای امنیت سازمان ملل ۲۰ دی ماه ۱۴۰۲ برابر با ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و ژاپن را با شماره ۲۷۲۲ علیه انصارالله یمن درباره حملات در دریای سرخ بدون اشاره به دلیل اصلی این حملات و حمایتهای واشنگتن از رژیم اسرائیل در بمباران غزه، تصویب کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا ۱۶ فوریه (۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۲) اعلام کرد تحریمهایی که ایالات متحده آمریکا به دلیل حملات حوثی ها (انصارالله) یمن به کشتیهای تجاری در دریای سرخ علیه این گروه اعمال کرده است، از امروز وارد مرحله اجرایی شد.
وزارت امور خارجه آمریکا نیز ۱۷ فوریه (۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۲) در پی اجرای دور جدید تحریم ها علیه انصارالله یمن از سوی وزارت خزانه داری این کشور، این جنبش را گروه تروریستی جهانی اعلام کرد.
دولت «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا در سال ۲۰۲۱ و با هدف تسهیل در مذاکرات صلح یمن، نام جنبش انصارالله را از فهرست تروریستی واشنگتن خارج کرده بود.